Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Resor och andra kulturer Någon som hört talas om Ryanair?

  • Någon som hört talas om Ryanair?

    Posted by mnt on 2003-02-28 at 00:18

    Jag och flickvännen funderar på att resa till London under påsken. Vi hittade ryanair’s sida. Ett flygbolag, och de verkar ha _snuskigt_ billiga priser. 99 kr för Stockholm -> London. När man ser såhär billiga priser börjar man självklart fundera på om detta är seriöst. Så, känner du till något om ryanair eller kanske till och med rest med dem, så skulle jag gärna vilja veta så mycket som möjligt om dem. En resa med SAS kostar ca 2.000, det är ett pris jag verkligen inte tänker betala för att komma till London.

    http://www.ryanair.com/swedish/

    One Love!



    Jag testade att “boka” en resa. 99 kr vart det inte direkt. För oss två, tur och retur, så skulle det kosta totalt 2.000 kr. Relativt billigt ändå, men lite smått falska priser.

    replied 21 years, 2 months ago 4 Members · 11 Replies
  • 11 Replies
  • reaper

    Member
    2003-02-28 at 11:39

    Hej!

    Jag har använt Ryan Air, inget konstigt med det flygbolaget. De lyckas hålla väldigt låga priser därför att de har väldigt lite personal, bokningar sker bara via kort på nätet, det serveras ingen gratis mat på flyget och de avsäger sig väldigt mycket ansvar jämfört med andra flygbolag. Du reser utan biljett, med bara en siffra som du får när du bokat och betalat. Min resa med dem gick bra, jag hade tur och hittade ett datum som av någon anledning var billigt även för Ryan Air standard – cirka 350 spänn tur och retur (från början 260 spänn, av någon anledning blev det lite mer). Kolla lite, priset skiljer sig från datum till datum.

    Inget fel på Ryan Air, tänk bara på att de inte visar flygskatt och att de reserverar sig för att det kan hända att de drar mer pengar från ditt kort i efterhand, utan att fråga om ditt medgivande. Det hände inte mig.

    Cat

  • reaper

    Member
    2003-02-28 at 12:49

    Plus att om någonting strular till sig det minsta får du ingen som helst hjälp av dom, jag har själv mycket dåliga erfarenheter av Ryanair.
    Å andra sidan har de varit bra (eller i alla fall prisvärda) när det funkat.

  • mry

    Member
    2003-02-28 at 13:33

    Jag har flygit en del med dem och de är helt prisvärt OK. Inget extra och inget tjafs. Resorna har kostat lite olika men typ 600 – 1400 för en T/R Sen kommer bussresan från centrum på en 100 kr och tågresan in till London för något liknande.

    Synd bara att de inte konkurrerar på Amsterdam.

  • catrine

    Member
    2003-02-28 at 15:03

    du far vad du betalar for med ryanair – en obekvam sittplats, trangsel, sjuka vantetider utan att ngn berattar hur lange till du kommer att fa vanta (har iofs bara hant mig 1 av 10 ganger) och depart och arrive at flygplatser som ligger ratt langt borta fran destinationen. for mig som reser mellan london-stockholm ratt ofta sa ar det det anda sattet att flyga, men du maste ha ratt stort talamod och inte vanta dig att bli behandlad som ngt annat an boskap.

    taget fran stansted till centrala london kostar typ 250sek, det tar 45 minuter. man kan aka buss ocksa for typ 200sek men det tar mkt langre tid, sakert 80 minuter. om du tar taget sa ar det billigare att kopa biljetter till det pa flyget eller flygplatsen.

  • mry

    Member
    2003-02-28 at 19:57

    Jag kan ju också inflika att en taxi från centrala London till Stanstedt kostar 1,400 kronor.

    Men jag tycker inte att det är märkvärdigt sämre service. Biran kostar 20:- styck istället för att vara gratis. Man kan med fördel röka på i toaletten (du vet 20,000 meters klubben :D ).

    Jag reste och tog med en tia Marockan, just-in-case. Jag förvarade den i min nessesär som låg i mitt handbagage. När jag ska kliva på planet hade de en specialkoll (antar att de letade efter bomber). I vilket fall tar den kvinliga tullaren och öppnar min väska, plockar fram min nessesär och börja plocka i innehållet. Min lilla rökbit låg helt öppet i ett sidofack av nät. Sedan stänger hon igen och säger att jag fick gå. Phu!

