• Creator
  Discussion
 • #59148

  the-basementgnome
  Participant

  Odlar 12 st big bang autos i jord inomhus. Problemet verkar vara att de ej verkar komma igång riktigt med blomningen eller det går väldigt sakta och tycker de är lite små i växten. Är i vecka 5-6 och det har precis blivit lite vita strån, bollar lite här och där, men ej på alla. Omplanterade dem för ca 10dagar sedan och har gjort det 2 ggr innan. Har iofs läst efteråt att det stoppar upp autos, men nu var det gjort innan jag visste bättre. Så jag får leva med detta.

  -Odlingsutrymme är i storlek 2m*1.2m*2m
  -Lampa 400w hps
  -12st krukor 10l
  -jord plagroons batmix
  -regnvatten
  -ljusperiod 18/6
  -bordsfläkt som är på 24tim
  rykutsug+kolfilter 400l/m 24 tim
  ( men tyvärr går utluften ej direkt ut utan blir kvar i det större rummet där mitt sk odlingsutrymme är. men finns fönster där det kommer in friskluft. Men det funkar ej så bra som jag önskar då jag bor i lgh och detta är i mitt lgh förråd och det är inte optimala förhållande.
  -passiv inluft
  -höjd till lampa är ca 40cm
  -temperatur ca 28-30gr.
  Försökte boosta lampan till 600w med adjusta watt, men då blev det för varmt ca 32gr
  Är sjukt tacksam för snabbt svar av någon som är erfaren av detta.
  Ha en superfin dag ni alla

Page 1 of 2
 • Author
  Replies
 • #615843

  glömde tillägga att jag vattnar ca 1 gång per vecka med bara regnvatten. duschar plantorna 2 ggr per dag.
  Ska vara såpass mycket näring kvar i denna jord så det ska räcka några veckor till, men inga tecken på andra orsaker eller störningar som jag kan se.
  Ev värmestress finns då bladspetsarna pekar uppåt. Tycker den borde tåla 27-30gr.
  luftfuktighet är ca 60-65% i nuläget. Men ska dra ned på det senare.
  Tacksam för svar av de som kan detta bättre :)

 • #615844

  exil
  Member

  Bilder?

 • #615845

  ska försöka ta några bilder sedan. Men som sagt har odlat i flera år, men kan ej så några tydliga tecken på något som är fel förutom värmestressen. Men ska självklart skicka in en bild eller 2 ikväll. En bild säger ju mer än tusen ord, hehe

 • #615846

  exil
  Member

  Den tillhör inte kategorin “super”auto?
  De har ordentligt mycket längre blomtid och kan vara tröga i blom, du kan ju pröva att dra ner till 16/8.

 • #615847

  Jo jag har oxå tänkt på att sänka tiden ljus några tim, eftersom Big Bang autos ej är sk riktiga Autos som kan gå i blom på 24 ljus.
  Men som sagt eftersom några ha börjat blomma och några inte så är det värt att dra ned lite på ljuset
  Kan tänka mig att de har stannat upp lite pga av omplanteringen oxå. Så jag får la avvakta och se lite. Men som sagt med autos har de en begränsad tid och man vill ej fucka up för mycket.
  Men min teori är lite att dessa som ej är sk helt auto är lite mer flexibla i tiden. Men alltså bara min terori och det får bara tiden utvisa.

  Tack för ditt svar Exil :D.

  Peace man!

 • #615848

  nä ingen superauto i den meningen. Den ska bli ca 60-100cm och flower tid indoors 6 veckor

  Ljus för att gå in i flower 12-18timmar/dag enligt greenhouse seeds

 • #615849

  får ta kort imorgon Plantorna står så jä.. tät typ sea of green och jag har typ byggt in dem så jag knappt kommer in och med hps på blir det dåliga kort.
  Men såg nu att det var flera som visar näringsbränna några var lite mer bleka. Måste ha missat det totalt då jag ej haft så mycket tid eller tillfälle att vara själv där nere.
  Kan det vara så att Plagrons batmix vart för stark vid byte till större kruka, hade en mix av plagrons lightmix och batmix ca 50-50 2liters kruka byte till en 10.a med bara Batmix. Har dels bara vattnat med regnvatten, så vet ej om detta kan ha fuckat till oxå.
  Känner mig nu som en jä.. amatör eller är väl det jag är tydligen. Hade jag bott kvar i mitt hus hade saker och ting vart mer optimala.

  Men får se till att ta ut några imorgon och fota dem, så jag kan kurera dem på bästa sätt. Har tyvärr ingen möjlighet att flusha dem, så det vore skit om jag nu måste. Som sagt är att min situation är ej så lämplig och skulle väl egentligen ej startat odlingen, men nåt kul ska man ju ha.
  Så om någon har använt plagrons batmix och kan lite om hur stark den är för våra gröna vänner. Sköljde faen ur den innan med massor med vatten så den ej skulle ta död på plantorna. Är väldigt förvirrad nu. Är fortsatt tacksam för all hjälp och tips

 • #615850

  shit läste att man ej ska dimma ned en 600w till 400w och att det kan skada bulben såsom ballasten. Låter iofs vettigt, någon som vet helt säkert hur det funkar?

