• Gris-röv

    Posted by allanballan on 2012-01-07 at 18:23

    Nu i dessa tider kan man köpa (jul)skinka fett billigt, rimmad skinka kostar 9,90kr kilot och kokt kostar 16,90kr/kg
    det känns som om man borde fylla frysen om någon kunde ge lite recept på hur jag kan bruka skinka i sommar till grillen osv!?

    replied 12 years, 3 months ago 3 Members · 3 Replies
  • 3 Replies
  • folderman2

    Member
    2012-01-07 at 18:38

    :clap: 😆 Sitter själv här och vappar Pineapple chunk så det kan vara jag,,,, men tyckte detta var en rolig sak att sitta och fundera över en lördags kväll.
    Kan säkert vara jättebra att fylla frysen redan nu med saker som tar stor plats för att användas till sommaren först.
    Tror allt du är lite på ruset du med ikväll allan… 😆

    Har inte vart inne på forumet på ett tag, såg här om dan att du börjat skriva här inne igen. Kul att se dig tillbaka..

    // Herr. F

  • Anonymous

    Guest
    2012-01-07 at 19:28

    Rimmad skinka för 9.,90 kilot är ju om inte annat sjukt billig hundmat.

  • cosmodude

    Member
    2012-01-07 at 19:33

    Något som jag tycker skinka, alternativt kassler funkar prima till är ungs gratänger. Om man slice’ar upp lite skinka och lägger det i en djup plåt, fyller med grädde så det täcker med en viss marginal, ner med diverse grönsaker ( jag föredrar paprika, champinjoner, röd lök, färska tomater och lite morötter ), salt och peppar, sen ett fint lager ost på toppen för att sedan bara stå och bli godare i ugnen. Det är väl mitt favorit recept med skinka, sen blandar man det med lite färsk pasta t:ex så blir mat upplevelsen ungefär som en lättare variant av Carbonara då grädden och smakerna från såsen bygger upp en otrolig smak.

    Skinka är också en prima bas att bygga en Quesedias på, då det är lätt att skära upp, smakar och mättar bra, och att man har mycket av det oftast. Då tar man 2 stycken tortilla bröd och viker dom på mitten så man har 2 halvmånar, sedan värmen man dom på mellan värme i en panna. Lägger ett fint lager ost, på med skinka, i med salsa och värm tills osten binder Quesedian. Sedan är det bara ösa på med vad du vill, isbergssallad, paprika, majs. Jaa typ som en blandning mellan en macka och en taco.

    Fläsk stroganoff har du ju alltid sen som jag personligen tycker är galet gott, hur man gör det vet jag inte men den är rätt basic såvitt som jag kommer ihåg från skolan.

    Sen har du olika varianter av sallader som du kan ha skinka i som kommer bli helt förträffligt med en fin skinka.

    Du kan koka ner det till en buljong som du sedan kan basera olika sorters soppor och såser på, en färsk fond är det få saker som klår och det sätter verkligen spice på det hela som man lagar, mixa ner lite i scrambled eggs, piffa upp gräddsåsen, en skvätt i en fläsk pankaka.

    Det finns så ofantligt mycket man kan göra med skinka, beroende på vad man vill få ut av den. Men både som krydda och som rätt så finns det säkerligen många bra recept där ute på hur man lagar upp en fin rätt med skinka ;)

    Mvh / Cosmodude

Log in to reply.