Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Samhälle och kultur U| Medicinsk cannabis ADHD, kronisk smärta, ulcerös kolit, dep, sömnlöshet

  • ADHD, kronisk smärta, ulcerös kolit, dep, sömnlöshet

    Posted by frihet on 2010-02-13 at 08:25

    Hej du Jocke och alla andra här på swecan.
    Uppskattar din kamp och tycker att vad som helst som får en människa att fungera normalt och må bra ska vara tillåtet. Odling av cannabis för eget medicinskt bruk borde vara lagligt. Nu är jag dock sådan att om cannabis kan hjälpa mig så skiter jag fullständigt i om det är lagligt eller ej. Är nybörjare på området och har endast rökt ngra gånger i min ungdom, vet inte om cannabis kan hjälpa mig.
    Kampen ja ! Tror inte att du som en ensam individ har ngn chans där, men om alla som använder, odlar medicinsk mariujana ( hur många är det ig ?) förenade sig och marscherade, med planta i hand in på polisstationen och anmälde sig själva så skulle det nog bli fart på debatten iaf. Människor skulle få ta upp sin sak i rätten och med ett tillräckligt stort antal individer så skulle media dregla och dem som lider och finner lindring av cannabis skulle nå ut till allmänheten. Detta tror jag skulle kunna förändra gemene mans syn på cannabis från flumdrog till verksam medicin för olika åkommor. Så kan man drömma iaf.

    Jag har nyligen genomgått en ADHD utredning, inte fått ngt svar än dock. Är själv ganska säker på att jag har ADHD.
    Mitt liv med denna personlighet (det är ingen sjukdom) har kantats av många utmattningsdepressioner. Jag blir helt uppslukad av mina projekt och dem upptar all min tid, har knappt tid att vare sig äta eller sova. När projektet närmar sig sitt slut så tröttnar jag, tycker inte det är roligt längre och lägger ner. Hittar jag i det läget inte ngt nytt projekt så vankar jag omkring som en osalig ande för att så småning om virvla ner i en depression, fysiskt och psykiskt utmattad.
    Dem fysiska sjukdomar jag har är jag ganska säker på att min odiagnostiserade ADHD har gett mig (ulcerös colit, hypotyreos), lider också sedan ngra år av ständig värk i hela kroppen och har väntat i snart ett år på utredning.
    Vänta är inget som jag är bra på, så jag började söka information på nätet och upptäckte medicinsk mariujana. Kan det verkligen vara sant, att mariujana kan hjälpa mig med nästan alla mina åkommor ? Om det gör det så kan jag ju byta ut Citodon, flunitrazepam och kanske också Zoloft mot en enda drog. .
    Någon som har ngt tips på strain som hjälper mot : ADHD, kronisk smärta (fibromyalgi), ulcerös kolit, depression, sömnlöshet ?. Behöver energi och smärtlindring på morgonen, lugnande, sömngivande på kvällen.

    This is my world
    And Im the world leader pretend
    This is my life
    And this is my time
    I have been given the freedom
    To do as i se fit

    replied 13 years, 1 month ago 12 Members · 29 Replies
  • 29 Replies
  • hank_moody

    Member
    2010-02-13 at 09:37

    @frihet wrote:

    Jag är en XX årig frånskild Xbarnspappa som nyligen genomgått en ADHD utredning, inte fått ngt svar än dock. Är själv ganska säker på att jag har ADHD.
    Mitt liv med denna personlighet (det är ingen sjukdom) har kantats av många utmattningsdepressioner. Jag blir helt uppslukad av mina projekt och dem upptar all min tid, har knappt tid att vare sig äta eller sova. När projektet närmar sig sitt slut så tröttnar jag, tycker inte det är roligt längre och lägger ner. Hittar jag i det läget inte ngt nytt projekt så vankar jag omkring som en osalig ande för att så småning om virvla ner i en depression, fysiskt och psykiskt utmattad.

