Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling för kallt på natten

  • för kallt på natten

    Posted by reaper on 2004-01-20 at 20:26

    i mitt förråd som jag ställer min ståtliga vänn i om natten är det bara 18 grader… växer inte budsen rätt mkt på natten ochom det bara är 18 grader så kanske det är alldeles för lite för att plantan ska kunna växa under blom? .. är ca 4 veckor in i blom med en seg nästan ren sativa strain………


    replied 20 years, 3 months ago 6 Members · 17 Replies
  • 17 Replies
  • general-knas

    Member
    2004-01-20 at 20:33

    18 grader ska inte vara ett problem..

    Vad har du för belysning mer än rören?

    Mycket fin form på bladen och en mycket lämplig flumtelefon *ler*

  • reaper

    Member
    2004-01-20 at 21:23

    150w hps 3st 36watt lysrör

  • general-knas

    Member
    2004-01-20 at 21:25

    https://swecan.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8613&sid=af7709925c240ff6517cc4e64c8974e5

    @Carlse wrote:

    I en annan studie jämförde man om temperaturskillnader mellan dag och natt påverkade halten THC. Man kunde då konstatera att halten THC var som störst om man dygnet runt kunde hålla en temperatur kring 24 grader Celsius. Identiska plantor som hölls under konstant 24 grader dag som natt innehöll 5 gånger så hög THC-halt jämfört mot plantor då nattemperaturen sjönk ned till 12 grader. Om man ökade temperaturskillnaderna så minskade THC-halten ytterligare. En annan nackdel var att man kunde konstatera att alltför stora temperaturskillnader också skapade ett större antal icke önskvärda hermafroditer. En effekt som däremot av fröodlare kan anses som önskvärd var att med låg nattemperatur fick ett avsevärt större antal självbefruktande honor (önskvärt för att få fram feminiserade frön).

    Konsekvensen är alltså att för att få kvalitet så måste plantorna också få en så stabil temperatur som möjligt dygnet runt

    @Delta-9 wrote:

    Minimal skillnad mellan dag/ljus- temperaturen och natt/mörker-tempen minimiserar utsträckningen. En skillnad på 0-2 grader verkar vara optimalt för cannabis.
    Exempel: Du har 26 grader i odlingen på dagen och 25 g på natten= DIF+1.
    OBS: Vid hög dagstemp. (30 grader+) blir det stressande för plantan att hålla mörkertemp på samma nivå.

    @Titan-Agent-Orange wrote:

    Ville bara påpeka att en hög dagstemp. och låg natt temp. kombinerat med hög luftfuktighet kraftigt främjar THC halten vid skörd, som Carlse tidigare berättat om. det är antagligen en nackdel vid DIF-ning, stor skörd=mindre THC?

    Finns mycket att hitta på forumet om man letar lite…

  • general-knas

    Member
    2004-01-20 at 22:28

    Det var därför jag skrev mitt eget svar först *ler*

  • delta-9

    Member
    2004-01-20 at 22:44

    18 grader nattetid är som Chris säger inget problem.
    Under 13 grader försämras dock upptaget av fosfor så undvik så låga temperaturer.

  • reaper

    Member
    2004-01-20 at 23:44

    okey tack grabbar… då kan jag sova lungt inatt då utan att behöva flytta in henne te mitt rum :)

  • carlse

    Member
    2004-01-21 at 13:58

    @Chris wrote:

    Ja, fast den där studien är väl inte det mest seriösa jag har läst, den som har lite erfarenhet av odling fattar direkt att den är helt galen. Jag ställde en del frågor till Carlse när han presenterade den här rapporten, tex vem som gjort den, men fick inget svar. Egentligen blir jag förbannad när jag ser att en sådan vansinnig rapport finns i vårt arkiv.
    18 grader är absolut inget att oroa sig för, jag vet odlingar med större temperaturskillnad som ger precis lika potent gräs som odlingar med konstant temperatur.

    Uppgifterna är inte tagna i luften som Chris verkar tro utan kommer från olika studier som presenterats offentligt i olika vetenskapliga publikationer. Jag hänvisar bl.a. till nedanstående när det gäller studier av hur halterna THC och övriga cannabinoider ändras beroende på odlings-/växtvillkor:

    K.D. Rasmussen och J.J. Herweijer, “Examination of the Cannabinoids in Young Cannabis Plants”, Pharmaceutical Weekblad 110 (1975).

    J.W. Fairburn och M.G. Rowen, “Cannabinoid Pattern in Cannabis Sativa L. Seedlings as an Indication of Chemical Race”, Journal of Pharmacy and Pharmacology, supplement (1975).

