Haschtillverkning

Tillverkning av hascholja – Butangasmetoden

Vad du behöver
* 1 st. 1.5 liters PET flaska
* 2 st. korkar till PET flaskor
* 1 st. te-sil
* 1 st. plast bunke eller liknande
* Ett hårt föremål som kan placeras i flaskan (en sten eller mutter etc)
* 2-4 st flaskor butangas
* En hel del torkade växtdelar
* En frys som håller ca -20c

Steg #1
Ta den ena korken och stick 3 hål på vardera 1.5-2 mm i diameter i den, denna korken skall användas när vi fyller på gasen.

Steg #2
Lägg i det hårda föremålet i flaskan tillsammans med så mycket växtdelar du har / får plats med.

Steg #3
Skruva på den hela korken och lägg flaskan i frysen i 30 minuter. Undertiden kan du plocka fram butangasen och leta upp en plats som är välventilerad och fri från antändningskällor.

När flaskan och dess innehåll är kallt så tar du ut den och byter kork till den vi preparerade med 3 hål. Ställ flaskan upp och fyll på med butangas genom ett av hålen, de andra två hålen är till för att förhindra övertryck med eventuella explotioner. Så fort flaskan är tillräckligt kall så kommer inte butanet att förångas utan rinna ner i flaskan och skvalpa på botten.

När du fyllt på allt ditt butan i flaskan så byter du kork igen, innan du skruvar av påfyllningskorken så låt eventuellt övertryck pysa ut genom hålen i påfyllningskorken. När korken är bytt så ser du tydligt att det finns mycket vätska bland växtdelarna. Skaka detta tills tryck börjar bildas i flaskan igen (ca 2-3 minuter), då lägger du in flaskan i frysen igen.

Steg #4
Vänta tills trycket i flaskan försvunnit helt, det tar ca 30 minuter. Ta nu ut flaskan och skaka den kraftigt igen tills det återigen bildas tryck, upprepa detta 3-4 gånger och låt sedan flaskan ligga i frysen tills trycket är borta igen.

Steg #5
Ha plastbunken och tesilen i beredskap, för nu ska flaskan ut ur frysen! När du tar ut flaskan får det INTE vara övertryck i den!!! Om du skruvar av korken under ett kraftigt övertryck kan det smälla rejält! När du tagit ut flaskan så skruva av korken innan det bildas tryck i den, håll sedan tesilen mot flasköppningen och häll ut det flytande butanet genom silen ner i plastbehållaren.

Nu är det bara att vänta på att butanet skall dunsta, det tar inte speciellt lång tid i ett rumstempererat utrymme (30-60 minuter beroende på hur mycket butan du använt).

Det som nu finns kvar i plastbunken är din honeyoil, det hela borde inte tagit mer än 3-4 timmar från att du börjat tillverka grejorna tills att du har din olja! Jättelätt!

Var snälla och tänk dock på säkerhetsaspekterna vad gäller tryck, ventilering och framför allt antändningsrisken. Hoppas att denna tutorialen stillar några frågor…

Tillverkning av hascholja med acetonmetoden

Material:
* En glasburk med lock, tex en kryddburk
* En liten flaska Gripens aceton (den röda UTAN olja). 96% apotekssprit är dock att föredra
* En låg kastrull
* En tesil (i plåt eller annat materal som tål aceton)
* Rinnande varm/kallvatten + köksvask
* En Elspis
* En repfri tallrik/form (ugnsfast/tål maskindisk)
* Ett rakblad
* En frys (eller vinterbalkong etc…)
* Snustorrt bladklipp eller annat växtmaterial

Tidsåtgång:
* Ca 20 – 30 minuter

Metoden:

a) Smula sönder bladklippet på tallriken, det går lätt om det är riktigt torrt.

b) Fyll kryddburken till något mer än hälften med smulat växtmaterial, hårt packat. Spara det allra finaste smulet/pulvret(inga kvistar/grova bitar) som blir kvar på tallriken, det behövs inte särskilt mycket.

c) Sätt på en platta på 1:an på spisen.

d) Ställ kastrullen i köksvasken och spola varmvatten i den.

e) Fyll gräs(krydd)burken med aceton till 3/4(så att nivån överstiger gräset med en cm eller två) och sätt på locket.

f) Ställ kryddburken i kastrullen med varmvattnet under den rinnande kranen. Locket på burken ska sticka upp ovanför kastrullens kant, om den inte bottnar lägg nåt tungt i botten på kastrullen så att kryddburken kan stå stadigt där med locket ovan ytan.