    Om man bortser från familjesituation och ålder så är det där jag på pricken (fast de säger bipolär typ 2,5 om mig). Oj så många kunder som fått sina projekt terminerade utan ens ett telefonsamtal, själv ligger man och förbereder nästa omgång projekt. Fungerar tills man kraschar och isolerar sig i tre veckor.

    Ang. medicinsk marijuana och olika sorters inverkan på diverse sjukdomar kan du kolla in http://www.medicinskmarijuana.com/strains.html
    Bara att söka på sidan (Ctrl+F / Cmd+F) efter just din åkomma och se vad som passar.

  • sticklingen

    Member
    2010-02-13 at 12:51

    Jag är också Bipolär tyå 2 och känner igen mig i frihets beskrivning.
    För mig fungerar stämningstabiliserande medicin i sig självt inte och cannabis i sig självt inte men kombinationen är super. Sativa när man skall fungera och Indica när man ska slappna av. Bara cannabis utan stämningstabiliserande förvärrar mina uppåtsvängningar, speciellt sativa.

    Jag kanske kan börja jobba snart för första gången på 7 år tack vare min självmedicinering.

  • frihet

    Member
    2010-02-13 at 18:38

    Ja, fan vet, jag hade ju höga poäng även på bipolärtestet. Min psykolog tyckte dock att vi skulle ta tag i ADHD biten först och se vad den ger. Jag trivs igentligen bra med mig själv. Jag går in i allt som är nytt och spännande med 100% satsning men när nytt blir vardag och tråkigt så lämnar jag in och startar upp nåt annat eller faller ner i avgrunden. Stora problem blir det i relationer med andra människor, omöjliga problem blir det i kärleksrelationer.
    Nog om min omöjliga person.

    Min största oro när det gäller att använda medicinsk mj är om jag ska kunna sluta när önskad effekt uppnåtts, dvs värken släpper och hjärnan stannar, vill ju inte bli hög, stenad, (ja, nån gång ibland kanske).

    Det var medicinskmariujana. com som väckte mitt intresse för mmj, ser ju ut som att jag också behöver en sativa på morgonen och en indica på kvällen, eller finns det nån strain som i små doser gör mig pigg och värkfri och i större får mig att somna ?

    Tack för att ni delar med er.

  • andreas

    Member
    2010-02-13 at 21:27

    @frihet wrote:

    ADHD, kronisk smärta (fibromyalgi), ulcerös kolit, depression, sömnlöshet. Behöver energi och smärtlindring på morgonen, lugnande, sömngivande på kvällen.

    ADHD, kronisk smärta, lugnande, sömngivande på kvällen – indicadominerande.

    Ulcerös kolit – ingen aning.

    Depression, energi på morgonen – Sativadominerande

    Mitt tips skulle vara någon blandning alt. två olika. En sativadominerande när dessa symptom uppkommer samt en indicadominerande när dess symptom uppkommer.

  • frihet

    Member
    2010-02-16 at 17:32

    Tack för tipsen.
    Har nu fått min diagnos, ADHD och vidare utredning om bipoläritet blev det. Så nu blir det ngra månaders helvetesväntan innan jag kan få ngn medicin. Reservplanen lever dock, tack för det Hank_Moody.

  • hank_moody

    Member
    2010-02-16 at 18:41

    Jag tog mig friheten att bryta ut diskussionen från joakims tråd. Lycka till med allt :)

  • silver

    Member
    2010-02-19 at 18:09

    Är det inte lite underligt att så många med samma diagnos ( är precis klar med min utredning, BI-polär samt ADHD) samlas på ett canna forum.

    Samtliga har på ngt sätt testat att röka gräs och direkt eller indirekt upptäkt att det hjälper mot ens besvär,samtidigt som läkarna hela tiden hävdar motsatsen.

    Från början ville min läkare hävda att det är just bruket som fått mig sjuk,
    efter 7 veckor då jag vart inlagd ps-klinik tog han till baka det och hade andra tänkbara orsaker.

