Vexed
Forum Replies Created
-
Riktigt fint Vesslan. Du far garna aterkomma med hur smaken ar nar du curat det lite. Jag har borjat intressera mig lite for kushsorter och letar efter en vinnare
-
Kan erkänna att jag inte följt tråden, jag hoppade till det bästa. Ruggigt fint chthullu!
En liten fråga bara, tänkte du inte trimma dem mer? Ser ut att vara en del löv kvar. Behöver ju inte berätta för dig att de blir jobbigare att bli av med sen. Var det någon tanke bakom det?
-
Ser riktigt trevligt ut! Kul med stora setups!
Lite sent nu kanske, men vid så storskaliga odlingar kan jag rekomendera
2x600w istället, då 600w bulbarna har rätt mkt högre verkningsgrad. En
400w bulb brukar ligga på runt 55k lumen, medan en 600w ligger på runt
90k. Det skiljer alltså på ca 15k lumen ihopräknat.Tror det blir riktigt fett iaf! Lycka till!
-
Vexed
Member2010-03-06 at 16:55 in reply to: Cheese & EEM [Uppdat. 6/3] – Allt skördat + Hash Making!@soja wrote:
Fy farao vad vackert! Grattis till den skörden
Tack man! Det värmer!
Ångrade mig dock.. Det blir några bilder till. Jag bestämde mig för att göra
lite ice hash för ett par veckor sedanAnvände mig mestadels av buds längre ner på plantorna. Det ser inte ut
att vara mycket, men jag tryckte ihop dem väldigt mycket och frös in
dem. Vägde desvärre inte innan, men gissar på runt 20g.
Tror bubblebagen är på micron 80 om jag inte minns fel. Ska kika på det vid tillfälle.
Första burken.
Allt nere i kastrullen. Hackade i ca 30min.
Första tömningen.
Det blev totalt tre vattningar. Den sista har, som ni ser, klart mörkare färg och innerhåller mycket mer växtolja/saft.
La in dem i frysen tills det började frysa på ytan.
När vattnet hällts bort såg det ut så här.
Den första vattningen (big pack lådan).
Resultatet
Andra vattningen (tillsammans med en del rester från den första)
Det första resultatet torrt och det andra färskt.
Den tredje vattningen.
Såg lite smånasty ut när det skiktade sig, men det luktade nektar! Extremt söt blommig doft.
Lät det dunsta helt, vilket inte var något bra drag. Fick fylla på med lite vatten igen för att få upp det.
Det betedde sig ungefär som hascholja, så jag var tvungen att blanda i lite av en bud för att få det lite mer “hanterbart”.
Såg att det fortfarande simmade runt lite trichomer i vattnet från de första två vattningarna i “vattnet”. Kändes synd att kasta det, så jag la det på en plåt och lät det dunsta. Ingen aning om vad resultatet blir, men det fick en rätt skön färg.
-
Vexed
Member2010-03-06 at 15:16 in reply to: Cheese & EEM [Uppdat. 6/3] – Allt skördat + Hash Making!Tänkte avsluta tråden med några bilder på lite av det färdiga resultatet.
De är verkligen blytunga
-
Vexed
Member2010-03-06 at 14:42 in reply to: Cheese & EEM [Uppdat. 6/3] – Allt skördat + Hash Making!@ZuttMeckarn wrote:
Hur mycket blev hela skörden ?
Då allt inte var torrt samtidigt och jag hade lite problem med att hålla
fingrarna borta, är det svårt att ge en exakt siffra. Ca 270-280g låg det på
iaf. Inte jätteilla, men det blev lite av en “omställning” när jag hade förra
odlingens siffror i minnet. Nåja, man har väl lärt sig något av det iaf.
Kommer definitivt välja jorden med mer omsorg i framtiden.
Nu är (som ni säkert listat ut) samtliga klippta sen ett tag tillbaka. Efter 9
veckor och någon dag började de bruna trichomerna komma och saxen
åkte fram. Alla hade i princip så olika lukter och drag att de utan att
överdriva kan kallas olika phenos. Det kommer bli en jobbig strainrapport
att skriva. Trots den halvtaskiga skörden är jag glad att jag valde den här
strainen. Den två phenos jag gillar mest är helt klart favoriterna hittils i
karriären.Dagen D. Det blev helt klart lite latmanslösningar mot slutet med mycket tape.