    E. Small och H.D. Beckstead, “Common Cannabinoid Phenotypes in 350 Stocks of Cannabis”, Lloydia 36 (1973).

    E. Small et al. “The Evolution of Cannabinoid Phenotypes in Cannabis”, Economic Botany 29 (1975).

    F. Boucher, “Etude Physiologique et Chimique du Cannabis Sativa L. Originaire d’Afrique du Sud”, Thesis, Curie University, Paris (1976).

    R. Phillips et al., “Seasonal Variation in Cannabinolic Content of Indiana Marijuana”, Journal of Forensic Science 15 (1970).

    A. Haney och B. Kutscheid, “Quantitative Variation in the Chemical Constituents of Marihuana from Stands of Naturalized Cannabis Sativa L. in East-Central Illinois”, Economic Botany 27 (1973).

    M. Paris et al., “The Constituents of Cannabis Sativa Pollen”, Economic Botany 29 (1975).

    J.W. Fairbairn och J.A. Leibmann, “The Cannabinoid Content of Cannabis Sativa L. Grown in England”, Journal of Pharmacy and Pharmacology 26 (1975).

    A. Nordal och O. Braenden, “Variations in the Cannabinoid Ciontent of Cannabis Plant Grown From the Samme Batches of Seeds Under Different Ecological Conditions”, Meddelelser Norsk Farmaceutisk Sellskap 35 (1973).

    C.B. Cofffman och W.A. Gentner, “Cannabinoid Profile and Elemental Uptake of Cannabis Sativa L. as Influenced by Soil Characteristics”, Agronomy Journal 67 (1975).

    F.A. Bazzaz et al., “Photosynthesis and Cannabinoid Content of Temperature and Tropical Populations of Cannabis Sativa”, Biochemical Systematics and Ecology 3 (1975).

    F. Boucher et al. “Le Cannabis Sativa L. Races Chemique ou Varieties”, Plantes Medicinales Phytotherapie 8 (1974).

  • raja-ram

    Member
    2004-01-21 at 14:54

    Kul att se att du lever, Carlse! :)

  • reaper

    Member
    2004-01-21 at 15:26

    Wohoo, Carlse är tillbaka, hej Carlse, jag har saknat dig!

    Mina praktiska erfarenheter har visat mig att natt-tempen är väldigt viktig för tillväxten om dag-förutsättningarna är bra, stor skillnad i skördevikt. Kladdiga och svullna.

    A

  • skunken

    Member
    2004-01-21 at 16:29

    e det bara jag som upplever kyla som possitivt i några veckor in i blom.
    kanske så blir skörden lite lite mindre, men jag tycker dem packar på sig mycket mer kristaller. dessutom så får man väldigt vackra färger på plantorna. men såklart så e det inte bra på veggande plantor, dem växer mycket slöare (har provat det med för att va säker)

    mvh skunken

  • reaper

    Member
    2004-01-21 at 17:17

    Min erfarenhet… åtminstone vad beträffar utomhusodling… är att plantorna lätt klarar temperaturer ner till noll grader. Åtminstone när de har kommit en bit in i blom och det har bildats lite olja i dem.

    Hur många sommarnätter går inte temperaturen under 10 grader? Sedan är ju en annan fråga hur hög tillväxten är med så pass låg nattemperatur???

    Själva har vi stor erfarenhet av utomhusodling… men desto mindre vad beträffar inomhusodling.

    // BB

  • skunken

    Member
    2004-01-21 at 17:27

    @BlondBimbo wrote:

    Åtminstone när de har kommit en bit in i blom och det har bildats lite olja i dem.

    // BB

    olja? 🙄 :)

  • reaper

    Member
    2004-01-21 at 17:42

    Skunkjävel… olja… rescin… eller THC… whatever… det skyddar i vart fall mot frosten 😳

    // BB

  • reaper

    Member
    2004-01-21 at 20:14

    @Chris wrote:

    Tack för källförteckningen, men det är naturligtvis omöjligt för mig att hitta detta stycke information i den listan av litteratur.
    Jag troir naturligtvis inte att du tagit informationen ur luften, Carlse, utan det är själva rapporten som är inkorrekt. Som jag nämnde förra gången saken var uppe för diskussion, så har jag odlat Skunk #1 i ett utrymme där nattemperaturen sjönk till 12 Grader, och det gräset var bland det starkaste jag råkat på, trots att Skunk#1 har en relativt låg THC-halt. Enligt den där rapporten skulle mitt gräs bli mer än 5 ggr starkare om tempen var jämn, tycker någon att det låter rimligt?
    En annan detalj som visar på okunnigheten hos den som skrivit rapporten är att självefruktande honor skulle vara nådot önskvärt hos fröodlare. Hermafroditer är varje fröproducents mardröm.

