30k back!

Boom shiva!

Moderator: Powerpuffgirl

Forum rules
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

30k back!

Postby anybodysmoker » 2008-11-18 11:55:50

Shit, här har man haft insikter och blivit kär i hela världen de senaste 3 månaderna på ett väldigt djupt sätt. Så vaknar man efter två nätters riktig skön sömn med 33k mindre på bankkontot!

En aktie rasade och whips - money gone.

Det roliga är att jag visste att jag borde sålt. Jag visste att jag gjorde fel. Men jag ser det inte som någon stor sak. Det enda jag tänker på är hur alla andra reagerar som t.ex. mamma och pappa som tycker det är tråkigt. Min pappa har iofs redan hamnat i den båten och det är väldigt synd.

Det är många som hamnat där den senaste tiden.

I vilket fall som helst så är jag inte besvärar för jag kan fortfarande leva i ca 2år på vad jag har kvar om jag inte lyckas få inkomst på nått av mina projekt. Innan hade jag nästan 3år. Så jag förlorade lite tid, vilket är bra för det pressar mig att arbeta lite mer med saker som ger pengar.

Problemet är att jag arbetar mycket med politik som inte ger pengar. Jag läser och disktuerar mycket samt försöker förstå hur allting fungerar. Nu har jag börjat ringa riskdagen, regeringen och riskbanken. Det är roligt som fan när man nästan får prata med "the big boss" :)

För något år sedan förlorade jag också mycket, och då knäckte det mig. Då såg jag inget positiv i det. Anledningen till att jag inte sålde var för att jag blev girig. Jag gick ifrån 15k i vinst till 30k i förlust p.g.a. girighet.

Varför? Jag ville ha mer pengar så jag kunde lyxa till det lite mer. Men jag inser att jag har inte tid att lyxa, jag behöver arbeta lite mer med pengagivande projekt så jag kan använda pengarna till lobby liknande verksamhet, eller rättare sagt opionionsbildande saker.

I vilket fall som helst.

Om alla hade varit lika lugna med att förlora mycket pengar så hade jag inte tyckt det var jobbigt alls. Men jag tycker det är synd att andra tycker det. Finns t.om. de som skulle vara glada över någon annans olycka.

Jag lever för kärleken, och vet att med kärlek så kommer alltid bli bra. Jag har funnit många nya vänner de senaste 2åren och har blivit så lycklig att jag aldrig kan bli olycklig.

Jag klarar allt, jag är orädd och jag är kär. Kär i allting!

Men visst är det tråkigt i en materiell värld där pengar är gud att förlora 30k då det är en hel del :). Men what the fuck, there ain't no problems only if you see problems.

Mitt liv har blivit bättre och har gett mig mer glädje ju positivare jag har blivit. Men det gäller att förstå motstasen det negativa, för man måste kunna se saker ur alla perspektiv för att förstå glädjen.

Det ligger något i; Det man inte vet tar man inte skada av. Dock så om alla lärde sig förstå att vi - människan - har skapat pengar så skulle världen bli mycket bättre. Idag låter vi pengarna styra oss! Vi har skapat ett system som styr sina skapare. Är inte det jävligt ologiskt? Jag menar, lågkonjunktur och recession drabbar vårt välmående? Det är inte sant om man ser logiken i hur vi byggt samhället. Och det värsta är att nästan alla som styr missar att se denna logiken. Så man behöver diskutera med dem och samtidigt bilda opinion hos folket så de förstår logiken. En politiker vänder kappan efter vinden.

Visst jag har gjort en del pengar i aktier, som hjälpt mig ha det lite bättre än de flesta. Men jag gillar verkligen inte idén med aktier. Det är ett spel, något som är helt onödigt om man vill ha ett fungerande samhälle. Det skulle kunna något man gör inom "Casino Världen". Men i ett perfekt samhälle så trycker staten pengar, och hela världen har ett gemensamt ekonomiskt system - precis som vi har idag. Vi har grunden klar för ett perfekt system, vi behöver bara impelmentera denna reform ifrån IMF eller Bank for International Settlements.

Jag är dock rädd att många "mäktiga" män inte vill att detta ska ske, så de får politiker och media att missa att detta är möjligt.