En pheno som började dra lite åt det lila hållet mot slutet. Luktade rätt mörkt och inte alls lika sött/fruktigt som de andra.
Nästa rackare under kniven. Inga direkt utmärkande drag. Stenhårda buds som de andra med en söt skunkig lukt.
En tyvärr väldigt lågyieldande pheno med väldigt stora kappslar. Kunde kanske gått någon dag mer än de andra.
En av favoritphenosen. Doftar jordgubb (true story!). Efter 3v curing smakade den helt underbart. Riktigt bra drag också.
“Okay, all together now. Say cheeeese!”
-
Vexed
Member2010-01-22 at 22:57 in reply to: Cheese & EEM [Uppdat. 6/3] – Allt skördat + Hash Making!@cypo wrote:
aha okeej :)ja e inte säker men tror ja me har problem med ph tror de är för lågt,, men ska köpa en ph-mätare om några dagar
Do it, en värd investering. Läxan av min tråd är väl dock att det bara berättar att det står illa till. Att åtgärda blir svårare. Om du har någon möjlighet att plantera om – gör det så fort som möjligt.
-
Vexed
Member2010-01-19 at 00:31 in reply to: Cheese & EEM [Uppdat. 6/3] – Allt skördat + Hash Making!Jättekul med responsen! Gärna lite till så det blir en ny sida. Den här börjar bli förj*vla seg!
billball420
Tack! Ja, visst är det! Känslan verkar inte gå över heller. Man känner sig
lite som “Dexter” med buds istället för “bloodsamples”.. Det som kanske
gör det hela snäppet värre, är att man planerat det redan från dag ett..
😈Vesslan
Tack man! De är ju inga monster direkt. Rätt små med mina mått, men
kvaliteten är inte att klaga på.cthullu
Tack! Jag har ett antal frön kvar av den. Kommer inte ha möjlighet att odla dem på ett tag och skänker mer än gärna bort några. Fick höra från
kompisen jag fick dem från, att killen som hade dem från början blivit
skjuten. Man får hoppas att hans ser EEM leva vidare där uppifrån.baralillajag
Tack så mycket!
Hank_Moody
Vi har nog alla (swecanare) lite självplågare inom oss. Mjaa.. Jag har en
kompis som har lagt in en tjatkampanj om bak. Sitter du på några recept
att rekomendera? Under alla dessa år av smögande har jag faktiskt aldrig
vågat mig på det 😳Grabben
Tackar! Jag tror nog att det ska klara jobbet!
cypo
Om du hade läst rubriken eller första inlägget hade ditt inlägg varit hälften så långt! Strainen jag odlat är iaf Cheese. Sen har jag postat
lite bilder på en kompis EEM (okänd uk strain). Viktrapport kommer
senare. Den första indicaphenon gav iaf 41,6g. Rätt lite, men mer än jag
trodde (har haft en del ph-problem). -
Vexed
Member2010-01-16 at 18:03 in reply to: Cheese & EEM [Uppdat. 6/3] – Allt skördat + Hash Making!Efter 8.5 veckor var det dags för en till. Den hade de smalaste löven och
längst mellan noderna. För mig såg den ut som en “sativapheno”, men
budsen blev riktigt täta i slutet och mogningsprocessen slog accelererade
verkligen.Den blev mycket mer sockrad än den första (indicaphenon) och luktar
mycket trevligare (söt, skunkig). Det som gör den här phenon extra
trevlig, är de lila/vinröda budsenTänkte dock börja med lite skördebilder på den andra EEMen. Den första
kapades någon vecka innan. EEM var en snabbväxande och relativt
snabblommande sativa. Den första fick en doft snarlik med Bubblegum.“Buds i budsen”. Fina små korkskruvar.
Cheese
Härliga färger. Det gula kommer visserligen från PH-problemen, men
tillsammans blir det rätt fint.
Budsen fick nästan samma färg som stammen.
En oslipad diamant (toppkolan)
Efter lite frisering
Ingen vits med att kasta småbudsen här inte.
