Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Funkar taskigt i torv…

 • Creator
  Discussion
 • #172

  reaper
  Participant

  Grabbarm jag behöver input här. Mina frön som jag satte i torv verkar inte vilja växa alls. Skall jag flytta över dem till vanlig blom jord?

  Jag satte ju två frön i trov för min hydro, men grodden där är fortfarandel lika lång som när jag satte den. Dom har suttigt där i två dagar nu.

  Skall jag ha lite tålamod eller kan det vara så att torven är lite skumm? Jag kör inte med ph mätare och sånt. Det är torv ifrån ett torv block som stått ute och det har väl förmodligen regnat på det., Det är ganska luftig och “trådig torv”. Förvisso har jag vattnat det så det är fuktigt men man börjar ju undra?

 • Author
  Replies
 • #60209

  smacky
  Member

  Om torvbricketterna är helt dyblöta så kan du lägga dom på ett lite torrare ställe. De ska helst vara lite fuktiga, då växer fröna bäst.

 • #60210

  reaper
  Member

  @Tariffen wrote:

  Torv från torvblock har ett pH på c:a 4-4,5. Du bör nog sätta den i vanlig blomjord eller planteringsjord med pH 5,5-6,5 blandat med 1/3 dräneringsmaterial t ex perlite, grus, leca så tror jag att det blir bättre. Glöm inte ett dränlager i botten på krukan så att överflödigt vatten lätt kan rinna ut.
  Lycka till.

  När du säger blandat med leica. Menar du leica i botten och leica lager uppepå jorden eller verkligen blanda leica in i jorden?

Log in to reply.