    Vi som är sjuka och lider som oftast i tysthet upplever att vi får hjälp men ingen lyssnar pga att ingen vill/får forska i vad det är i cannabis som hjälper oss.

    Lihtsium-sercuell-zyprexa.stesolid i all ära men inbilla inte mig att dom skulle vara mindre farliga för våran hälsa.

    Jag vill absolut inte gå omkring på-tänd hela dagarna av gräs men det måste ju gå att finna dom verksamma ämnena och isolera dom.

    Lite påtänd är väl ok ialla fall bättre än när man behöver höga doser av dom andra medicinerna, då man blir som en lobotomerad guldfisk.

    MVH/Silver just nu på låga doser/feeling great

  • frihet

    Member
    2010-02-22 at 13:06

    Nä, är väl inte så underligt igentligen, självmedicinering (hatar ordet missbruk) är ju väldigt vanligt bland människor med obehandlad adhd och bipoläritet. Jag har aldrig använt gräs mot mina besvär, för mig var alkoholen den medicin jag föredrog, började i tolvårsåldern och drack i perioder. Sista perioden varade i fyra år och under den tiden hann jag prova det mesta i drogväg. Träffade mina barns mor för 16 år sedan och bytte över en natt alkohol och droger mot kärlek, studier och arbete. Kärleken tröttnade jag rätt snart på och studier och arbete blev min medicin. I 13 år stod hon ut (otroligt !) med min ständiga frånvaro, jobbade jag inte 16 -18 timmarspass så låg jag helt okontaktbar och stirrade i taket eller så var jag uppslukad av något privat projekt. Efter skiljsmässan har livet om möjligt ännu mer handlat om arbete och i juli 09 tog det tvärstopp, kropp och själ tog slut.

    När jag kommer till läkaren (som ordinerat citodon mot min värk i ca 1 år) och berättar hela min historia så tar han fram stora “missbrukarpersonlighetsstämpeln” och skickar mig till psyk för avgiftning, så jävla förnedrande ! Jag har, precis som säkert många andra här, aldrig missbrukat något, jag har bara gjort vad jag har varit tvungen att göra för att överleva och det tänker jag fortsätta med.

    Har nu studerat mmj i ett halvår, inte använt ngt. Jag har läst hur många patientberättelser som helst om hur mmj har hjälpt människor med liknande problem som mina. Jag har läst vetenskapliga studier i ämnet, amerikanska, canadensiska, tyska, italienska mf.
    För helvete makthavare ! Använd förnuftet (om ni nu har ett sådant) Finns det nu en möjlighet att mmj kan ersätta opiater, amfetamin, benzopreparat mm så låt oss som vill prova, ge oss recept på mmj.
    Sluta stämpla folk som söker lindring för sina åkommor som missbrukare och kriminella.
    Oj då, spårade iväg lite kanske asch vad fan

  • frihet

    Member
    2010-02-23 at 11:52

    Hur är det med er andra med diagnoser här ? Hur funkar det med mmj och jobbet, är ni sjukskrivna, sjukpensionärer eller vad ? Är själv sjukskriven ett tag till. Hur har ni blivit bemötta av samhället, vården, försäkringskassan mm ? Hur har era liv sett ut ?

  • silver

    Member
    2010-02-23 at 17:47

    Efter ha varit manisk i över sex månader klappade jag ihop fullständigt i Augusti och har varit sjukskriven sen dess.
    Jobbar 25% sen början på Februari och är sakta på G igen.

    Blev tvångsinlagd 7 veckor på Psyket för att kunna landa, hade kört på så hårt att hjärtat och lungorna hade tagit stryk,turligt nog kom man ju då in i rullorna den rätta vägen.
    Så jag har inte haft några problem med försäkringskassan osv,det är klart att dom ringer ibland och kollar om man är på gång att börja jobba men dom har lyssnat på läkarna och godkänt vidare sjukskrivning.

    Öppenvården skulle jag nästan vilja på stå är på för mkt, det är kuratorer,psykologer,läkare och sjukgymnaster både högt och lågt.

