• Har någon här på swecan hållt på med breeding?

  Posted by reaper on 2002-12-04 at 20:48

  Hejsan,

  jag frågar inte eftersom jag undrar hur man skall göra, utan jag är bara nyfiken på ifall någon här på swecan har hållt på med att korsa fram nya arter av cannabis.

  Hitintills har jag inte hört om någon som utvecklat en ny strain här på swecan, men jag kanske bara har missat det?

  Det hade varit skoj att höra lite om era projekt, hur ni gjorde, resultat och framtiden. :)

  replied 21 years, 6 months ago 2 Members · 14 Replies
 • 14 Replies
 • biltema

  Member
  2002-12-04 at 21:41

  He he
  det börjar kännas som en upprepning att svara på dina frågor orangery, men ingen fara jag gillar att kunna svara på frågor och dela med mig av min erfarenhet.

  Den här frågan ligger mig varmt om hjärtat och det är det här som jag helst utav allt skulle vilja hålla på med på heltid.

  Ang. frågan om någon här på swecan har tagit fram egna strains, så blir svaret både ja och nej.

  det är nog ganska många som har gjort egna korsningar som har spritts över sverige, men det är inte någon som har tagit fram en stabil strain så vitt jag vet.

  Utan avsevärda resurser så är det en ganska lång process, och vi som odlar i sverige måste hela tiden operera i det dolda.

 • reaper

  Member
  2002-12-04 at 22:37

  biltema: Hihi verkligen! Inte nog med att du är duktig utan du är super hjälpsam trevlig, ödmjuk och grrrymt aktiv på swecan; jag bjussar gärna på en holk vilken dag som helst :8). Jag håller med dig också… odla är det roligaste som finns!!!!

  IBL’s är hur intressanta som helst. Jag är även nyfiken på hemma-ostabila-korsningar som på något sätt liksom spritt sig till en massa folk. Även ifall dom inte odlats fram med syftet att ta fram en ny sort utan mest “leks fram” så är jag ändå jätte nyfiken på att höra lite historier.

 • biltema

  Member
  2002-12-05 at 13:52

  Jag vill inte göra dig ledsen….
  Men anledningen till att jag varit så aktiv de senaste dagarna beror nog främst på att jag är hemma och är sjuk.
  Det är det perfekta tidsfördrivet när man är sjuk och har tråkigt… :)
  När jag blir frisk kommer jag inte ha all den tid att vara inne på forumet som jag har nu.
  Men ambitionen är ju att vara precis så som du skrev i förra inlägget…
  8)

  Jag kan säga att jag inte är en av de flitiga som har tagit fram korsningar och spritt frön. Jag har inriktat mig så mycket på att få min setup idiot säker, så att jag har inte hunnit med det än…
  Men nu är garderoben snart klar, och då jävlar..

 • reaper

  Member
  2002-12-05 at 16:36

  sjuk… ahhh jag förstår… :D

  Det hade varit kul om någon kunde ta fram en ‘swecan’ strain; det hade varit nice. Den kunde vara special framtagen för att passa i IKEA garderoben eller nått sånt ;)

 • reaper

  Member
  2002-12-05 at 19:01

  @orangery wrote:

  Det hade varit kul om någon kunde ta fram en ‘swecan’ strain; det hade varit nice. Den kunde vara special framtagen för att passa i IKEA garderoben eller nått sånt ;)

  😯 :mrgreen: :mrgreen:

  Klart en kul idé ju… och klart genomförbart oxå… väl.. :|

  ..om man tog en uppsättning Chronicsmåttingar och korsade ihop dem med en uppsättning ..eh.. Thai, t.ex. Sen para deras små barn med varann (plocka ut tjugo som verkar lämpliga, drar upp dem i samma utrymme som första omgången.. prara även denna gången de bäst lämpade med varann..) sen välja ut de som verkar bäst utav dessa, låta dessa rulla lite i sänghalmen de med.. och kanske ytterligare någon gång för ytterligare stabilitet…

  ..det vore väl allt som krävdes egentligen? :P *helnaiv*

  Sen… heh, en annan behöver ju inte vara sjuk för att hänga på swecan hela dagarna… det räcker ju just med att odling är KUL (upptäckte t.ex. koldioxid “på riktigt” häromveckan! 😈 )… och sen är det ju alltid lika kul att se ens små protegéer göra väl ifrån sig med långa nogranna bildtrådar.. *sentiMENTAL*

  Men jajoo.. det är väl just det vi är här för(?) – att dela med oss av det som är gott till varandra?

 • reaper

  Member
  2002-12-05 at 20:18

  Vilka sorter skulle man korsa då? Jag tycker att det ska finnas en Swecan Sativa och en Swecan Indica. :D

