• Creator
  Discussion
 • #251

  reaper
  Participant

  Funderade just på hur säkerheten här på forumet är, Ja menar, vi pratar ju ganska friskt vad vi odlar, vart vi köper prylar ifrån och vilka prylar vi köper. Om nån snut hänger här o läser allt kan dom ganska snabbt bygga profiler om vad vi är för nåra och hur vi odlar.

  Om ni sen har er riktiga(kopplad till nåt abbonemang) Email synlig i Profilen här, så är det ingen match för dom att få eran address…

  En annan sak är att dom lyckas snappa upp din IP address, t.ex genom att forumet hackas, eller “åker dit” på något annat sätt..

  Så en ide är att använda dels Hårddiskkryptering för allt som sparas från detta forum o annat som binder en och andra till odling.

  Sen kan man använda olika s.k Proxy servrar för att kunna surfa här på forumet utan att din IP kan spåras.

  Bra gratis mail som stödjer PGP nycklar finns på http://www.hushmail.com.

  Andra krypteringsprogram på http://www.pgpi.com

  vill ni ha mer info om det så säg till..

  Kanske låter nojjigt, men jag vet flera som torskat på newsgrupper för sådant här.

  Och även i “pirat” branchen är det samma som gäller…

  Lite nojjigt låter detta kanske, men man kan inte vara nog försiktig..

  “Better Safe, then sorry!”

  Hare bäst

  PLUR

Page 1 of 3
 • Author
  Replies
 • #60689

  baltazar91
  Member

  Vi loggar inte aktiviteten på forumet, så risken att någons IP-adress hamnar i orätta händer är liten.

  Jag håller med om att det är viktigt att använda sig av en säkrare e-postadress. Hushmail och Ziplip är bra. Att använda en proxy eller annan anonymiserare är givetvis bra, men lite knepigt i praktiken. De bästa är betaltjänster och de som är gratis är ofta väldigt långsamma eller har andra problem.

  Sedan tror jag inte att polisen har resurser att hänga här speciellt mycket, men det är onödigt att ta några risker.

  Bra att du kommer med förslag.

 • #60690

  reaper
  Member

  Kan inte göra mycket annat än att instämma, då du verkar lite insatt så kanske du också vet vilken effekt FBI’s lilla Bucaneer-operation hade för inverkan på piratgrejerna.

  Måste dock erkänna att jag själv är rätt kass på att skydda mig, ingen PGP på diskarna, ingen proxy för surfning på sådana här sidor, ingen bouncer för irc osv. (Minns för övrigt ett riktigt kul polisförhör angående ett datorintrång när jag skulle förklara hur en bouncer fungerar för en +50 årig polisdam.. hihihi småskrattar för mig själv.)

  För övrigt, eviliso for life… ;P

 • #60691

  mry
  Member

  Ja och för att förvirra polisen ljuger jag medvetet om vilka sorter jag odlar. 8)

 • #60692

  reaper
  Member
 • #60693

  reaper
  Member

  Det är faktist inte så svårt för farbror blå att hitta en om man har bredband och inte kör proxy eller något annat klurigt, därför borde “ni”(de som inte har) skaffa nån lurighet att gömma sig bakom…(ovan nämda länkar)

  Ett bara enkelt sätt att få fram administratören över ditt nätvärk, är att whoisa på nån sida som stödjer sådant… på sådana brukar man oftas direkt hitta vart man bor oxå…
  … tänk på, det är ju inte tomater ni odlar.
  keep it safe

 • #60694

  smacky
  Member

  Bra länkar djungeladde, sitter bakom en brandvägg så jag är relativt säker mot vissa saker.

 • #60695

  ashtray
  Member

  Använd inte användarnamn som du använder i andra sammanhang, använd hushmail och ziplip som mailprovider, surfa genom en proxy, ge inte ut icq och msn etc, ljug medvetet på forumet vart du bor, hur gammal du är (inte i poller kanske då det inte kan kopplas till ditt användarnamn), hur du bor etc. etc. så är chansen mindre att det kan kopplas till dig.