    Tycker man springer där var och varannan dag så det går ju inte ens att sköta ett jobb, men dom gör i mina ögon ett fantastiskt jobb som står ut med tokar som mig och andra.

    Nu hoppas jag att det inte blir några bakslag på ett tag, brukar kunna hålla mig symtomfri ganska långa perioder,åtmindstone så att jag kan rida ur stormarna själv.
    Maniska perioder har man ju inte så ont av,det är ju mer dom som man lever med och omkring än.

    Det är mer när mörkret sveper in och bäddar in en med en svart sirap som gör en oförmögen att se ngt annat än det svarta mörkret.

    Be happy/Silver

  • Underwatersmoking

    Member
    2010-02-26 at 15:17

    jag är trettio kanske lite mer eller mindre
    Har fått diagnosen adhd förra året.
    Hela livet har jag flytt och aldrig haft fötterna på jorden och varken kånt eller tänkt efter, till slut som för andra i denna tråd kraschade allt, Kollaps.
    Önskar man kunde gå tillbaka, göra om, slippa dras med allt som kommer efter mig. Har haft concerta nu och har man inte Ångest funkar den kanon man löper linan mer till sin ände med saker och ting. Det blir lättare att göra saker och funka i tillvaron men med ångest är dom ett helvete och därför har jag lagt dom på hyllan tillsvidare. Conc. hjälper en “kognitivt” att göra saker så det blir en vana tycker jag och när man gått in i det mönstret och det sitter kan man sluta med den och funka i tillvaron på automatik så som alla vanliga människor, Mitt cb-bruk är ganska litet några gånger i månaden men det är när jag mår riktigt dåligt och behöver kunna slappna av och sova.
    Mår riktigt dåligt till och från och gå och sova är ångest för att man ligger tyst och mörkt och bara tänker….
    Kul att se andra som har liknande bakgrunder.
    Varje dag är ett kämpande mot allt känns det som många gånger.
    Om jag slutfört alla projekt jag påbörjat, skulle jag både varit välbärgad ekonomiskt och duktig enligt andra, men nu är jag skuldsatt och nere men jag är närmre mig själv och mitt inre mer än någonsin och bryr mig inte om vad andra tycker eller tänker, platsar jag inte eller att jag inte passar endel andra människor, så skit i det det då dom kan dra åt hel…
    Kämpa på förhoppningsvis blir saker bättre och lugnare tillslut.
    det hoppas iaf jag..
    over and ➡

  • frihet

    Member
    2010-03-07 at 20:27

    Hey ho silver, underws, Hankar, sticklingar och alla andra här med ngt slags psykologiskt funktionshinder (nä… lät inte bra) Ni som inte är som alla andra, ni som på många områden är mkt mkt bättre än alla andra, men kanske är lite sämre på sånt som andra människor har gratis…medfött (låter bättre…).
    Underwatersmoking: Får du ångest av concertan eller förstärker den ångesten du har utan den ? Äter du ngn antidep medicin typ sertralin, Zoloft ? Läste att concerta och dylika preparat fungerar bäst i kombination med ngt antidepressivt typ dem ovan, samt att det är viktigt att ställa in dosförhållandet (antidepp/concerta) så att det passar just dig. Ja.. på samma sätt som man hittar en indica/sativa hybrid som passar. Läste också att många använder cb för att ta bort biverkningar från adhd medicinen. ADHD-medicin… hör ni hur sjukt det låter… Ska man behöva medicinera bort sin personlighet.
    JAG mår ju inte dåligt av min ADHD, min omgivning (vänner av ordning) däremot, dem ser till att jag mår jävligt dåligt av den. Ok, jag är virrig och disträ, jag är oförmögen att hålla ordning på saker och ting, jag virvlar iväg på projekt utan mål och mening, blir aldrig färdig. Allt detta “negativa” lyfts fram. Att jag är en god och intill dumhet trogen vän, att jag alltid ser lösningar där andra bara ser problem, att jag är väldigt empatisk, förstående och förlåtande får jag aldrig höra. 😯 Nu blev det en liten utsvävning, åter till ämnet.
    Hur funkar concertan? Kan man inte bara ta den dem dagar man känner att det är extra rörigt, eller dagar när man måste utsätta sig för hemskheter som att köa och dyl.
    Min plan är annars att provröka fram strain och dos, sen göra choklad enligt recept här på swecan och inta den vid behov, mot värk, mage och ordning i hjärnan. Men det lär ju ta sin tid det.