Låt varmvattnet vara på tills att kryddburken blir så varm att acetonet börjar koka inne i burken. (om du har för dålig värme på varmvattnet och det aldrig börjar bubbla i burken så kan du tillsätta lite kokat vatten från närmaste tekokare, men använd inte enbart kokat vatten, då blir det för varmt!)

g) Låt koka i 1-2 minuter. Under tiden, torka tallriken/formen ren och ställ den på den varma spisplattan.

h) Spola kryddburken utvändigt med kallvatten tills det slutar att bubbla.

i) Öppna försiktigt burken (det kan vara tryck i den). Håll en bit hushållspapper runt lockets kanter för säkerhets skull. Öppna på samma sätt som en skakad läskflaska typ, sakta med andra ord. När tryckutjämningen är klar så skruva av locket helt.

* Varning! * Tänk på att under följande moment så kommer stora mängder aceton att frigöras! Med andra ord lek inte med eld, rök inte eller använd brödrosten eller nåt annat som kan generera en gnista/låga!

j) Häll över den nu gröna vätskan på tallriken som står på EL-plattan, använd tesilen för att slippa skräp. Sätt på köksfläkten på max, öppna fönster, ordna på nåt sätt BRA VENTILATION.

k) Fyll på nytt aceton i kryddburken så att det täcker gräset, sätt på locket och skaka lite. Ta av locket och häll över sköljsatsen på tallriken. (det är ingen ide att koka en gång till, det blir bara en kladdig sörja av ointressanta växtoljor och terpener i andra koket, glöm det).

l) Låt acetonet avdunsta, om plattan ger ojämn värme så flytta runt tallriken lite för att jämna ut värmen. Ganska snabbt kommer den först ganska ljusgröna vätskan att tjockna och mörkna i takt med avdunstningen. Blås och “skaka och vrid” på tallriken så att oljan fördelas i ett hyfsat jämt lager. Tallriken kommer att bli iskall på undersidan på dom delar som inte har direktkontakt med spisplattan p.g.a. den häftiga kondenseringen. Fortsätt tills allt grönt har övergått i brunt. Så länge något grönt finns kvar så finns det aceton kvar som inte har avdunstat. Om det bara är en liten fläck kvar som är grön så ta av tallriken från plattan och bränn bort den sista gröna fläcken med en tändare (förutsatt att acetonångorna är utventilerade… kaboom…).

m) Strö det fina bladsmulet som sparades jämt över tallriken medan den fortfarande är varm. Tryck till(badda) lite försiktigt med fingertopparna så att pulvret sjunker in lite i oljan. Tryck inte så hårt att du får olja på fingrarna.

n) Ställ tallriken kallt i 5-10 minuter. Antingen i frysen eller ute om det är minusgrader.

o) Borsta av det smulet som lossnar när fingrarna dras lätt över tallriken.

p) Skär/skrapa loss oljan från tallriken medans den är kall så klibbar det inte så mycket. Kläm ihop oljan till en liten klump och ev. doppa den i grässmulet som borstades av så att den inte blir så kladdig på utsidan.

Resultatet blir beroende på hur mycket smul du blandar ut med, antingen en väldigt kletig massa, en klump liknande hasch, eller ett kletigt smul. Oavsett vilket så är det mycket starkt och har en förvånandsvärt bra smak! Rök inte en hel bong av det här själv 😉

En alternativ acetonmetod utan kokning finnes här!

Related Articles

Responses

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *