Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen Äta cannabis ger annorlunda rus

  • Äta cannabis ger annorlunda rus

    Posted by snoddas on 2011-02-02 at 20:23

    Idag läste jag ett utdrag från boken Hashish! där det påstods att när du äter gräs omvandlar levern THCt till en ny molekyl kallad 11-hydroxy-tetrahydracannabinol. Enligt boken förklarar detta i stort sätt varför ruset känns tyngre och trippigt.

    Inte helt säker på om jag ska lägga in den här informationen i min lilla kunskapsbank eller inte…

    Något geni som kan verifiera det här?

    “Like the experiences of the members of Le Club des Hachichins, Robinson’s trip was much more powerful and involving than the effects commonly attributed to smoking hashish. Some of the extreme effects experienced by the hashish-eating authours no doubt resulted from the extraordinarily large doses they ingested combined with their inexperience. However, the intensity of their visions, the enhanced physical sensations, and distorted perceptions of time and space, transcend the levels of effects commonly associated with even extremely heavy hashish smoking. The differences in the effects of eating versus smoking hashish can be explained most plausibly by the dramatic effects of the 11-hydroxy-THC metabolite of THC produced by the liver”

    “The multiphasic effets of rushing to great heights, coming back down, and then soaring again to new heights are reported commonly by those who eat hashish. Smokers report that they feel one strong rush followed by a high and subsequent come down. Hashish smokers never report a second rush or multiple rushes or “come ons” from one session of smoking. The repeating multiphasic effects are only associated with eating hashish or marijuana.”

    “The 11-hydroxy metabolite of THC may also account for the sedative and physically relaxant effects following both hashish eating and smoking. Even when smoking, some THC is metabolized by the liver either before, and especially after it reaches the brain. The THC metabolite 11-hydroxy-THC, is carried by the bloodstream to the brain one to two hours after the THC absorbed by the lungs has already reached the brain. The initial stimulating effects of smoking THC begin to subside at about the same time as the 11-hydroxy-THC produced by the liver begins to reach the brain. In small amounts, 11-hydroxy-THC apparently induces restful sleep. In larger amounts it can induce vivid hallucinations and either interrupt or prolong sleep.”

    And finally: “The overall suite of effects produced by eating and smoking hashish are approximately the same excepting time course and intensity. When hashish is eaten the onset of the effects is slower and more intense, the peaks come in successive waves, are higher, and the effects last longer”

    replied 13 years, 2 months ago 10 Members · 19 Replies
  • 19 Replies
  • fakktup

    Member
    2011-02-13 at 21:41

    Yes att äta cannabis ger ett annorlunda rus!

    Fast jag föredrar att röka..
    Den sociala faktorn ligger mig varmt om hjärtat!

    Men rekommenderar dig starkt att pröva! (:

  • cthullu

    Member
    2011-02-13 at 22:38

    Själv tycker jag ruset är mycket intensivare och bättre om man äter/dricker det,
    men ett varningens ord:

    Första gångerna: Börja med typ 1/4:e del av vad du tänkt få i dig först, vänta 45 minuter och känn efter, ta sedan lika mycket till vänta 30 min, ta resten.

    Känner du att det kommer som en mäktig våg över dig där någonstans fortsätt inte.
    De kan ta lång tid innan det slår ordentligt, och det är inget roligt alls att rida ut sedan i vad som känns som en hel evighet.

    Och ha absolut inget alls planerat samma dag.

    (röker du förmycket däremot snackar vi ju “bara” ca 1 – max 3 timmar beroende på sort)

    En enkel favorit jag har är att värma mjölk och lite grädde, i med ca en halv tesil majja, låt det puttra en stund under kraftig omrörning (doftar härligt) men inte koka. Ut med tesilen och I med ordentligt oboy.