    Och silver, hur funkar du? med både adhd och bipolär och hur gick bipolärutredningen till? Har du mediciner både för adhd och bipolär?

    I proclaim that claims are left unstated
    I demand a rematch

  • joakim

    Member
    2010-03-07 at 21:21

    @frihet wrote:

    Hur funkar concertan? Kan man inte bara ta den dem dagar man känner att det är extra rörigt, eller dagar när man måste utsätta sig för hemskheter som att köa och dyl.

    Absolut! Prata med din läkare. Eftersom concerta verkar ganska omedelbart efter intag, och är ute ur kroppen dagen efter, finns det människor som tar den enbart de dagar de verkligen behöver medicinen.

  • silver

    Member
    2010-03-08 at 18:31

    Symtomen på ADHD och BI-polaritet är ju ganska snarlika,dom flyter ju
    lixom ihop.
    Är inte så stabil just nu så jag medicinerar bara för BI-polära symptom.

    Det har kommit en “ny” medicin för ADHD som funkar extra bra för dom som även är BI-polära som jag skall gå på i början av April.
    Har glömt vad den hette men kommer att hålla er uppdaterade.

    Vad dom menar med ny vet jag inte,men förmodar att den är förhållande vis ny då dom flesta i teamet på öppenvården aldrig hade hört talas om den.

    Har höga förhoppningar,kanske kan klara mig på den och lithium.

    MVH/Silver

  • ext

    Member
    2010-05-23 at 05:40

    Hoj !

    Är inte den stora skillnaden mellan ADHD och bipolaritet att de bipolära får oftast saker och mål utförda medan ADHD hoppar hit och dit utan att kunna få någonting riktigt gjort förutom att de e grymma på att göra omgivningen helt utmattade.
    Plus att bipolära har väl en aning bättre koncentration och jag som misstänker 100% att vara bipolär, har testat concerta och ritalin och andra mediciner vilket drar mig ännu mer upp i varv, medan indica ger en motsatt effekt på mig. Jag blir hungrig :) som är en av mina största livsfiender :) har fått med cannabis mer disciplin faktist på vad jag äter. Undviker alltmer socker och godis och kör mera fasta måltider istället. Fast är ändå inte helt svart och vit, utan unnar mig på helger lite mer godsaker som snacks och kakor, men läsk med socker i har jag undvikit helt i flera år.

    Folk får många gånger en fel uppfattning av mig också. De tror att jag är som en robot och är energisk dygnet runt. Utan konsekvenser. När jag kraschar så blir allting svart men har lärt mig numera att bromsa mig sj lite innan krasherna och det går inte att ha balans för arbetsliv och ett kärleksliv, det är inte realistiskt för oss bipolära, men, att forska på medicinskt cannabis är en stor del av framtiden och myndigheterna borde genast sätta resurser på denna område.

    Käkar för tillfället citalopram mot social fobi och självmedicinerar mig med (helst indica då). Jag vill va mitt emellan depp och maniskt tillstånd. =) Jag vill va som alla normala. Är avis på er. Får acceptera att man är bipolär och sen hitta balans på sinnesstämningar och därefter får man anpassa sig till vardagen så gott man kan.

    Mina bipolära symptom har funnits i mig så långt jag kan minnas. Och en diagnos skulle sitta fint nu. :) sen att gräs tar bort min astma är också nåt som bör diskuteras på allvar. Eftersom inga andra mediciner har lyckats så bra på mig som cannabis.

Page 1 of 2

Log in to reply.