Ceasarsallad
Här skriver jag mitt recept på en mycket god sallad jag brukar bjuda mina vänner på. Hittills har jag fått mycket positiv respons p g a det är så enkelt men ändå väldigt gott.
Salladen består enkelt av tre delar; sallad, dressing och (bröd)krutonger.
Vi börjar med ceasardressingen.
3 äggulor
125 g parmesanaost (grana padano), riven
3 sardellfiléer, finhackade
1 vitlöksklyfta, pressad
1 citron, frampressad juice
3 dl majsolja
3 msk mjölk
Salt & pepparBlanda (mixa) ihop allt utom oljan, som ska i sist i en tunn stråle. Detta för att undvika att dressingen skär sig. Tunna ut med lite extra mjölk om det behagar. Dressingen blir även mycket god utan sardellfiléer, så det är inget måste. Smaka av med salt & peppar (a-o i matlagning).
Krutonger
Stek vitt bröd i olja (helst olivolja) tills brödet fått en krispig yta. Innan så kan du salta oljan lätt och lägg gärna i lite timjan och/eller vitlök. Hacka brödet i små fyrkanter som är ca 1 cm stora.
Tre “normala” brödskivor är lagomt till en portion.Sallad
Enligt orginalreceptet på ceasarsallad ska man använda romansallad, men denna sallad säljs inte överallt. Det går även bra att använda ruccola eller isbergssallad, eller varför inte pröva något annat som verkar intressant?
Själv använder jag “plock sallat” från Swegrow som är frisk och god utan besprutningsmedel. Ett salladshuvud per portion är lagomt.Tillagning
Hacka salladen och blanda den med krutongerna. Krydda lätt med svartpeppar. Häll över dressingen efter smak och samvete. Njut!THCceasardressing?
Hacka 5g sensimilla eller använd en mortel. Blanda ihop med 3 dl majsolja i en kastrull. Låt stå på låg värme i ca 20 minuter. Rör om väl. Sila bort växtdelarna och använd den psykoaktiva majsoljan i ceasardippen och överraska dina vänner ännu mer.Lycka till!
Log in to reply.