Så allt vi behöver göra är att utbilda varandra. Och det är väl det jag håller på, vilket gör att jag arbetar med "politika projekt", fast i själva verket så vill jag bara skapa en bättre värld. Hur gör man det? Genom att tjöta om det hela tiden med andra? Eller med de som faktiskt influerar? Hur når man dem? Genom att lära sig förstå hur det är möjligt att nå dem. För 4år sedan hade jag inte vågat ringa riksbanken. Idag är det inget problem bara jag vet vad jag har för ärende :).

PEace!

- anybodysmoker

User avatar
Groddarn
Ganjafanatic
Posts: 3132
Joined: 2003-07-28 23:14:20
Location: Honolulu
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby Groddarn » 2008-11-18 18:37:28

Vad ska man säga ? De som frivilligt (utan pensionstvånget) investerar i aktier och fonder kan ha det. Varje dag börsen rasar firar jag.

User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby anybodysmoker » 2008-11-18 18:46:46

[quote="Groddarn"]Vad ska man säga ? De som frivilligt (utan pensionstvånget) investerar i aktier och fonder kan ha det. Varje dag börsen rasar firar jag.[/quote]

Med all rätt. Det är bara ett spel som vi inte borde ha inbakat i vårt välstånd.

User avatar
reaper
Lieman
Posts: 16774215
Joined: 2004-04-28 17:39:45
Contact:

Postby reaper » 2008-11-18 19:23:12

Jag tror att ni har missuppfattat de flesta av de grundläggande mekanismerna bakom det kommersiella ekonomiska systemen.


En vanlig missuppfattning är att varje vinst innebär en förlustför någon annan men så är inte fallet vilket många gånger i modern ekonomisk historia tydligt bevisats.
Ett ekonomiskt system genererar vinster till hela det ekonomiska systemet utom i vissa fall där överdriven protectionism eller oaktsamhet på en institutionell nivå kan ge bakslag i micro eller macro perspektiv.

Aktier är ett bra exempel.
Många människor förstår tex inte hur en aktie kan gå ner samtidigt som ett företag visar en vinst.

Den enkla anledningen till det är att en tänkande investerare köper en aktie när han anser att den är undervärderad i förhållande till vad han efter efterforskningar både gällande företaget i fråga men även av den nationella situationen och den globala anser att den KOMMER vara värd vid ett speciellt ögonblick i framtiden.

Så, om ett företags aktier går ner i värde även efter en vinst uppvisats så beror det på att den allmäna åsikten var en tid tillbaka i tiden att vinsten borde varit storre än den som uppvisats.
Aktie marknaden är motorn i hela vårat ekonomiska system och kan jämföras med evolutionen för levande organismer.
De som är bäst lämpade inom sin sektor drar till sig störst förtroende och får därigenom större överlevnads chanse och bättre möjligheter att bedriva sin verksamhet i framtiden pga detta förtroende och pengarna som kommer i och med det.

Detta innebär, I regel, att de som är mest lämpade och mest effektiva i sitt användande av resurser har störst chans att bli ledande inom sin nisch.

Sen kan naturligtvis detta utnyttjas med disinformation om faktiska framsteg och dylikt och där kommer regleringen som lagar och förordningar innebär.
Viss information måste göras tillgänglig för ägare, stat och allmänhet. Viss information får ej användas av personer som har tillgång till information som andra inte kan komma åt (insiderlagar) osv osv.

Systemet är inte perfekt men det blir ständigt bättre och bättre och det kan enkelt bevisas genom att topparna och dalarna i konjunktur svängningarna nu för tiden ligger mycket mycket närmare snittlinjen än vad den var förr.

Nationella och tom globala konjunktursvängningar var MYCKET värre för 2000 eller 300 år sen än vad de är idag pga att aktiemarknaden införts och allteftersom reglerats till en nivå där den omöjligt kan sägas orsaka mer problem än den genererar nytta för världen i stort.

Depressioner på lokal och global nivå har alltid funnits och jag orkar inte gå in i detlaj på varför dessa svängningar uppkommer men låt oss ta Tulpan kraschen i Holland för några hundra år sen som ett exempel.