 • reaper

  Member
  2002-12-05 at 21:51

  offtopic-radix: Hehe, det var bra det för jag hänger här hela dagarna och vill helst inte bli stämplad som sjuk 8). Menar du att du lästa om koldioxid först förra veckan och liksom kom dig för med att testa det själv först då; liksom på riktigt eftersom det pratades om det då? Det tycker jag låter rätt intressant, för jag kommer ihåg den dära CO2 diskutionen på swecan för ungefär 1 år sedan… kanske gick “kunskapen om CO2” lite förlorad i flytten i och med att posterna försvann? Nu har det ju swecan fått en massa ny medlemmar så det kanske finns en massa kunskaper som nya medlemmar inte har någon aning om? En grej som har bytts ut t.ex. är dom avsågade PET-flaskorna som man skulle måla. Nu för tiden pratar alla om hundbajspåsar istället (iofs föredrar jag ju dom (eller rättare sagt jag odlar i en stooor svart skräp påse) framför PET, med det är ett exempel på hur modet om vad som är populärt bland swecan medlemmar har förändras)… kul :D

  swecan-strain: Ja jätte bra idé, en s-wec-a-n-tiva och swecan-dica. Jag viste inte att Chronics plantorna var små; men ifall dom är det så kan dom väl kanske få vara med? Jag hörde någonstans att Trainwreck (speciellt trainwreck) och Chronix skulle ha THCV i sig… det hade ju varit intressant att korsa Trainwreck med någon annan potent sativa som t.ex. C99 eller så. När det gäller indica så vet jag inte för jag är personligen inte så intresserad av indicor (men dom är ju ändå ett måste ifall vi har en swecan sativa liksom 8)).

  Jag tror det hade varit en bra idé att fundera över vilka egenskaper vi vill att dom skall ha. T.ex. kan jag tycka följande om sativan:
  -Buskig
  -(*)Blomma snabbt (men behöver inte ha så stor skörd även om det är önkvärt)
  -Att ruset inte varar så länge men är intensivt som 17 (trainwrecks thcv?)
  -(*)Lukta lite i veg och blom
  – Lukta mycket efter kurering
  -Lämpa sig för SOG häldre än för SCROG
  -(*)Lätt att ta kloner av

  * = viktigt

  Sedan när vi är överens kan vi kanske hitta dom egenskaperna hos några plantor och börja arbetet? Vad säger ni? Kanske finns det ett bättre sätt att angripa problemet på?

  Hade varit hur kul som helst ifall vi hade vårt eget föråd med swecan frön. Då kunde nya medlemmar få det som en present ifall dom vill börja odla 8), eller kan vi ställa upp i tävlingar och vinna cannabis kupp, _det_ hade varit något ;);) 8).

 • reaper

  Member
  2002-12-06 at 06:39

  I indican måste WW (white widdow) vara inblandad på något hörn tycker jag.

 • reaper

  Member
  2002-12-08 at 14:21

  @Sven_E wrote:

  I indican måste WW (white widdow) vara inblandad på något hörn tycker jag.

  Då blir det ju ingen ren indica.

  Suffice to say the combination is 60: 40 sativa to indica ratio.

  från Nirvana

 • reaper

  Member
  2002-12-08 at 16:42

  Jaja, skippa WW då. :D

 • reaper

  Member
  2002-12-08 at 18:11

  Om det nu ska finnas en sativa och en indica… då borde det ju faktiskt finnas en autoblommande ruderaliskorsning oxå, för utomhusodling.. som kanske kan vara WWxRuderalisIndica eller nåt… 😉

 • reaper

  Member
  2002-12-13 at 08:10

  @radix wrote:

  Om det nu ska finnas en sativa och en indica… då borde det ju faktiskt finnas en autoblommande ruderaliskorsning oxå, för utomhusodling.. som kanske kan vara WWxRuderalisIndica eller nåt… 😉

  Yes ayah! VOre ju ganska tufft att ha en batch swe-can-abis ute i skogen :)

 • reaper

  Member
  2002-12-13 at 14:31

  håller just på att korsa två autoblommande, deras av kommor (förutsatt at d blir stabila) kommer jag antagligen korsa med hindukush

 • biltema

  Member
  2002-12-13 at 23:01

  tjena

  Tänkte skriva ner metoder för att få en strain stabil. Jag har postat om det här förut men nu kan jag inte hitta det… antagligen i gammalt forum.

  Det vanligaste sättet att gå tillväga:

  Du har gjort en korsning som du gillar och vill göra stabil. du har din hona men du måste också välja ut en hane. Det kan vara svårt att välja hane eftersom man inte vet riktigt hur den kommer påverka potensen, men det man kan titta på när man väljer är att hälsan är bra och hur snabbt hanen bildar blommor.
  SÅ du tar din hona och korsar med den bästa hanen. Avkomman är f1, första generationen.
  plocka ut bästa honan och hanen ur f1 och korsa dom så att du får fram f2.
  Den bästa honan ur f2 ska sedan korsas med ursprungs hanen som du började med för att få fram f3.
  Välj ut bästa hanen ur f3 och korsa tillbaka den med ursprungs honan.
  Du har nu f4 som borde vara stabil. för att testa så korsar man f4 med varandra och kollar så att avkomman ger ett jämt och stabilt resultat.
  Det här bör man göra med med fler än en hona och hane för att få bättre resultat.

  Sen finns det ju tekniken med cubeing som blivit stort sen c99 kom. inavel på hög nivå. principen är att korsa moderplantan med sin egenavkomma över ett flertal generationer för att “stänga inne” den genetiska informationen.

  Du har din favvo hona som är bäst och perfekt. Men du har ingen hane av samma sort. Här får du välja en hanne av annan sort. Du korsar honan och hanen. F1 har då 50/50 av generna från mamman som man vill åt.
  Bästa hannen från f1 korsas med mamman igen och f2 har nu en högre procent mammagener 75/25. ta en ny bästa hanne från f2 och korsa med mamman igen. f3 har då 87.5/12.5 mammagener. Osv… ju längre man håller på ju närmare kommer man 100%

  delar av texten är fritt översatt från the big book of buds…

Log in to reply.