Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen Expressen väljer sida.. Reply To: Expressen väljer sida..

  • teslakid

    Member
    2012-01-11 at 05:45

    @AllanBallan wrote:

    @Teslakid wrote:

    Om det inte vore olagligt skulle kartellerna inte få in lika mycket pengar…

    Mängden brukare av andra droger ökar ju inte bara för att cannabis blir lagligt, så all deras inkomst från cannabis (gissningsvis en majoritet av deras totala inkomst) försvinner när de blir lagligt, och därmed minskar lönsamheten i att hålla på med det och folk slutar ta samma risker när dom slåss om marknads andelar..

    win win! :P

    Självklart skulle inte bruket av CB öka pga någon lag, alla som vill röka gör det ändå, MEN när det kommer svämma in billigt kokain pga att kartellerna vill tjäna sina invanda pengar tror du inte att fler skulle bli fast på kokain?
    Skulle det inte bli fler crackfall om priserna rasade?

    Ledsen att jag bröt mot reglerna i denna tråd, men att diskutera mexicanska karteller håller inte om vi bara ser detta ur CB perspektiv!

    Nej ja tror inte fler skulle börja röka crack bara för cb blev lagligt.

    Sjunker priserna på de så minskar också kartellernas inkomster, och den stora majoriteten vet skillnaden på crack och cb och att de inte är nått man bara börjar med.
    Marknaden för crack är mycket mindre än den för cb, oavsätt pris, just pga hälsorisken och att det är så beroendeframkallande.

    För övrigt tycker jag alla droger borde va lagliga, inte för att ja skulle bruka dom, utan av rent principiella skäl och för att dess olaglighet varken gynnar brukare eller samhälle och sätter hela marknaden runt varje olaglig substans i händerna på kriminella.

    Är det lagligt gäller samma för allt annat som för cb.
    Man får en överblick över bruket, vilka som köper osv..

    Kartellerna finns endast av den simpla anledning att det är lönsamt för dom att hålla på med vad dom gör. Fanns inte pengarna där skulle folk inte söka sig till dom utan fixa mindre riskfylda “jobb” inom något lagligt ist.

    Att skjuta bort dom med våld går inte, och ingen med tillräckliga muskler för att göra det vill göra det pga pengarna som rular in via mutor och till att anställa och håla allt från tull till domstolar rullande.
    Och hittils när man försökt så har det bara gjort saker värre eftersom när man dödar en kartell så kommer två nya och slåss om dens marknadsandell, samt att risken ökar och därmed priset och lönsamheten = drar in änu mer folk.

    Förbudet i sig skapar tusentals jobb, både direkt och indirekt.

    Koruption är en effekt av det och lever av pengarna som kommer från förbudet.
    USA är lika korupt det också, bara att det inte syns lika tydligt genom blodet på gatorna, men ändå väldigt korupt.
    Hur många jobb tror du skapas av alla miljarder dom lägger på kriget mot droger? Hur många av dom är sen kopplade till Mexiko?