I en helt oreglerad ekonomi så blev tulpaner plötsligt högsta mode i Holland medan tillgången på tulpanlökar var extremt låg.
Detta innebar att en fattig eller rik människa som kunde komma över tulpanlökar kunde göra enorma vinster i en ständigt mer och mer upphausad hysteri runt dessa lökar.
Inga ekonomiska system fanns för att lugna marknaden och inom kort kostade en enda tulpanlök flera årslöner för en normal männsika.
Naturligtvis så började folk släppa sina innarbetade liv till förmån för Tulpanlöksspekulationer och import, breeding osv.
Tillslut small det. Inga skydd existerade, information om de faktiska volymer lökar som existerade och underlag för att göra beräkningar för den faktiska efterfrågan och möjligheterna att tillgodose detta behov fanns ej tillgänglig och tillslut så brakade allt samman och sände både Holland och stora delar ev de ekonomiska sfärer som hade nära kontakter med Holland in i en enorm depression.
Det finns 100-tals exempel där hela nationer eller delar av världen sjunkit in i så djupa depressioner pga konjunktursvängningar sen 1000-tals år tillbaks att hela områden utsatts för massvält och allmänt vemod.

När delägande och extern finansiering av rörelser började regleras och en aktiemarknad liknande den vi har idag infördes så började genast dessa symptom lindras mer och mer till vi tillslut är framme vid vår tid. Fortfarande finns många problem vilket de här månaderna är extra tydliga men att komma och säga att systemet att externa intressenter har "makt" i det komersiella ekonomiska systemet är något dåligt som bör avvecklas är total galenskap och ren stonerromantik som aldrig kommer att vinna gehör lyckligtvis.

Vad dina ideer skulle innebära om de förverkligades Anybodysmoker är långsiktigt en reversion av hela världens utveckling och än mycket värre problem för tex tredje världen, sjuka, fattiga, rika och gemene man.
Fler felaktiga och onödigt resursslukande rörelser skulle få fritt spelrum att bedriva sin verksamhet och färre varor och tjänster som faktiskt gynnar mänskligheten i stort skulle få finansiering att utvecklas till nytta för hela världen.


Visst det finns mycket ruttet men att orsaka total katastrof för att få bort det är som att skjuta bort en leverfläck med en interkontinental ballistisk missil.

Rök på men sluta inte använda era hjärnor för det.

Puffzter

User avatar
Jesus
Garderobssnille
Posts: 586
Joined: 2005-11-17 17:01:16
Location: Nasaret
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby Jesus » 2008-11-18 21:14:40

[quote="Puffzter"]Aktie marknaden är motorn i hela vårat ekonomiska system och kan jämföras med evolutionen för levande organismer.[/quote]

Förklara lite närmre hur du tänker när du jämför aktiemarknaden med evolutionen.

[quote="Puffzter"]Nationella och tom globala konjunktursvängningar var MYCKET värre för 2000 eller 300 år sen än vad de är idag...[/quote]

Källa på detta. Nämn några konjunktursvängningar mellan åren 0 och 1700 som var värre än dagens. Varför uppstod de? Hade de kunnat undvikas?

[quote="Puffzter"]Tulpan kraschen...[/quote]

Här är du ute och cyklar på flera punkter. För det första var "Tulpankraschen" inte alls lika allvarlig som du ger sken av. För det andra kan den knappast kallas "konjunktursvängning". Den är snarare ett exempel på en spekulativ bubbla av samma typ som uppstår på dagens börser. Tulpanlökar eller aktier, same shit different name, it's still the same game: spekulation.
Inget vidare bra exempel att dra upp om man försöker haussa aktiehandel.


För den vetgirige:


Handel är motorn i vårat ekonomiska system, inte spekulation på aktier (eller annat). Det finns mängder med privata bolag vars aktier inte handlas med, som ändå är framgångsrika. Ikea är ett exempel. Abdullahs pizzeria är ett annat (om än inte lika storskaligt). Här är en lista på några större amerikanska privata bolag:

[quote="Puffzter"]Rök på men sluta inte använda era hjärnor för det.[/quote]
Du är knappast i en position att komma med ett uttalande som detta.
(Varför har vi inte en smiley som slår sig för pannan? Eller en som visar långfingret? ADMIN!)

User avatar
reaper
Lieman
Posts: 16774215
Joined: 2004-04-28 17:39:45
Contact:

Postby reaper » 2008-11-18 23:07:49

Uj uj uj. Hade glömt bort dig helt och hållet mannen.

Kraschen i Holland var inte ett resultat av en konjunktur svängning utan starten på en. Precis som banksystemet i USA utlöste den svacka vi nu är inne i. Den fick många fömögna släkter att bli mer eller mindre bankrutta och andra som drog sig ur i tid att bli rika. Problemet i eftersvallningarna av detta var att väl etablerade rörelser och affärskontakter revs upp i intet då trots allt en så stor del av de etablerade affärsidkarna inom en del sektorer helt enkelt försvann från marknaden.
Anledningen till att jag använde just det exemplet är att vi studerade det i Ekonomisk historia på universitetet en gång i tiden.

