• De stora bladen hänger…

  Posted by airfrog on 2002-11-08 at 16:58

  Hej…..jag undrar en sak …jag har 4 st NL under min hps..och de är väldigt buskiga o 40-40 cm långa …men de stora enskilda bladen fan leaves tror jag vissar kallar det…de börjar hänga så fort det blir minsta torrt i jorden…bara på de översta jordlagret..när de hänger bildar de en effektiv strut av blad som skymmer allt under…..bladen blir tunga för de blir kladdiga på översidan av brunt kleggx….ska jag ta bort bladen eller vattnar jag för sällan eller någon som varit med om samma sak…
  tacksam för svar….

  hade

  replied 21 years, 5 months ago 1 Member · 2 Replies
 • 2 Replies
 • trestor

  Member
  2002-11-09 at 02:05

  Det är inte alls ok att trimma plantorna! Det enda det orsakar är stress på den stackars växten, bladen finns där av en anledning. Enda gången man överhuvudtaget bör göra något liknande med plantan är om man toppar den med FIM-metoden och stora blad skymmer de utskjutande skotten under, men inte ens då bör man klippa utan böja ner eller böja de åt sidan.

 • trestor

  Member
  2002-11-09 at 14:13

  Det kanske inte stressar plantan något enormt, men du kan inte säga att den inte stressas alls. Även om den inte tar någon större direkt skada, så är det fortfarande helt meningslöst att ta bort fanleaves, det är dessa som försörjer plantan! Man vinner absolut ingenting på det, bara förlorar om man har otur.

Log in to reply.