Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling En Lista över Vad man behöver …

 • En Lista över Vad man behöver …

  Posted by reaper on 2002-07-07 at 22:51

  Hoppas nån har tid och orkar svara mendet e så att jag har beställt frön och ska testa att odla för första gången..
  Men jag vet inte riktigt vad jag behöver så om nån kan vara så snäll och skriva en lista över vad jag behöver … jag tror det en hel del personer förutom jag som behöver en.. hoppas nån orkar skriva en….

  Tack på förhand…. =))

  replied 21 years, 9 months ago 3 Members · 5 Replies
 • 5 Replies
 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-07-07 at 23:27

  Denna guide sparkade igång mig en gång för länge sen. Står allt man behöver veta som nybörjare :)

  Läs och lär.
  http://cannabisodling.1av10.nu/cguide.html

 • hr-sanders

  Member
  2002-07-08 at 00:19

  Den guide Funk Doctor Spock nämer är bra, utförlig och på svenska. Läs den.

  Mer kortfattat förslag på inköpslista, förutsättningar: utrymme och frön finns redan, Innomhusodling med jord som växtmedium.

  • Lampa. En av de absolut viktigaste sakerna för bra resultat.
   Du söker en lampa som lyser så mycket som möjligt samtidigt som den drar så lite ström som möjligt och avger så lite värme som möjligt.
   De bästa lamporna kalllas HID (High Intensity Discharge = Högintensitets urladdning) och de som lämpar sig bäst för odling är HPS, hgtryvksnatrium-lampa och MH, Metal-Halide (Jag har ingen riktigt bra översättning, MetallHalogen kanske). De här är relativt dyra, men ruskigt bra. En 400W HPS kostar 1000 kr och räcker till en kvadratmeter, 250W passar en npmal svensk garderob (60*60cm) och är 100 kr billigare. MH av samma styrka köstar 500 kr mer. Priser tagna från http://www.maxkiffer.com.
   Budget alternativet är lysrör och lågenergilampor. Det ät inte säkert att det blir så mycket billigare till slut, men har man inte pengar till en HID så kan man ju börja med ett par såna här lampor och bygga vidare eftersom.
   En 20W lågenergilampa (motsvarar 100w glödlampa) kostar 55 kr hos http://www.clasohlson.se.
   Undvik glödlampor och vanliga halogenlampor, de har ett sämre ljusspektrum, drar mycker ström och så blir de så sabla varna ochså.
   Hur mycket bekysning behövs? Man brular säga minst 3000 lummen/ kvadratfot, dvs 12000lm till en normalgarderob.
  • Jord. Så i såjord, plantera sedan den unga plantan i plantjord. de här grönsakerna vill ha det väldrenerat så blanda i lecakulor, sand, perlit eller vermikulit ör detta ändamål. de vill helst inte ha så sur jord, dettalöses med kalk, 1 msk/liter jord.
  • Krukor. Hur stora de ska va minns jag faktskt inte exakt, men jag tror det absolut minsta är 3 liter, men gärna 10. Heller höga än breda.
   fyrkantiga krukor ger större möjlig rotvolym i ett fyrkantigt utrymme.
  • FLÄKT. det hr är en jättevikti detalj. Den cirkullerar luft kring plantorna så att den håller sig fräsch, de gör stammarna stadigare, och de sänker temperaturen. Man kan ha flera fläktar för olika ändamål. Bordsfläkt använder många, liksom datorfläkt (agegatfläkt) eller liknande.
  • Gödningsmedel. Det är för att dfe små liven ska må bra, behvs inte förrän tre veckor efter omplanteringen ungefär.
  • Timer. Så slipper du slå av och på lamporna själv vid exakt rätt tid. Behövs inte förrän blomperioden om man kör veg i 24h ljus.
  • Termometer. Gärna digital, för att veta om de har begaglig tempeatur.
   [/list:u]Vad och hur du ska använda de här grejjerna… det känns som en annan historia. Det finns en massa andra prylar som är bra att ha där ute också. Läs Guider.
   /
   Eder vänlige kvarters Hr Sanders.
 • reaper

  Member
  2002-07-08 at 00:55

  TACK så jävla ycke det precis det jag bhövde höra ..
  nu ska jag åka in till nordstan imån och handla lite lampor temp mätare mm… jag åter kommer när jag ordnat setupen så får ni se bilder och kommerntera på förbättringar .. =)))

  En grej till bara om det e nån av er som bor i gbg säg till mig så kanske vi kan träffas snacka odlings metoder och … a ni vet… =)
  jaja

  Skicka mig ett pm så kan vi snacka… =))

 • hr-sanders

  Member
  2002-07-09 at 02:41

  Det blev visst läsligt ändå… Så mycke typos har jag nästan aldrig sett i ett inlägg från mej, kan bero på att jag skrev det precis innan jag somnade framför datorn… Lång post, kort lista.
  / Hr Sanders.

 • reaper

  Member
  2002-07-09 at 16:06

  pokai: Är från gbg med. Lust att snacka lite skit? ICQ: 72736707

Log in to reply.