  • doctordoom

    Member
    2011-02-14 at 07:35

    Själv gjorde jag knäck på rätt keff odling jag gjorde för ett tag sen. Vart inte high av dom även om jag åt 5-10st men vad jag upptäckte var: om man äter dom som godis när man väl rökt håller den highen betydligt längre. Väldigt smidigt med andra ord :)

    Ska testa oboj grejen! Vore kul att testa :)

  • Anonymous

    Guest
    2011-02-14 at 09:17

    jag gillar varm oboy, med lite smör blandat i kastrullen, sen tar jag haschet o värmer o smular in. o blandar o låter de stå ett tag o blandar igen o dricker, smakar riktigt gott.

  • Wayne

    Member
    2011-02-14 at 09:23

    Jag råkade överdosera KRAFTIGT en gång då jag gjort cannabutter. Det var inget obehagligt eller så men jag kunde inte hålla mig vaken. Jag pallade inte stå upp och så fort jag satte eller la mig ner så somnade jag. Det började inte snurra eller så utan kroppen blev bara så jävla jävla tung.

    Tyvärr så gillar jag inte nötsmaken… Men jag måste väl bara göra starkare extrakt helt enkelt, så man inte behöver använda lika mycket (av smöret eller oljan vill säga).

  • Zac_McKracken

    Member
    2011-02-14 at 18:58

    Senast gjorde jag lasagne med bho av white rhino.
    Lasagnen blev för god och jag åt en portion för mycket.
    Ruset vart jobbigt starkt och höll i länge.
    Kom på mig själv vandra omkring i hemmet utan att veta vart jag var på väg.

    Får väl skylla mig själv, men jag tycker det är svårdoserat att äta.
    Dröjer nog ett bra tag innan jag gör mat med cb igen.

  • franke

    Member
    2011-02-15 at 10:28

    Funderar själv på detta med tinkurer. Räcker de tmed låst säga 20gram Buddar och en 40cl flaska med 40% alkohol? Någon som testat? Erfarenhet?

  • b

    Member
    2011-02-15 at 12:40

    @franke wrote:

    Funderar själv på detta med tinkurer. Räcker de tmed låst säga 20gram Buddar och en 40cl flaska med 40% alkohol? Någon som testat? Erfarenhet?

    Har ingen erfarenhet själv men titta på de här trådarna om du int redan gjort det :

    https://swecan.org//viewtopic.php?t=43053&highlight=green+dragon – längst nere finns en “tripprapport”

    https://swecan.org//viewtopic.php?t=41967&highlight=green+dragon

  • h

    Member
    2011-02-15 at 13:18

    @cthullu wrote:

    En enkel favorit jag har är att värma mjölk och lite grädde, i med ca en halv tesil majja, låt det puttra en stund under kraftig omrörning (doftar härligt) men inte koka. Ut med tesilen och I med ordentligt oboy.

    Det här MÅSTe jag testa.
    hittills har jag endast gjort “Shake ‘n Bake” Brownies med hasch (bara smälta en 5-10g i 100g smör, och blanda i det i mixen). Har varit rädd att testa något med weed och mjölk. Länge varit sugen på Te eller någon varm soppa, men aldrig riktigt vågat testa, Har varit rädd för att jag skulle screwa upp det och bli av med 2-3g weed istället.

    För att inte behöva oroa mig i framtiden, kan du inte köra ett recept; Dvs. hur mycket du har av varje ingrediens? ;)

  • Anonymous

    Guest
    2011-02-15 at 20:17

    The one and the only snoddas är avstängd!? Det gillas inte! Sorry för offtopic men kunde inte låta bli när jag såg Avstängd texten nedanför hans namn.

  • cthullu

    Member
    2011-02-15 at 20:28

    @Hövdingen wrote:

    För att inte behöva oroa mig i framtiden, kan du inte köra ett recept; Dvs. hur mycket du har av varje ingrediens? ;)

    Mjölk funkar bättre än te just på grund av fettinnehållet. Grädden är inte alls noga, det är bara extrafett åt thc’n.