 • #615851

  spektakel
  Member

  @The.Basementgnome wrote:

  shit läste att man ej ska dimma ned en 600w till 400w och att det kan skada bulben såsom ballasten. Låter iofs vettigt, någon som vet helt säkert hur det funkar?

  sålänge du inte flippar mellan styrkorna stup i kvarten ska det inte vara något problem.

 • #615852

  Sänkte ljuset till 16/8 igår och får hoppas det får dem att blomma bättre och så får de lite mer vila ifrån värmen.

  Någon annan som odlat Big Bang autos?

 • #615853

  nä har ej växlat mellan 400-600 mer än några få tillfälle då jag testade hur varmt det blev, nu står den stadigt på 400w för annars blir det 31-32gr med 600w. Tack för ditt svar

 • #615854

  Fick äntligen tag på min “bror” som vart med länge och trodde att regnvattnet kan ha fuckat till dem. Ska se vad jag kan få fram idag, har ju som sagt riktigt skitkranvatten här och därav tagit regnvatten.

  Någon annan som tror det samma, då mina plantor visor olika symtom som gula blad nedifrån och upp, närings bränna, några är blekt gröna och några mörkt gröna. Lite skruvade blad i topparna.
  Mitt ph har legat på ca 6.3-6.5 ppm i vattnet ca 200

  ha en go dag ni alla!

 • #615855

  200ppm

 • #615856

  så nu har jag tagit reda på lite fakta om min ballast adjustawatt. Borde ha läst detta när jag köpte den, hehe

  Adjusta-Watt Digital Ballast 1000W

  Adjusta-Watt Digital Ballast fjärde generationens digitala ballast…

  Adjusta-Watt Digital Ballast ger odlaren en mångsidighet och hög prestanda. Det är en effektiv, fullt justerbar digital ballast som passar till 1000W, 600W och 400W HPS, metallhalogen och ”dual spectrum”-lampor. Den har en Over-Drive funktion som ökar effekten för att få ut maximal prestanda från dina lampor.

  Adjusta-Watt Digital ställbara Ballast har en rad fördelar som:
  • Soft Start Teknologi – Lampan tänds på låg effekt för att öka lampans livslängd. Lampan tänds succesivt med ett par sekunders mellanrum tills full effekt nås efter 3-5 minuter.
  • Ställbar uteffekt när inte så mycket effekt behövs. Till exempel, om du kör en Hps eller Dual Spectrum 1000W lampa kan du minska uteffekten till 600W eller 400W. OBS! MH lampor bör inte dimmas.
  • Over-Drive funktion. Denna funktion gör att du kan ”boosta” lampan med ca 10% för max uteffekt.
  • Smartstart – När flera ballaster är kopplade till samma strömkälla så känner den inbyggda funktionen av det och tänder inte alla ballasterna samtidigt, utan efter varandra för att förhindra överbelastning av strömmen.
  • Automatic Frequency Adjustment – Adjusta-Watt Digital Ballast korrigerar automatiskt uteffekten till en jämn nivå för att förhindra slitage på lampan och ostabilt ljusspektra.
  • Ballasten är helt tyst utan fläktar.
  • Ballasten har en design som gör att värmen leds bort på ett effektivt sätt och har en låg arbetstemperatur.
  • Kompatibel med Hps, Metal Halid, och Dual spectrum lampor
  • RF Skyddad – Överlägset RF skydd med mindre än 7% THD. Med andra ord så stör inte Adjusta-Watt Digital Ballast TV och andra radiosändare.

  Man lever och lär varje dag :D

 • #615857

  spektakel
  Member

  Jag har odlat big bang auto från green house seeds på 24/0 och allihopa var klara på 70-80 dagar (20x fem seeds , 3.6 L pot) . det var dock ett par år sedan.

  Låter tveksamt att regnvattnet skulle varit dåligt för dina plantor? 200ppm är förresten ungefär vad jag har i mitt kranvatten. man får oftast inte ett så bra ph som regnvatten ur kranvatten. Man kan iof låta vatten stå ett tag så “sjunker PH” i vattnet. Fast egentligen så är det kalken som sjunker till bottnen och därför blir de övre lagerna med vatten ett lägre PH (eftersom kranvatten brukar ligga över 6PH) . regnvatten ska absolut inte förstöra dina plantor. Finns många odlare som använder sig av enbart regnvatten utan problem, så sålänge ditt regn inte är typ förgiftat(?) så är det nog inte anledningen.

  Har inte provat adjusta-watt ballasterna, men de verkar faktiskt väldigt fina :) . Har Gavita och är nöjd :) . Antar att det är ungefär samma :P .

  Peace

Page 1 of 2

Log in to reply.