Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Flytta plantor under blomming

 • Flytta plantor under blomming

  Posted by reaper on 2002-10-14 at 08:53

  Hej!

  Jag e ny här och planerar att starta upp min första odling.
  Jag har begränsat med utrymme : Höjd: 90, Bredd: 90 Djup : 60 och tänkte ha en till två plantor. Kommer antagligen att få två sticklingar K2 från en kompis som startpaket :-)

  Efterssom jag helst inte vill besvära min kompis efter några månader med nya sticklingar hoppas jag kunna ta ett par från de ursprungliga plantorna så att jag alltid har två livscykler igång. Men efterssom utrymmer är så begränsat(garderob) så tänkte jag att man kanske kunde hålla på och flytta plantorna under blomfasen, dvs ställe dem i badúmmet eller nått på natten och sedan tillbaka till garderobe under dagen? Iofs väldigt struligt, men skulle det funka? Eller skulle plantorna chockas varje gång man flyttar dem?
  Eller är det bästa att försöka skärma av min minigarderob i två delar?

  Jag hade tänkt att köpa ett gäng LE(20-23 W) lampor och ev. komplettera med ett lysrör, problemet är att 120cm lysrör inte riktigt får plats, finns det mindre lysrör? Eller ska jag köra på en lutande variant(då kommer jag ju inte kunna dela av)?

  Längtar till första skörden :-)))))

  replied 21 years, 6 months ago 3 Members · 3 Replies
 • 3 Replies
 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-10-14 at 12:18

  Välkommen hit får man väl säga då :)

  Jovisst funkar det att flytta på plantorna och de lär inte förstå ett smack. Nackdelen är ju som du antyder att det är ganska jobbigt att flytta runt dem hela tiden, särskilt när man hållit på några veckor ;)

  Fast har man bara orken så visst går det.

 • trestor

  Member
  2002-10-14 at 12:18

  Du kan nog flytta plantorna, men bäst vore ju om du kan försöka hitta på ett annat utrymme så att du kan ha två. Dela av det lilla utrymmet vete tusan om det är en så bra idé. Jodå, det finns mindre lysrör på 60 cm, men watten brukar oftast vara 18 på de bara, men du kan ju köra två rör.

 • reaper

  Member
  2002-10-14 at 14:52

  Ok, det går altså att flytta plantorna :-)

  Självklart skulle jag mycket hellre ha två utrymmen, men då jag bor i världens minsta etta så får jag helt enkelt inte plats.Enda möjligheten skulle ju vara att dela upp utrymmet, men jag tycker också att det känns lite väl trångt.

  Så tills jag kommer på något annat(det tog mig 6 månader att hitta en plats att odla på), så flyttar jag nog…

  Tack!

Log in to reply.