Konjunktursvängningar uppstår och har uppstått i alla tider då de är resultatet av att människor fungerar som de gör en masse.

En stor del av anledningen är att en vinstgivande branch överetableras och produktionsapparaten ställs efter hand om till de brancher där vinster finns att hämta. Problemet är att förr var det omöjligt att veta när man gick från en hälsosam etablering till djupt in i överetablering och därför när marknaden var mättad så small det. Så även idag men numera finns bättre modeller för att förutse och begränsa omfattningen av dessa toppar och svackor.
Redan romarna uppmärksammade detta fenomen och de var mycket känsliga för fenomenet då allt som importerades och som det fanns efterfrågan på tog lång tid att tillgodose med tanke på avstånd och investeringar. Så om tex ett tyg eller dylikt plötsligt blev i ropet så steg priserna till skyarna och alla som hade skepp eller handelsrörelser noterade detta och investerade stora pengar för att tjäna pengar på denna nya fluga eller vad det nu råkade vara. Om en stor del av produktions eller tjänstesektorn (eller som nu banksektorn) samtidigt försöker ta ut vinster inom ett och samma område gonom att dra på sig stora kostnader månader eller tom år innan avkastningen kommer så riskerar hela branchen att krascha när väl alla dessa skepp med samma varor kommer i hamn och man inte kan få tillbaks ens de investerade summorna. Detta drog med sig investerare vars pengar hade behövts för att hålla igång stora delar av produktions och tjänste sektorerna och en lågkonjunktur tog sin start.
När den väl gjort det så avslutar många sina planer på att handla eller investera i saker som de planerat för att skydda sig själva och skjuter på dessa investeringar och inköp till de känner sig säkrare inför framtiden. Kom ihåg att inga sociala system fanns för att ta hand om människor som hamnade i olycka så folk var mycket mer försiktiga än vad de tom är idag.
Ju längre in i en lågkonjunktur man kom ju mer skapas uppdämda behöv eftersom så många skjutit så mycket framför sig för säkerhets skull och så småningom blir fler och fler helt enkelt tvungna att ersätta varor, köpa huset som de väntat på bättre tider att köpa osv. Folks liv går ju vidare. När detta inträffar så startar hjulen att snurra igen och konjunkturen startar en ny cykel.

Precis samma mekanismer ligger bakom konjunktursvängningarna idag med skillnaden att det inte går så långt nu för tiden.

Aktiemarknaden och dess liknelse med evolutionen för levande väsen är okänslig men korrekt på det sättet att I DET STORA HELA så bidrar den till att de som är mest lämpade i investerares ögon får tillgång till mer kapital än sina konkurrenter och kan således investera mer och tidigare när deras omvärld förändras. De får helt enkelt en lite större överlevnadschans.
IKEA och de stora företag som finns utanför den normala aktiemarknaden investerar redan intjänat kapital och är i ett uppbyggnadsskede extremt känsliga för konkurrens.
I IKEAS fall så klarade de biffen pga att ingen tog deras affärside som ett hot förrän de redan var för sent. Hade ett kapitalstarkt möbelföretag insett den potential som fanns i den här iden så hade de konkurrerat ut dem med en världsomfattande kedja långt innan IKEA blev en makt att räkna med.
Om någon börjar samla pengar till att köpa en guldgruva med enorm avkastning och folk får reda på vilken bra affär detta är så kan du ge dig fan på att någon kommer kasta upp pengarna på ett bräde och köper den långt innan personen som långsamt sparar pengar till den. IKEAs slapp detta då ingen trodde att folk på den stora världsmarknaden skulle vara beredda att köpa möbler i en låda med spånskivor, skruvar och en insexnyckel.

Jag är inte ute efter att få någon att ändra sin romantiserade bild av omvärlden men så här ser den ekonomiska verkligheten grovt beskriven ,i endast några få delar, ut enligt de absolut flesta som håller på med det på akademisk nivå iaf.

Dock det är inget fel i att föredra en romatiserad bild av sin omvärld om man vill det, det är upp till var och en.

Jag kan säga så här mycket:
Riv ner aktiemarknaden och de som redan har kapital när det inträffar tar över världen för ALL makt hamnar hos dem. Man kan inte gå till banken eller till polarna om man har några hundra tusen (vilket redan det är mer än de flesta har) men vill starta tex en fabrik för att börja tillverka någonting man uppfunnit som innebär en investering på några hundra miljoner för att dra igång.

