Friterade pannkaksrullar
Den här maträtten blev till idag när jag fick syn på gårdagens pannkakor och fick en idé: varför inte rulla in lite brie i en pannkaka, blandat med lite god salami, försluta som en vårrulle, rulla i ströbröd och fritera? Så jag gjorde det, och resultatet blev en väldigt fet liten rulle som smakade underbart gott
Du behöver:
Färdiga pannkakor som inte går sönder för minsta lilla.
Valfri fyllning, men gärna något som är lite fast och inte rinner ut så fort du försöker försluta pannkaksrullen. Ost är ett väldigt gott val.
Olja.
Fritös eller fritösnät till passande kastrull.
Du tar din pannkaka, stoppar i det du vill ha i den men packar den inte så hårt att den går sönder eller läcker. Vik in kanterna på kortsidorna som man gör på paket och sätt dit en tandpetare i mitten för att försluta helt. Rulla sen pannkaksrullen i ströbröd lite försiktigt så den inte går sönder.
Värm upp olja i en kastrull eller fritös. Lägg försiktigt rullarna i fritösen eller fritösnätet till kastrullen och sänk ner i oljan tills det hela får en fin, krispigt friterad yta. Plocka upp och servera
(Det går att fritera dem utan fritösnät också, men det är jobbigt. De går sönder, oljan skvätter och man får plocka ut dem med tång. Lättare att lägga i nätet och bara sänka ner i oljan, och dra upp nätet igen när det är klart.)
Enjoy!
Log in to reply.