    Vore roligt att se dig röka det weedet isåfall *dreggel*

  • carlse

    Member
    2004-01-22 at 12:44

    @Chris wrote:

    Tack för källförteckningen, men det är naturligtvis omöjligt för mig att hitta detta stycke information i den listan av litteratur.
    Jag tror naturligtvis inte att du tagit informationen ur luften, Carlse, utan det är själva >rapporten som är inkorrekt.

    Jag ser ingen anledning i att ifrågasätta resultatet av rapporterna då det inte finns några skäl till att dessa studier skulle ha vinklats i en eller annan anledning för att tillfredsställa en viss kategori människor.

    @Chris wrote:

    Som jag nämnde förra gången saken var uppe för diskussion, så har jag odlat Skunk #1 i ett utrymme >där nattemperaturen sjönk till 12 Grader, och det gräset var bland det starkaste jag råkat på, trots >att Skunk#1 har en relativt låg THC-halt. Enligt den där rapporten skulle mitt gräs bli mer än 5 ggr >starkare om tempen var jämn, tycker någon att det låter rimligt?

    Jag ifrågasätter inte ditt omdöme när det gäller att bedöma hur pass starkt (potent) som ett gräs är som du har rökt, men rent generellt så anser jag att man ska vara lite försiktig med att subjektivt bedöma styrkan på detta sätt (genom att röka det). Orsaken är att upplevelsen av ruseffekten i hög grad påverkas av andra faktorer som inte direkt har med styrkan (företrädelsevis halten THC) i gräset. Jag har personligen sett flera exempel på hur mycket vana cannabisrökare (miss)tolkat potensen i diverse gräs. Jag minns bl.a. en komisk händelse från min ungdom när jag och en kompis odlade gräs i växthus (i Norrlands inland). Själv behöll vi endast det gottaste – blomställningarna och toppbladen, medan alla andra bladrester såldes (och det var åtskilliga hekto som hugade inbitna haschrökare köpte av oss till överpris. Åtskilliga var dom som ansåg att det var det värsta (bästa) dom rökt. Själv betraktade vi det som skräp som annars hade slängts bort, och vi skrattade gott åt dem som föredrog vår undermåliga majja framför det hasch som dom annars hade tillgång till. Nu när jag tittar tillbaka så förstår jag dock varför dom tyckte det var så pass bra. Ty för de som endast rökt hasch förut så är det verkligen ett lyft att få röka majja från en ren Sativa. Det ger ett uppåtrus som inget vanligt förekommande hasch ger.

    @Chris wrote:

    En annan detalj som visar på okunnigheten hos den som skrivit rapporten är att självefruktande honor >skulle vara nådot önskvärt hos fröodlare. Hermafroditer är varje fröproducents mardröm..

    Nej, det visar snarare att du inte förstår sammanhanget. All odlig av hampa (cannabis) syftar inte att få fram marihjuana eller hasch. Om man odlar hampa (cannabis) i syfte att få fram maximal skörd med frön så är hermafroditer inget negativt, detta eftersom man därigenom får en större sannolikhet för att alla honblommor befruktas. Det är exempelvis inte utan orsak att importen av hampfrön kommer från odlingar vars klimat mer liknar vårt (den huvudsakliga importen av hampfrön kommer från norra och västra Kina, från Kanada samt i viss mån från Ryssland och Östeuropa) där sommarnätterna inte alltid är så varma. Inom växtgenetik så är det också tacksamt att jobba med växter som likt hampan är tvekönade men som lätt utvecklar hermafrodism. En orsak till att vi idag har så många olika sorters marijuana är just detta. Att ta fram feminiserade frön skulle ex.vis inte kunna gå om inte hermafrodism fanns.

    Cannabis (Hampa) växer vilt i stort sett hela världen men det är i princip endast i de delar av världen där klimatet är som varmast dygnet runt som tillräcklig mängd psykoaktiva substanser (THC, m.fl.) utvecklas i tillräckligt hög grad. Om inte temperaturen hade sådan stor effekt så skulle vi även kunna odla högpotent cannabis utomhus på våra breddgrader. Odla går ju och det går också att få kvantiteter så det räcker, men kvaliteten kan inte jämföras med det som odlas när ljus- och temperaturförhållandena är de optimala.

    Vad som händer med växter om det blir för kallt är att de går in i ett dvalliknande tillstånd. Så även om det är fullt möjligt att odla marijuana trots kyliga nätter så ser jag det som både subjektivt logiskt som vetenskapligt belagt att bästa (mest potenta) resultatet fås om man kan upprätthålla en någorlunda hög och jämn temperatur dygnet runt. Min egen praktiska erfarenhet av odling överrensstämmer också med detta.

Page 1 of 2

Log in to reply.