• cannabis och blodtrycksmedicin

  Posted by reaper on 2002-06-17 at 22:15

  Jag undrar om någon vet om det medför några risker att kombinera blodtrycksmedicin med cannabis, eller om någon har tips på hur jag kan få reda på det. Jag är även intresserad av att veta om andra läkemedel tex allergimedicin och läkemedel mot migrän är farliga att kombinera med cannabis. Det kanske finns en sida någonstans? 🙄

  replied 21 years, 11 months ago 2 Members · 3 Replies
 • 3 Replies
 • reaper

  Member
  2002-06-17 at 22:33

  Är också intresserad av allergimedicin och cannabis – speciellt då Clarityn, Zyrlex och Lomudal (ibland Aerius som krydda vid ordentliga besvär) som jag för tillfället “går på”. Fick även en kortisonspruta (tror jag..) mot allergin (gräsallergi bör tilläggas), risker?..

 • josef_k

  Member
  2002-06-17 at 23:30

  Åshit, nu blir det mycket att svara på och mycket att kolla upp.. :D suck 😮

  Först, cannabis sänker blodtrycket, genom att vidga kärlen. Samtidigt slår hjärtat snabbare (takykardi), men totalt sett sjunker blodtrycket något.

  Dock utövar cannabis milda effekter på kroppen, och det är praktiskt taget omöjligt att få i sig en sådan stor dos cannabis att man dör av det. Effekter på hjärta och kärl anses också de som lindriga och kan inte ta livet av någon människa.
  Ett samtidigt intag av medicin som säker blodtrycket och cannabis sänker naturligtvis extra mycket. Många gånger drabbas man av ett blodtrycksfall när man precis röker, detta förstärks givetvis genom att äta blodtryckssänkande.
  Dock ska det inte vara livshotande om man bara håller sig försiktig med båda substanserna.

  Receptbelagda läkemedel mot migrän och cannabis ska man undvika så mycket som möjligt. Vanliga medel (Alvedon, Treo m.m.) behöver man inte vara lika noga med.
  Migrän kan ha många orsaker, men en av dem är att blodkärlen i hjärnan krampar (efter att först ha dilerat mycket) och detta leder till smärta. Cannabis dilerar kärlen, och torde därför kunna dämpa smärtan något. Att ta läkemedel i detta stadiet är därför inte särskilt farligt, men var försiktig med dosen!

  zewmah: Kortisonsprutan ökar nivåerna av kortisol i kroppen, vilket även cannabis gör. Dock inte så fruktansvärt mycket.
  Aerius ska inte interagera med cannabis, men tänk på att det verkar under väldigt lång tid! Zyrlex och calrityn är det samma sak med. Lomudal verkar lite annorlunda, men det ska det inte heller vara något särskilt med.

  Här är två länkar, men jag är rädd att de inte är så mycket till hjälp..
  http://www.druglibrary.org/crl/
  http://marijuana-as-medicine.org/links.htm

 • reaper

  Member
  2002-06-19 at 19:59

  Tack så mycket! :D

Log in to reply.