    Fundera på hur många koppar du vill dricka, häll upp så mycket mjölk och ned med det i en kastrull.

    Ta en halv matsked majja kanske första gången.

    Måttade du t.ex. upp 3 koppar, så drick en kopp i taget och vänta _ordentligt_ mellan varje. Måttade du t.ex. upp bara upp en kopp, så drick inte hela på en gång eftersom denna enda kopp då innehåller all thc du hade i kastrullen.

    När du gjort detta ett par gånger och känner att du har bättre koll på hur det blir är det ju bara att justera mängden och inta allt på en gång eller i bara två etapper så att säga.

    Dricka en kopp på ganska tom mage ger snabbare effekt än om du svullat i dig en hel middag innan.

  • franke

    Member
    2011-02-15 at 20:45

    cthullu: Menar du helt nergrindat weed i koket?

    Ska nämligen sluta röka cigg tänkte jag o blir nog till att äta framöver. Väntan känns lång innnan nästa rus dock ;)

  • Wayne

    Member
    2011-02-15 at 21:27

    Ett tips kan vara att göra det så potent som möjligt, om du inte gillar smaken så är det inte så kul om du känner att du måste tvinga i dig ett helt glas med mjölk. När jag haft cannabutter har jag ibland smält smör tillsammans med väldigt lite mjölk och dragit det som en shot. Inte gott men man hinner inte smaka det ändå, hehe.

    Vesslan: Du kan ju inte vara förvånad direkt. Jag är glad att han hann lägga in mitt citat under dock!

  • Supaman

    Member
    2011-02-19 at 16:31

    Franke, har inte alla weed i köket? Var är detta landet på väg egentligen? :) Lägesrapport: Jag och gumman var ute på Vätterns is idag. Skithäftigt med helt klar blankis, men kallt. Nu har vi tagit en stor kopp choklad med smör och grädde och en blomma i. Smakar gott men tänderna blir som på min avatar. Nu har hon tänt en massa ljus och vi tittar på en DVD med Pink Floyd. Är det någon som har det bättre så för all del, berätta!
    Ha det bäst allihopa.
    Hälsning Supaman.

  • h

    Member
    2011-02-20 at 18:59

    @cthullu wrote:

    @Hövdingen wrote:

    För att inte behöva oroa mig i framtiden, kan du inte köra ett recept; Dvs. hur mycket du har av varje ingrediens? ;)

    Mjölk funkar bättre än te just på grund av fettinnehållet. Grädden är inte alls noga, det är bara extrafett åt thc’n.

    Fundera på hur många koppar du vill dricka, häll upp så mycket mjölk och ned med det i en kastrull.

    Ta en halv matsked majja kanske första gången.

    Måttade du t.ex. upp 3 koppar, så drick en kopp i taget och vänta _ordentligt_ mellan varje. Måttade du t.ex. upp bara upp en kopp, så drick inte hela på en gång eftersom denna enda kopp då innehåller all thc du hade i kastrullen.

    När du gjort detta ett par gånger och känner att du har bättre koll på hur det blir är det ju bara att justera mängden och inta allt på en gång eller i bara två etapper så att säga.

    Dricka en kopp på ganska tom mage ger snabbare effekt än om du svullat i dig en hel middag innan.

    Tack Brorsan!
    Det här med väntandet är jag mycket väl medveten om, samma gällande faktorn med “tom mage”.
    Dessa faktorer spelade en stor roll första gången ajg bakade mig en chokladkaka med en 5a standard B.
    Bjöd två polare, vilka blev bänga efter någon timma, själv blev jag bäng 3 timmar efter intaget, vilket var i samma veva polarna stack.
    Usch och Fy!

    Tack än en gång, blir att testa detta när min skörd är klar!

    En sidofråga: Tror du (ni?) att kurering påverkar ruset gällande ruset? Kommer den goda drycken ge samma rus med nytorkade buds mot vad den skulle ge med perfekt kurerade buds?

Page 1 of 2

Log in to reply.