  • reaper

    Member
    2003-03-01 at 17:37

    Skulle åka med dom en ggn, priset var från början 240 kr tur o retur, sen så blev det 800 kr av nån anledning. Men de va ju ändå lungt så vi pröjsa, ja o min kompis. O nu kommer det som jag fortfarande e sur över, flyget skulle lyfta vid 11. Incheckningen var fram tills 10.30. Efter 10.30 stängde man incheckningen. Jag och min kompis kom 3 minuter försent. O vi fick inte checka in, så förbannad jag blev. O det som var ännu värre var att ingen brydde sig där, man skickade omkring oss lite hit o dit, o vart vi än gick så fick vi svaret”…det är inte jag som har hand om det, om du går till bla bla bla bla så får du prata me personen som sitter i det konstoret…”. O tills lsut så kom vi till en kärring som ringde på vakterna, bara för att vi var lite upprörda. O tro nu inte att vi gjorde nåt fel. Allt vi sa var att, vi hade ju redan betalat, o vi var knappt 3 min sena.
    En grej jag lärt mig under mina år är att det spelar ingen roll vad du betalar för, men när du betalar mer så får du mer för dina pengar också. Hade vi åkt med SAS så hade dom ringt oss till mobilen o kollat vart vi är. Vi hade sagt att vi e där när som helst o dom hade väntat på oss. Om du vill ha mitt råd så åk med SAS även om de e lite dyrare. När man åker på semester så vill man njuta o ha kul. O inte bli sur över vad som egentligen är en liten grej, som sen kan förstöra hela semster.
    Pga Ryanair förlorade jag 800 kr.

  • reaper

    Member
    2003-03-01 at 18:07

    Da_doler: Det där var riktigt taskigt av dem. :( Men…inte för att försvara deras bemötande på en sån liten försening…om man läser deras disclaimer, så står det ju att rekommenderad tid att checka in är 2 timmar innan avgång. Om man tar med i beräkningen att Ryan Air öppet avsäger sig mycket av den service andra flygbolag erbjuder, och om man tar de åtgärder som behövs för att själv se till att allt går som det ska, så är Ryan Air fortfarande helt OK…bortsett från att det kostar att ta sig till/från Skavsta och till/från den flygplats man landar på. (De minimerar kostnaderna ytterligare genom att välja små icke-centrala flygplatser.)

    Cat

  • mnt

    Member
    2003-03-02 at 04:16

    Tack så hemskt mycket för alla svar!

    Det har nog blivit lite ändrade planer, vi väntar nog till sommaren och reser någon annanstans. Italien funderade vi lite på. Vi får se hur det blir. Kanske england i alla fall, vem vet? Nu vet jag i alla fall lite mer om ryanair. De har otroligt låga priser ibland, och jag bryr mig inte det minsta om lyx och gratis mat på planet. Jag har flygit många gånger till norge, och har ändå aldrig ätit deras vidriga mat.

    Det är synd att det ska vara så dyrt att resa. 😥 Enda sättet att komma någonstans på billigt är att gå/cykla, planka på tåg eller lifta. Ska nog ut och luffa om något år, då jag spart ihop lite mer pengar och kommit hemifrån. :D

  • reaper

    Member
    2003-03-02 at 13:10

    da_doler: Liknanade grejer hände mig fast ännu värre. Du var möjligtvis inte i Frankfurt?

  • reaper

    Member
    2003-03-02 at 23:57

    Jag har bara bra erfarenheter av ryanair. Åkte från Skavsta och mellanlandade i Stansted för att sen åka vidare till Glasgow, sen fick man också halva priset på tåget från Glasgow om man visade ryanair biljett. Sen var dom effektiva och inget tjaff kring flygningarna. Jag rekomenderar dom efter mina erfarenheter iallfall. Billigt och bra.

    Fridens

  • reaper

    Member
    2003-03-03 at 09:24

    @seriösa snubben wrote:

    da_doler: Liknanade grejer hände mig fast ännu värre. Du var möjligtvis inte i Frankfurt?

    Näe detta hände i göteborg, när jag var på väg till england.

Log in to reply.