Puffzter

User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby anybodysmoker » 2008-11-19 11:11:22

[b]word up Puffzter![/b]

Jag håller med dig i allt, har pratat med en ekonom om ekonomi och har själv anayslerat aktier för ca 3år sedan där jag satte mig in i hur företag U(aktiebolag) fungerade.

Det är bara det att jag följer pengarna. En idé till en hemsida jag har men inte orkar göra är en hemsida som sammanbinder fakta. T.ex. man ser vilka företag som gör mest pengar och visar vilka som äger det osv.

För de som styr världen är de som äger de mest influerande företagen. 90% av amerikansk media ägs av ca 7st stora företag. Dessa företag är stora konglomerat som i sin tur sponsrar de politiker som vill stödja deras företags intresse.

Jag vet hur vi kan lösa detta. Det ägnar jag mitt liv till att lösa :). Jag vet naturligtvis inte allt, men jag vet mycket och jag tror jag är ganska fulllärd. Annars hade jag inte kunnat förstå så mycket, t.ex. det du säger :).

Så tack så mycket för dina kommentarer Puffzter!

peace!
- anybodysmoker

User avatar
reaper
Lieman
Posts: 16774215
Joined: 2004-04-28 17:39:45
Contact:

Postby reaper » 2008-11-19 15:49:11

[quote="anybodysmoker"][b]word up Puffzter![/b]

- anybodysmoker[/quote]

Låter som nån vart inne på vaken.se :wink: mycket sånt snack där. Är själv helt medveten om allt. Dags att vakna :idea:

User avatar
sugar
Småodlare
Posts: 119
Joined: 2006-03-13 16:18:59
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby sugar » 2008-11-20 11:45:31

Sex, sex, sex. Är sex är allt ni kids tänker på?
Capax Dei

User avatar
Koi
Garderobssnille
Posts: 602
Joined: 2007-06-26 0:09:44
Location: Tellus
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby Koi » 2008-11-20 14:58:47

Nu har jag bara skummat igenom inläggen, men jag tycker det är otroligt att nästan alla marknader förväntas ha en tillväxt på 5-20% per år, detta med sinande resurser, missbruk av mark. Ökad konkurens om landytor, minskande skogsarealer.

Detta är ju befängt, vi kan inte leva av naturen, vi måste lära oss leva med den.
[i]Once a man and twice a child,
and everything is just for a while.[/i]

User avatar
anybodysmoker
Ganjaman
Posts: 1767
Joined: 2004-11-18 23:49:38
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby anybodysmoker » 2008-11-20 17:01:59

[quote="Koi"]Nu har jag bara skummat igenom inläggen, men jag tycker det är otroligt att nästan alla marknader förväntas ha en tillväxt på 5-20% per år, detta med sinande resurser, missbruk av mark. Ökad konkurens om landytor, minskande skogsarealer.

[b]Detta är ju befängt, vi kan inte leva av naturen, vi måste lära oss leva med den.[/b][/quote]

Word!

brun
Småodlare
Posts: 249
Joined: 2006-06-20 8:32:01
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby brun » 2008-11-21 14:30:21

[quote="Koi"]Nu har jag bara skummat igenom inläggen, men jag tycker det är otroligt att nästan alla marknader förväntas ha en tillväxt på 5-20% per år, detta med sinande resurser, missbruk av mark. Ökad konkurens om landytor, minskande skogsarealer.

Detta är ju befängt, vi kan inte leva av naturen, vi måste lära oss leva med den.[/quote]

Detta är väldigt bizzart enligt mitt tycke också. Tillväxt borde inte vara något som förväntas och sedan försöker uppnås med marknadsföring och reklam av olika slag. Det är något som borde komma naturligt i form av efterfrågan, istället för att lura på en målgrupp en produkt att hon behöver den, och där av kommer efterfrågan. Detta kan resultera i att företag går riktigt mycket back och såldes bankrupt, men då har konsumenterna visat att produkten i fråga inte är nödvändig lägre.

Det är alltid lika roligt när ett företag försöker säga till mig vad [i]jag[/i] behöver som konsument.

dudeman
Nyfrälst och hög
Posts: 42
Joined: 2005-12-07 19:08:33
Location: Norrbotten
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby dudeman » 2008-11-21 16:29:35

Det är nog smartast att sitta helt likvid i detta börsklimat, kommer nog dröja länge innan det vänder. Jag tror en ganska kraftig upprekyl kommer komma på börsen för att sedan falla till nya bottnar igen. Hypernervös börs och extremt volatil, så bäst att hålla sig undan tills vidare imho för detta lär ta väldigt länge tills det är över.

