Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Musik, film och livsstil För er som läst Bilbo och LOTR trilogin

 • För er som läst Bilbo och LOTR trilogin

  Posted by pachipachihand on 2003-01-29 at 21:14

  Jag kom på det här förut när jag rökte som typ en väldigt filosofisk grej. Idén kanske bara e dum men här kommer den iaf…

  I Bilbo när han först skymtar topparna av de dimmiga bergen så undrar han om det är ensamma berget. – Naturligtvis inte, säger en av dvärgarna(Torin om jag minns rätt). Då inser Bilbo att de bara har börjat sin resa och han fattar hur långt dom måste färdas.

  I Sagan om Ringen så kastar Gandalf ringen i elden på öppna spisen, då utbrister Frodo ett skrik, som om ringen skulle kunna bli förstörd av vanlig eld. Då förklarar Gandalf hur det ligger till med att den kan bara förstöras i domedagsbergets eldar osv och att ett stort ansvar ligger hos Frodo. Först då inser Frodo att sin resa bara håller på att börja, att de måste förstöra den där den skapats osv.

  Dom får båda ett lite filosofiskt signalement till när deras riktiga resa och äventyr börjar…

  PS. Det låter vettigare när man rökt… :D

  replied 20 years, 7 months ago 3 Members · 4 Replies
 • 4 Replies
 • zap

  Member
  2003-01-29 at 21:57

  såg Sagan om ringen på video häromdan och blev faktiskt imponerad över hur bra det stämde övarens med bilder och intryck man fick av böckerna, enda film jag sett som inte varit sämre än boken, va lite skeptisk till hur de skulle få till att hoberna va så små men det hade de ju lyckats med, vetefan hur, men bra gjort va det, synd bara att min tv är så liten, den ska nog ses på bio

 • pachipachihand

  Member
  2003-01-30 at 08:10

  Ja filmerna ska definitivt ses på bio! Men jag rekommenderar även att läsa böckerna om ni gillar fantasy, för de här böckerna är verkligen bra!

 • reaper

  Member
  2003-02-27 at 09:48

  Böckerna spöar filmerna med hästlängder. Det e så mycket som inte är med i filmerna :(

 • reaper

  Member
  2003-02-27 at 10:50

  Urukis i filmerna ser ju ut som wrestlare, det enda som suger hårt med filmerna, annars är de feta. Snagas är asballa :)