Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen Torkning av buds…

  • reaper

    Member
    2006-01-16 at 04:47

    Om ni ursäktar mina paint-un-skillz så kan jag visa hur jag brukar göra.

    Detta behövs: 1 liten lampa med skärm, 40W brännare, 1 bit papper av valfri form med ett ~5x5cm hål i mitten, 1 bit ~6×6 cm myggnär och så förståss en bit finfördelat godis. Kombinera som på bilden, slå på lampan, vänta och kolla med jämna mellanrum.

    Det tar en-tre timmar beroende på mängd och rumstemperatur, resultatet blir bättre än vad jag fått när jag torkat i ugn/micro/påett fat ovanpå min ballast

  • reaper

    Member
    2008-08-11 at 18:46

    Bump

    Går det att köra micrometoden även med färska buds?, inte torkade alltså.

  • denlillealkemisten

    Member
    2008-08-11 at 22:03

    @misaer wrote:

    Går det att köra micrometoden även med färska buds?, inte torkade alltså.

    om du menar Nestas metod här ovan så funkar den prima på färska buds! se bara till att trimma ordentligt och bara köra en liten stund i taget, annars får du röka micro! :P

  • reaper

    Member
    2008-08-11 at 22:14

    @DenLilleAlkemisten wrote:

    @misaer wrote:

    Går det att köra micrometoden även med färska buds?, inte torkade alltså.

    om du menar Nestas metod här ovan så funkar den prima på färska buds! se bara till att trimma ordentligt och bara köra en liten stund i taget, annars får du röka micro! :P

    Tackar jag för, jag körde i ugnen och jag är minst sagt glad över resultatet

  • bone

    Member
    2008-08-19 at 13:10

    @Nesta wrote:

    Det här behöver du:

    1 liten plastburk med lock
    hushållspapper
    microvågsugn

    vik ett stycke hushållspapper dubbelt så det passar i botten på plastburken, blöt det undervattenkranen och krama ur så det inte rinner om det.
    Placera papperet i botten på burken, budsen på det fuktiga pappret.
    Ett dubbelvikt fuktat hushållspapper läggs så det täcker burken, på med locket, men inte helt, lämna en liten öppning för att fukten ska kunna ta sig ut.
    In i micron, du får pröva dig fram, några sek i taget.
    Funkar skitbra, smaken blir nästan som kurerat.

    Lycka till!

    Mvh// Nesta

    Jag tycker att denna metoden att snabbtorka funkar bättre än i vanlig ugn, riktigt värt om man är sugen på ett snabbt tjuvnyp eller tre :D

    Mvh / Benet

  • MisterSuperman

    Member
    2008-09-01 at 07:53

    Om man torkar enligt:

    @Nesta wrote:

    Det här behöver du:

    1 liten plastburk med lock
    hushållspapper
    microvågsugn

    vik ett stycke hushållspapper dubbelt så det passar i botten på plastburken, blöt det undervattenkranen och krama ur så det inte rinner om det.
    Placera papperet i botten på burken, budsen på det fuktiga pappret.
    Ett dubbelvikt fuktat hushållspapper läggs så det täcker burken, på med locket, men inte helt, lämna en liten öppning för att fukten ska kunna ta sig ut.
    In i micron, du får pröva dig fram, några sek i taget.
    Funkar skitbra, smaken blir nästan som kurerat.

    Lycka till!

    Mvh// Nesta

    Hur många min/sek är bra att börja med och i vilken temp?

  • Nesta

    Member
    2008-09-01 at 14:39

    Jag har bara två temperaturer på min gamla micro upptining och värme, men kör på mellantemp och kör fem sek i taget, ta ut budsen innan de känns torra de fortsätter att torka efteråt.

    Mvh

  • Wayne

    Member
    2008-09-15 at 18:22

    Wow, Nestas metod verkar ju kanon!
    Jag tycker också ni bör flytta denna tråd till Universitetsforumet. Det är ju iofs fultorkning det gäller men man kan ju (bevisligen) fultorka på ett “avancerat” sätt också. Som leder till ett bra resultat dvs. Önskar jag haft färska buds att prova på.

  • TheHerbalist

    Member
    2010-04-02 at 14:22

    Tack Nesta! Hade en vän över nyss med lite påskgodis från hans skörd från söndags. Men jag vill ju ha godis nu till helgen och inte om 2 veckor :P Så körde din metod här och den funkar ju kanon! Nästan så man kan säga att färgen blev ju mer eller mindre samma som om du vattenkurerar det. Smaken vart det inget fel på. Men då använder jag ju iofs vaporizer.

    Nä då va det dags för en till pipa med SAG StoneHedge :P

    1000 tack Nesta!

  • sodapop

    Member
    2010-04-03 at 19:17

    Själv brukar jag klippa upp gräset väldigt nogrannt, skrapar ren saxen och sen låter det ligga i 12 timmar.
    Har alltid ogillat att tillsätta värme till rökat (i nån form) innan man röker det.

  • Mxzy

    Member
    2010-04-27 at 21:59

    Provade just Nesta’s metod, smakar varken illa eller gott. Detta är min första skörd, och var inte riktigt beredd på kraften det lilla goda gav.

    Jag ger tummen upp för den tekniken Nesta beskrev. Enda skillnaden var att i det sista lade jag det bara mellan två torra papper och micra typ 10s till. Så blev de torrt och sprödigt. Perfekt för att grindas.

  • doctordoom

    Member
    2011-05-01 at 11:53

    Körde först blött sen sista gångerna när det började bli lite torrt på buden, körde jag med torrt papper. Vart prima, smakade ganska kefft men det är ett tag kvar på plantan också (1-3 veckor kanske?).

    Hur som helst så slog det som en häst spark i lilla kanel bullen.

    Effekt: 14/10
    Smaken: 2/10
    Rivighet: super duper rivigt!

  • bakabrunkaka

    Member
    2011-05-01 at 14:31

    Härlig bump DoctorDoom :)

  • doctordoom

    Member
    2011-05-02 at 05:52

    Sökte efter ett sätt att snabbtorka, hittade ett sätt som fungerade, gav lite feedback och dumpa för andra som tjyv nyper :D

  • WhiteRasta

    Member
    2011-05-02 at 06:04

    doom: hästspark i lilla kanelbullen? Det var då inget dåligt isåfall :P

Page 2 of 3

Log in to reply.