• super-mario

    Member
    2002-06-13 at 09:58

    Det enda som är farligare med bladen är väl att du måste ha ner mer förbränt växtmaterial i lungorna än om du röker rena buds, för att bli hög. Sen smakar det som sagt ofta ganska illa också.

  • slan

    Member
    2002-06-13 at 12:32

    Allt som växer ovanför rötterna går att röka och känna något om du kör med en hyfsad strain.
    t.o.m stammen.

    Fanleavs är rätt ok att röka om man behandlar dom lite.
    * Rulla ihop dina nyklippta fanleavs till en boll och lägg i en påse som du suger ut luften ur och knyter ihop.

    * Lägg sedan påsen på ett mörkt varm ställe (ca 30 grader) i 3-5 dygn.
    Uppe på kylskåpet funkar fint. Detta tar bort klorofyllen.

    * öppna sedan påsen och strö ut din blad på en tidning där du låter dem torka tills dom brinner bra (2-3 dagar)

    * Rök! Du får förmodligen röka 2 till 3 gånger så mycket som om det hade varit rena buds men det smakar ju bra. =)

    Jag använder curade fanleavs för att mekka hasch i.

    Har även haft lågvattenmärken där jag har rökt kvistar. Ju grövre kvistar ju mer hostar du men det funkar. :D

    /S

  • reaper

    Member
    2002-06-14 at 06:51

    hehehe.. sjyst me kvistar…

  • si

    Member
    2002-06-14 at 21:43

    SlanSkrap, finns det inte risk att bladen möglar om man stoppar in dem färska i en påse? För all luft får man ju inte ut genom att bara pressa/suga ut luften, och lite luft tar sig ju in om man inte har en värmeförslutare också..

    Jag har hängt mina löv i en garderob (utan fläktar), funkar det också för att bryta ner klorofyllet? Eller måste det vara syrefattigt?

  • reaper

    Member
    2002-06-14 at 22:17

    Är fanleaves/fläktblad de bladen som fläkten blåser mest på eller ?

    I bud’en finns det ju en massa små blad innästlade… dessa låter man vara kvar va, eller ska man pilla bort dem när man skördar bud’en ?

  • reaper

    Member
    2002-06-15 at 00:25

    @SlanSkrap wrote:

    Allt som växer ovanför rötterna går att röka och känna något om du kör med en hyfsad strain.
    t.o.m stammen.

    Fanleavs är rätt ok att röka om man behandlar dom lite.
    * Rulla ihop dina nyklippta fanleavs till en boll och lägg i en påse som du suger ut luften ur och knyter ihop.

    * Lägg sedan påsen på ett mörkt varm ställe (ca 30 grader) i 3-5 dygn.
    Uppe på kylskåpet funkar fint. Detta tar bort klorofyllen.

    * öppna sedan påsen och strö ut din blad på en tidning där du låter dem torka tills dom brinner bra (2-3 dagar)

    * Rök! Du får förmodligen röka 2 till 3 gånger så mycket som om det hade varit rena buds men det smakar ju bra. =)

    Jag använder curade fanleavs för att mekka hasch i.

    Har även haft lågvattenmärken där jag har rökt kvistar. Ju grövre kvistar ju mer hostar du men det funkar. :D

    /S

    Dom säger man kan laga mat på dom? Är det någon som har något tips? Byta ut dom mot lagerbladen i kallops? Går det inte att koka te eller något på dem då?

  • slan

    Member
    2002-06-15 at 09:20

    @Siëng Donk-Tsïong wrote:

    SlanSkrap, finns det inte risk att bladen möglar om man stoppar in dem färska i en påse? För all luft får man ju inte ut genom att bara pressa/suga ut luften, och lite luft tar sig ju in om man inte har en värmeförslutare också..

    Jag har hängt mina löv i en garderob (utan fläktar), funkar det också för att bryta ner klorofyllet? Eller måste det vara syrefattigt?

    Ja det finns en pytteliten risk att det börjar mögla eller ruttna men jag har aldrig varit med om det.

    Icke önskvärda mögelbakterier som bryter ner THC måste ha en kontinuerlig tillförsel av syre för att överleva.

    Det syre som finns inne i påsen när man stänger den och suger ut luften kommer snabbt att förbrukas av mögelbakterier och dö. Även om påsen inte är hermetiskt tillsluten så minskar man ju ändå syretillförseln och minimerar risken för dåligt mögel.