  Lite paranoid kanske men lagen är inte så snäll om man åker dit.

 • #60696

  okkolokko
  Member

  Hmmm, ska göra mig säkrare.
  Men eftersom jag inte odlar något olagligt här hemma längre (eller har något olagligt) så borde dom väll inte kunna sätta dit mig för att jagvisat bilder osv. på plantor?

  :? Hoppas inte det.

 • #60697

  ashtray
  Member
  okkolokko wrote:
  Hmmm, ska göra mig säkrare.
  Men eftersom jag inte odlar något olagligt här hemma längre (eller har något olagligt) så borde dom väll inte kunna sätta dit mig för att jagvisat bilder osv. på plantor?

  :? Hoppas inte det.

  Det är såklart bilder som du hittat någon annanstans för du odlar såklart bara i teorin.. eller hur. 😉
  Ett bra sätt är att man har ett separat konto som man postar sina bilder med och ett annat “vanligt” konto som man använder till att prata odlingsteori.

 • #60698

  reaper
  Member

  Det absolut största problemet är folk som visar sina email adresser öppet. Har man dessutom, som någon nämde ovan, en reggad som pekar på ens namn så är det ganska illa. Krävs inte mycket datakunskap för att kunna klura ut en sådan sak. Däremot så är nog risken för ip spårning på detta forum relativt liten. Speciellt eftersom IP adresserna INTE loggas. Förvisso skulle det ju vara en teoretisk möjlighet att de hackade siten och sniffade nätet och på så sätt tog alla ip adresser. Bara för att sedan efter det lägga ner tiden på att koppla dem till varje profil. Detta verkar dock ganska långsökt, så att ha en www bnc när man använder swecan är nog faktiskt lite (om än inte helt) onödigt. Däremot så ska man tänka på emails. Ev. så kanske ni inte har skrivit ut email adressen men icq numret, då gäller det att tänka på att i icq’n så har ni antagligen skrivit in email adressen.

  puss

 • #60699

  “just because you’re paranoid, don’t mean they’re not after you”

  Men ärligt talat, har inte svenska polisen riktiga brottslingar att jaga istället?

  BTW, hur funkar det egentligen med åsiktsregistrering i sverige?

 • #60700

  reaper
  Member
  Jack the tripper wrote:
  “just because you’re paranoid, don’t mean they’re not after you”

  Men ärligt talat, har inte svenska polisen riktiga brottslingar att jaga istället?

  BTW, hur funkar det egentligen med åsiktsregistrering i sverige?

  Narkotikabrott är grov brottslighet. 🙄

 • #60701

  Det finns inte en chans in hell att grisarna skulle göra en sån grej som att hacka swecan och ta reda på alla IP’n, eller något liknande. Det finns flera anledningar varför, den ena självklarare än den andra..
  Om de skulle ha sån motivation till att lägga ner all denna tid, pengar och resurser så tror jag inte vi skulle komma undan bara för att vi spelar lite extra hemliga..

  Ironiskt nog så är det ofta folk som tar hela stealth grejen för långt som torskar. Ska man nojja upp sig och vara hemlig hela tiden slutar det bara med att man drar till sig mer uppmärksamhet än om man skulle gå genom centrum med sina plantor på ett podium.

  Vanligt sunt förnuft räcker långt i kampen mot svinen. En simpel brandvägg och säker email finns det ingen ursäkt att inte ha..

 • #60702

  reaper
  Member

  Klart “grisarna” behandlar oss illa om vi kallar dem vid själsord och agerar allmänt rebelliska :)

  Poliser kan vara trevliga och shyssta och de gör ju faktiskt bara sitt jobb oftast. Det är ju politiken bakom som är fel..

  Mina ören.

 • #60703
  Quote:
  Poliser kan vara trevliga och shyssta och de gör ju faktiskt bara sitt jobb oftast.

  Okej de är ju trots allt inte väktare iaf :mrgreen:

Page 1 of 3

Log in to reply.