User avatar
Teslakid
Ganjaman
Posts: 2000
Joined: 2008-04-06 23:47:04
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby Teslakid » 2008-11-21 20:04:50

[quote="Groddarn"]Vad ska man säga ? De som frivilligt (utan pensionstvånget) investerar i aktier och fonder kan ha det. Varje dag börsen rasar firar jag.[/quote]

samma här! fast av två anledningar, dena heter xact bear (www.xact.com) och den andra att systemet vi har nu är inte vettigt nångonstans så vore bra om det kolapsar så man börjat bygga ett nytt..

wutangisforthechildren
P.I.M.P.
Posts: 115
Joined: 2008-06-22 14:14:42
Contact:

Postby wutangisforthechildren » 2008-11-24 23:18:37

Har också backat ca 30 lax i år. Gillar egentligen inte heller aktiemarknaden med sina sjuka krav på profit men är en foglig individ som tyvärr lyssnar på sin bankman. I dagsläget bär det emot att sälja men så fort börsen vänt och min fond åter kommit upp i vad den var värd innan finanskrisen så ska jag återanställa min västafrikanska butler Jacques, lösa ut mina barn från pantbanken och ta ut vartenda öre från Nordea. Allt ska sedan växlas till Krugerrand för att begravas säkert, under ett stort X på en hemlig ö i den Bohuslänska skärgården.

User avatar
reaper
Lieman
Posts: 16774215
Joined: 2004-04-28 17:39:45
Contact:

Postby reaper » 2008-11-25 18:47:32

Problemet med aktiemarknaden är ju hur dem pressar priser från u-lander som blir tvungna att sälja för att klara sig och överleva. Dom får alltid underbetalda priser. Sen fraktas de vidare och skapar andra problem med naturen. Företag flyttar sina företag till U-länder för att göra mer vinst genom underbetalda arbetare.
Detta hjälper ju inte Afrika som har massor av egna tillgångar men blir tvungna att säjla för vi har pengarna inte lokal befolkningen. Underpriser!


[quote]Koi skrev!
nu har jag bara skummat igenom inläggen, men jag tycker det är otroligt att nästan alla marknader förväntas ha en tillväxt på 5-20% per år, detta med sinande resurser, missbruk av mark. Ökad konkurens om landytor, minskande skogsarealer.

Detta är ju befängt, vi kan inte leva av naturen, vi måste lära oss leva med den.
[/quote]

Det är ju så det funkar, vi överkonsumerar och det är mycket tack vare påverkning av all sort media. Som i sin tur ägs av någon inflytelserik person. Och då menar jag inte av Bosse bildoktorn. Det låter ungefär så här! köp en nyfin jacka så mår du bättre. Hur ofta hör man knäckta personer som tröstar sig med köp begär. Depression som är en av vårt samhälles stora sjukdom. Vad beror detta på? Jag tror de beror på att vi har blivit bombarderade av en massa media.
Vi är ju intelligenta men vi lever exakt som djuren fast på ett annat vis. Vi har pengar i bilden och girighet är hela tiden vad som styr.
Oj kommer lite från ämnet. Haha Peace

User avatar
onemanarmy
Garderobssnille
Posts: 878
Joined: 2005-05-26 13:44:41
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby onemanarmy » 2008-11-25 19:14:45

22k back här, men du har inte förlorat något förens du har sålt.

Vilket bolag är det det rör sig om?


Personligen inte speciellt orolig då jag ligger på lång sikt.
Men det är aldrig roligt att se röda siffror i depån endå. :(

User avatar
chiana
Garderobssnille
Posts: 660
Joined: 2004-05-17 13:18:08
Location: Stratosf
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby chiana » 2008-11-26 19:33:45

Fick en hel drös med "för-bra-för-att-vara-sant"-vibbar redan i början på förra hösten. Hittade inget intressant. Sålde rubbet. Fick skatta därefter :roll: vilket i efterhand inte var så farligt egentligen. :)

Btw. Banktjänsteman = krängare model
Kunde lika gärna suttit och sålt viagra. Tänk på det nästa gång det är dags att besöka en av dessa krängare.


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Return to “Coffeeshopen”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests