Ett svenskt cannabisforum Forums Swecan Arkivet ContraForces groguide.

 • ContraForces groguide.

  Posted by dod on 2002-08-01 at 20:59

  Att så ett frö.
  När man ska plantera ett frö finns det hur många olika sätt som helst, men jag tänker bara redogöra för dom tekniker som jag själv har provat och lyckats bäst med.
  1)
  Kruka med jord i.
  Fyll en kruka med såjord, vattna igenom jorden så att vattnet rinner ut i botten på krukan. Gör ett litet hål med en penna i jorden, ca 1 cm djupt. Peta ner ditt lilla frö och täck över det med jord. Pressa lätt på jorden ovanför fröet, och spraya sedan hela jordytan med vatten.

  Placera krukan rumstempererat och håll jorden fuktig tills den lilla grodden tittar upp. När den lilla plantan har tittat up genom jorden slutar du att spraya med vatten, då det är mycket lätt att övervattna plantan i ett så här tidigt stadie. Det får dock inte bli för torrt. (Denna metod fungerar lika bra med en torvbrikett)

  2)
  Pappers metoden.
  Blöt ner en bit toapapper, och lägg ditt frö mitt på pappret. Vik sedan ihop pappret och håll det fuktigt. Efter några dagar så borde fröt ha grott, vik försiktigt upp pappret och ta ut det numera grodda fröet. OBS! var försiktig när du hanterar grodda frön, en skadad grodd kan betyda döden för din lilla planta.
  När du avlägsnat fröt från pappret så kan du försiktigt plantera det i jord (se ovan). Fördelen med denna metod är att man lätt kan avgöra vilka frön som kommer att gro och vilka som inte gror.

  3)
  Glaset.
  Ta ett litet glas (ett sånt man dricker tequila ur) och fyll det med bomull. Häll på vatten så att bommullen blir genomblöt. Dra sedan ut bomullen i ett enda stycke, ta lite honung och kladda på sidorna av bomullen. Tryck sedan fast fröna med jämna mellanrum runt om bomullstussen (i honungen), stoppa försiktigt ner den i glaset igen (så du ser fröna genom glaset). Ställ den i ett rumstempererat och mörkt utrymme. Efter ett par dagar har fröna grott. Detta kan du mycket lätt kontrolera genom att titta på glaset. Plantera sen om fröna i en kruka med jord.
  /skrivet av ContraForce

  replied 21 years, 8 months ago 0 Member · 0 Replies
 • 0 Replies

Sorry, there were no replies found.

The forum ‘Arkivet’ is closed to new discussions and replies.

Start of Discussion
0 of 0 replies June 2018
Now