• Early Special

  Posted by arneus on 2002-10-28 at 22:28

  Var inne på en bra sida för att kolla vilka frön jag skulle beställa till en eventuell uthomhusodling nästa säsong. Jag har aldrig odlat utomhus förrut, och knapt håller just på med min första inomhusodling. Jag tvekade mellan Early Girl, Durban Poison och New Purple Flower, ville hitta nån som var enkel att få upp här uppe i kalla sthlm. Så fick jag syn på nått som hette Early Special, och som de påstår blommar redan från första början. Detta låter ju rätt perfekt tycker jag, så jag undrar bara om det finns nån hake? Kanske är den jävligt otålig, svag styrka, eller liten? Nån som provat kanske?

  Kom ihåg att
  there are no stupid questions, just stupid people. — Mr. Garrison

  replied 21 years, 4 months ago 6 Members · 12 Replies
 • 12 Replies
 • trebloose

  Member
  2002-10-28 at 23:31

  blommar redan från början? cannabis börjar blomma när den tror det är vinter, då blir den könsmogen och blommar eftersom växten vill föröka sig. om den blommar med en gån när den grott så är det nog inte cannabis…

 • reaper

  Member
  2002-10-29 at 00:00

  ren ruderalis eller ruderalis korsningar blommar oberoende av hur många ljustimmar de får. Dock inte Ruderalis-skunk från sensi seeds verkar de som.
  Men early sorterna ska ju börja blomma tidigt (auto blomma tror ja)
  ja vet inte om det är dålig styrka på dom men ruderalis korsningar får oftast det eftersom ren ruderalis inte innehåller eller innehåller väldigt lite THC. Jag vet inte säkert om early sorterna är ruderalis korsningar men de lär ju bli starkare om de blommar än om du sätter ut en sort som inte hinner blomma.
  Sen om de blommar nästan direkt blir de ju inte så stora heller.
  Men blir de inte klara så kan du ju utvinna olja med tex aceton-metoden och det lilla du får kvar sen är värre än dunderhonug. Det kan ja lova 👿 .

 • arneus

  Member
  2002-10-29 at 16:50

  “Early Special
  This plant is an miracle, as soon as the seeds starts to grow it is producing flowers, nice sweet cristals are gathering around the buds, all through the year.
  Exspecialli very handy for the people who live in the northern countries like above Denmark, Poland and in northern Canada and Alaska.
  A familie from early bud.
  A skunk mix. (50% sativa)
  Yield: 1 kilo per square meter.
  Height: 1.5 till 3 meters.

  Flowering all through the year.
  Harvest: ready before winter”

  Detta får man läsa inne på frösidan http://www24.brinkster.com/lyxfagelfron/frame.htm
  Det är en helsvensk sida som importerar frön från Nirvanas fröbank nere i Holland. Jag antar att de även tar beskrivningarna därifrån. Jaja, om ingen här stött på nått liknande får jag väl höra med dem på sidan. Hoppas de inte är så jävla måna om att skryta fram alla sina sorter som perfekta.

  Min andra fråga lyder också obesvarad… Vilken sort är bäst för uteodling annars av de jag nämde i första inlägget :?:

 • trestor

  Member
  2002-10-29 at 19:56

  Förmodligen Early Girl.

 • reaper

  Member
  2002-10-29 at 23:06

  Men Early Special låter faktiskt spännande.. jag har själv funderat över den litegrann. Det innebär ju onekligen en stor fördel för en del smygodlare om deras plantor hela tiden är redo att skördas. 😈

 • opagaddur

  Member
  2002-10-31 at 11:23

  haha personen som har den sidan e ju korkad.. kommer ju åka dit rejält på det där..
  “får ej odlas i sverige, säljs som fågelfrön” å sen så har han massa info om plantorna med bilder på dom.. då är det ju så uppenbart det kan bli.

  och att sedan ta 498kr för 10 när man kan beställa lika enkelt och om inte säkrare från utlandet för 150kr/10st frön är ju dumt av vem d nu är som har sidan..

  okej om det hade varit några egenodlade sorter som han tagit fram som tex den där finska breedern, va hans frön nu hette..

  LOL

  säljer odlings grejjer också.. ajajaj.. d där bådar för fängelse bara.. om du som har sidan inte vill sitta bakom galler om några månader så bör du nog fixa sidan lite smidigare..

  ha d fint iaf :)

 • reaper

  Member
  2002-10-31 at 13:34

  har för mig att hans frön inte är från nirvana utan från dutch passion, därav det höga priset. sen vill väl han få ut nåt av det.

  om jag inte har fel så börjar alla av early strainen att “autoblomma”. det jag hade gjorde iaf det. fick tyvärr bara hannar så matrialet kom aldrig till användning så att säga.

 • opagaddur

  Member
  2002-11-01 at 12:55

  ne.. d e nirvana.. är iaf en fröpåse från nirvana på en bild där.. så.. hm

  men i vilket fall så kommer polisen inte att bli glad när dom ser den där sidan. tycker det verkar lite onödigt

  varför vill man ha en svenska seedbank som säljer samma frön som en från utlandet, men till dyrare pris? förstår inte det. skulle va en annan sak om det va annorlunda frön, men någe annat förstår jag inte..

 • arneus

  Member
  2002-11-12 at 16:59

  Tack för alla svar och synpunkter. Jag har för mig att jag var och tittade på en massa utländska sidor förrut där alla fröna kostade 500-700 påsen. Kanske var det feminiserade frön, eller tja det är nog jävligt troligt att det var det, för nu då jag gick tilbaks och kollade såg jag ju att det är jävligt billigt på vissa sidor, i allafall med vanliga frön. Jag tror jag beställer både early girl och early special frammåt våren och testar båda.

  Planterade för övrigt några hekto industrihampa i rabbaterna i plugget idag… Det är ju rätt kallt och mörkt så jag vet inte om det blir nått, men det skulle vara kul ifall de växte till sig tillräckligt för att folk skulle kunna identifiera dem på håll… lär ju bli rätt kul och se hur folk reagerar. Jag vet att jag skulle bli rätt överraskad ifall det kom fram upp flera hundra plantor i den stora rabatten. :?

 • trestor

  Member
  2002-11-13 at 02:24

  Ja, det lär ju inte komma upp något förren till våren, nu i november växer det inte så bra direkt ;)

 • reaper

  Member
  2002-11-28 at 17:31

  Funderade själv på Early Special förra året men blev inte av men det är onekligen en intressant strain.

  Ska göra ett nytt försök nästa år och börja i tid då så jag inte väntar för länge igen, för här uppe i västerbotten tror jag att en förodlad autoblommande strain är det enda hoppet.

 • airfrog

  Member
  2002-12-11 at 18:09

  @trebloose wrote:

  blommar redan från början? cannabis börjar blomma när den tror det är vinter, då blir den könsmogen och blommar eftersom växten vill föröka sig. om den blommar med en gån när den grott så är det nog inte cannabis…

  tja…inte för att vara elak …men du är ute på hal is……..vissa early sorter blommar visst genom hela livslängden….jag har kört det utomhus för ett par år sen early pearl och sen var det någon ruderalis strain av nått slag som åxå blommade genom i stort sett hela livslängden….fast det var i bördiga skåne..
  Och om det inte var cannabis ..var det någon ny, identisk växt med identiska effekter i så sfall…
  Fast early sorter är ju långt i från det bästa weed jag rökt….
  Fast sativa sorter har för vana att bli bättre utomhus än indica…..fast då får man som sagt det der som gör en rastlös o pigg…….jag är inte ute efter det…….det får bli en festpryl i så fall………
  ha det bra…

Log in to reply.