• Posted by reaper on 2004-10-02 at 10:02

    hur är bästa sättet att torka??

    klippa av stammen längs jorden o hänga upp o ner..
    eller klippa av budsen o lägga mellan tidningspapper?

    replied 19 years, 9 months ago 4 Members · 14 Replies
  • 14 Replies
  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 10:47

    Både och. Läs odlingsguiden i Arkivet innan du postar frågor som besvaras där..

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 12:43

    mal ner platan o släng i mikron i minst 7 timmar

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 13:24

    @mickehasseklas wrote:

    mal ner platan o släng i mikron i minst 7 timmar

    🙄 😈 😆

  • dimbo

    Member
    2004-10-02 at 13:46

    @mickehasseklas wrote:

    mal ner platan o släng i mikron i minst 7 timmar

    fy och skam hehe :)

    från swecans odlingsguide…

    Nu är det alltså dags att torka: häng plantan i ett mörkt, rumstempererat, torrt utrymme med viss luftcirkulation, t.ex. en garderob i 3-6 dagar. Klipp bort alla stora löv samt alla löv som sticker ut från budsen (dessa kan användas i haschtillverkning men bör ej rökas som de är) samt avlägsna all överflödig stam. Lägg ut budsen på fat eller brickor etc, min favorit är de “flak” som man har öl och läsk burkar i, de har en kant som är ungefär lika hög som fina buds är tjocka. In med dessa i utrymmet i ca 5-7 dagar eller tills de känns torra.

    Lägg nu ner budsen i lufttäta glasburkar (med gummipackning för locket). Stäng locket i ca 12 timmar. När du öppnar burken kommer budsen förmodligen att kännas våta igen, det beror på att de torkar utifrån och in när de ligger framme och inifrån och ut när de ligger i en stängd burk. Lägg ut budsen på faten igen i några timmar tills de känns torra, ner i burkarna igen i ca 12 tim, de är nu våta igen. Nu räcker det med att ha locket öppet, du behöver inte faten mer. Öppna och stäng burkarna med ca 12 tim mellanrum tills de känns torra efter att det varit stängt 12 tim. Ställ till sist in burkarna i kylen i ca 14 dagar, under den här tiden bör burkarna inte öppnas.

    Anledningen till att torka så här (processen kallas kurering) är att aerobiska bakterier bryter ner klorofyll vilket ger en betydligt bättre smak samt att en del cannabinoider omvandlas vilket ger ett bättre rus.

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 13:48

    sen kan man göra hasch på detta vis enligt en puffare jag känner och inte umgås med längre. man klipper ner plantan och slänger in den i torktumlaren blandat med massa vatten, då blir det hasch :D :D

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 13:55

    Lägg allt i en tättförslutande plåtburk tillsammans med aceton alternativt bensin. Placera burken i 300 graders ugnsvärme eller tänd en liten brasa under. Du märker när det är klart. 8)

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 15:45

    Lägg allt i en tättförslutande plåtburk tillsammans med aceton alternativt bensin. Placera burken i 300 graders ugnsvärme eller tänd en liten brasa under. Du märker när det är klart.

    låter spännande! 😆
    men tror inte jag vill sysselsätta mig med å koka bensin…hehe

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 15:47

    Skulle helst slippa det jag med.. Låter inte trevligt på något sätt :-)

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 16:59

    :lol:… Sjuka idér ni har :P. Tänk om nån tar detta på allvar! 😯 😡 ;)

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 19:26

    en annan hasch-metod är att skala av det yttersta på en banan med en
    potatiskalare och sen så rostar du det i ugnen och sen maler du
    ner det och blandar det med kaffesump och sirap. 😆

  • Mr Magoo

    Member
    2004-10-02 at 19:37

    @armstark wrote:

    en annan hasch-metod är att skala av det yttersta på en banan med en
    potatisskalare och sen så rostar du det i ugnen och sen maler du
    ner det och blandar det med kaffesump och sirap. 😆

    En svensk klassiker helt enkelt! ;-)

  • kagemusha

    Member
    2004-10-02 at 19:55

    en nypa salt kanske oxå kan fungera i ett sånt här sammanhang..

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 21:47

    @armstark wrote:

    en annan hasch-metod är att skala av det yttersta på en banan med en
    potatiskalare och sen så rostar du det i ugnen och sen maler du
    ner det och blandar det med kaffesump och sirap. 😆

    Den här tråden kan bli hur skadad som helst…. 8)
    Hahaha, vilket jävla pundapatrask ni är pojkar! 😆

  • reaper

    Member
    2004-10-02 at 22:12

    haha

Log in to reply.