    Det man är ute efter genom att rulla bladmaterialet till en boll och lägga det i en påse är att ge de aneoroba (behöver inte syre) bakterierna en chans. aneoroba bakterier bryter bara ner klorofyll istället för THC.

    Samma sak sker egentligen när du curar buds i lufttäta glasburkar fast där låter man budsen torka innan för att minimera risken för dåligt mögel.

    cinzano: Jag har läst om recept här på forumet men jag kan inte minnas några exakta. Du ska i vilket fall som helst cura bladen innan du använer dom till matlagning. Klorofyll smakar beskt.

    /S

  • reaper

    Member
    2002-06-15 at 11:06

    @SlanSkrap wrote:

    cinzano: Jag har läst om recept här på forumet men jag kan inte minnas några exakta. Du ska i vilket fall som helst cura bladen innan du använer dom till matlagning. Klorofyll smakar beskt.

    /S

    Jasså vad innebär det? Hur gör man det?

  • slan

    Member
    2002-06-15 at 14:50

    @cinzano wrote:

    @SlanSkrap wrote:

    cinzano: Jag har läst om recept här på forumet men jag kan inte minnas några exakta. Du ska i vilket fall som helst cura bladen innan du använer dom till matlagning. Klorofyll smakar beskt.

    /S

    Jasså vad innebär det? Hur gör man det?

    Ett sätt att cura är det jag beskriver tidigare i denna tråden.

    /S

  • reaper

    Member
    2002-06-15 at 22:40

    Jag har hörde om nån som grävde ner alla sina löv från sin stora odling och lät dom ligga ner grävda i 3 mån sen grävde upp dem, och att det var tvärfett röka.. tydligen nån sorts mögel som gör att det fäster på bättre… Låter lite ofräscht men vad gör man inte? =)

    bom

  • raja-ram

    Member
    2002-06-21 at 01:56

    @djungeladde wrote:

    Jag har hörde om nån som grävde ner alla sina löv från sin stora odling och lät dom ligga ner grävda i 3 mån sen grävde upp dem, och att det var tvärfett röka.. tydligen nån sorts mögel som gör att det fäster på bättre… Låter lite ofräscht men vad gör man inte? =)

    bom

    Låter som om någon blivit lurad…

  • reaper

    Member
    2002-07-18 at 01:34

    @SlanSkrap wrote:

    Ja det finns en pytteliten risk att det börjar mögla eller ruttna men jag har aldrig varit med om det.

    Icke önskvärda mögelbakterier som bryter ner THC måste ha en kontinuerlig tillförsel av syre för att överleva.

    Pytteliten skulle jag inte kalla den, hände redan första gången jag var så oansvarig att jag la färska löv i en plastpåse. Svartmögel, mycket otrevligt, var tvungen att slänga det direkt. Låg väl ett par dar kanske, inte ens en vecka. Förstår inte varför möglet skulle behöva bryta ner THC, det är väl plantmaterialet de är ute efter först och främst, och för det behöver de sannerligen ingen kontinuerlig tillförsel av syre. Tvärtom så föredrar de mindre mängder i min erfarenhet. När det är mörkt och varmt dessutom, är det rena Paradiset för dem.

  • slan

    Member
    2002-07-18 at 02:12

    Well,,, Vakumförpackning av otorkat hö används ju i moderna lantbruk sen 20 år tillbaka. Kallas det inte Kraftfoder eller grönfoder eller nått åt det hållet? (Vita inplastade jättebalar som brukar stå på åkrar längs vägarna)

    Hygien är hyfsat viktigt om man vill ha en kontrollerad jäsprocess i metoden som jag beskriver ovan. När man brygger vin så kan du förstöra en hel vinsats genom att få med mikroskopiska mängder av fel jäsbakterier

    Det går att känna på lukten när “jäsningen” är klar. Lukten av nyklippt gräs, skog och natur ska ersättas med en syrlig mild jästlukt.

    Funkar för mig gång på gång i alla fall men det är möjligt att jag bara har tur. ;)

    /SlanSkrap

  • hr-sanders

    Member
    2002-07-20 at 16:25

    Det gröna höet i de vita plastbollarna kallas ensilage.
    Fan leaves är de stora, karaktäristiskt flikade, balden.

Log in to reply.