-
Riktigt fint cthullu! Fröna ser mörka och fina ut. Vad tycker du om “renset”? Smakar det märkbart annorlunda efter att ha varit pollinerat?
-
Ser jättefint ut distorted! Täta buds med mycket sprön. Inväntar skördebilder med spänning!
-
Vexed
Member2010-01-06 at 16:25 in reply to: GN Collection ThaiStickSativa(Landrace)+Kali Mist i bubbler4 dagars trimning! Det såg inte ut att vara de lättaste/snabbaste budsen att trimma heller. Tanken av att utföra det jobbet stillade min avundsjuka på dig något! Ser riktigt fint iaf.
Klok livsstilsändring. Även om CB ökar kreativiteten hos många, ställer jag mig tveksam till att det fungerar likadant för dem på en daglig basis. Lycka till i framtiden!
-
Vexed
Member2010-01-06 at 16:04 in reply to: Cheese & EEM [Uppdat. 6/3] – Allt skördat + Hash Making!Sådäärrja! Efter 8.5 veckor var det dags för indicaphenon att gå under
saxen. Jag har legat som en hök och studerat trichomerna på den den
senaste veckan. Med c:a 20% “amber” och nästan alla övriga “milky” var
det dags. Doften går i mörka jordiga toner och har inte alls något av den
karakteristiska Cheese lukten. Det verkar vara en i princip ren
Afghanpheno. Skörden blir ju ingenting att tala om, om man jämför med
den tidigare odlingen, men jag tror rökat kommer bli mycket trevligare.
Här kommer lite bilder från dagens äventyr..Samtliga har fått lite näringsbränna. Jag testade gränserna mot
slutet och fick ganska kraftigt svar. Det skumma är att indicaphenon var
den som reagerade kraftigast. Indicas brukar ju oftast klara av en hel
del. Kanske berodde på att den var närmast slutet och inte växte så
mycket längre. Sen kan man ju nästan tacka PH-problemen lite grann när
man ser den här bilden. Jag har iaf sluppit trimma dem under själva
odlingen.
Hade ingen fiskelina kvar. Efter några minuters letande efter ett
substitut hade en segrare korats – tandtråd
Trodde indicaphenon skulle lämna ett stort tomrum, men de andra var rätt duktiga på att fläka ut sig.
Favoritphenon – stora, kompakta, glittriga och fruktluktande (ananas)
buds. Riktigt bra leaf/calyx ratio. Vad mer kan man begära?
En annan trevlig pheno som börjar få lila toner i budsen. Den är
dessutom den som luktar mest “cheesy”.
En tredje “pheno”. Väldigt lik favoriten, men har en lite annorlunda
doft. Kapslarna är dessutom väldigt stora som ni ser på bilden.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Indicaphenon innan trimning.
Rätt kraftig näringsbränna på den som sagt, men de otrevliga löven trimmades ändå bort.
De mindre budsen håller rätt hög klass de med.
Ingen high-yielder direkt. Tippar på runt 40g. Får tröst mig med kvalitéten.
“Say cheeeese!”
-
Vexed
Member2010-01-06 at 15:17 in reply to: Cheese & EEM [Uppdat. 6/3] – Allt skördat + Hash Making!Strawberry & natureman
Tack som fan!
Snurres
Det är inte så stort, men räcker precis till 6st. eller 4 toppade. Om jag inte minns fel är det 50*80*195. Det finns en länk till min gamla odlingstråd postad i tråden någonstans. Rätt säker på att måtten står där.
-
I både Tjeckien och England (vilka jag tror är de enda Europeiska exemplen
i “modern tid”?) har lagändringen/omklassificeringen av Cannabis mer eller
mindre blivit påtvingade, då det blivit så många som brukar drogen att
polisen inte längre kan springa runt och “haffa” alla. Självklart tycker man
som brukare att det är skönt med lägre straff för sina bröder, men samtidigt
känns det lite hopplöst som svensk. I Sverige är vuxna cannabisbrukare
en väldigt liten grupp som inte växer speciellt snabbt (om den ens växer?).
Om de flesta Europeiska länderna skulle gå mot en liberalare
narkotikapolitik lär vi hinna bli omringade innan vi hakar på