• Posted by reaper on 2002-07-01 at 20:49

  Eftersom forumet krylalr av erfarna cannabisodlare och jag aldrig sett en tråd om det så förmodar jag att det inte går, men jag måste få fråga iallafall.
  så, är det någon där ute som har provat att ympa cannabis mot något annat? isåntfall mot vad och hur gick det??? är hemskt intresserad av att få höra.
  om inte annat så får jag prova själv men känns tråkigt att offra en fin hona på något som eventuellt inte fungerar.
  tacksam för svar.

  replied 21 years, 7 months ago 4 Members · 16 Replies
 • 16 Replies
 • reaper

  Member
  2002-07-01 at 23:01

  Jag skulle gärna vilja veta vad ‘ympning’ är :)

 • reaper

  Member
  2002-07-02 at 10:15

  SpindelpojkeN: cannabis tillhör hampväxter. synd va?
  rättså några arter i den familjen. det jag tänkte på va om
  det kanske fanns någon annan växt som kunde ta sticklingen till sig.

  stormbinder: Att ympa är när man låter en stickling växa fast på en annan art, ett vanligt exempel är där man ympar in arter av päron på äppelträd, ett “krav” är att växten är av såkallad vedart d.vs att växten har en hård yta, bark. Detta för att den inte skall utsättas för mögel och svampangrepp. detta innebär jivetvis att cannabis måste växa ett par månader.

 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-07-03 at 01:29

  Det gick ju ett rykte tidigare om någon farmer som skapat THC-haltiga apelsiner, men det vete fan hur mycket sanning som låg i det. Inte mycket tror jag :mrgreen:

  Ympning är annars ganska fascinerande och det finns en del böcker i ämnet just rörande cannabis, dock ingen jag kommer ihåg titeln på.

  Här kan man annars läsa lite om ympning
  http://www.flashking.com/organja/grafting.html

 • reaper

  Member
  2002-07-03 at 07:14

  @Papai Noel wrote:

  Det ska tydligen gå på något sätt med humle. Hur vette fan.

  Just… tänkte på humle direkt när jag började läsa den här tråden.. humle är ju ganska nära besläktat med cannabis trots allt. Hade varit ganska tufft med en väggklättrande cannabisbuske faktiskt… 😉

  En gran hade oxå varit lite småkoolt att ympa på. Ingen som sett nån sida nånstans med vedväxter som folk lyckats med?

  *håller på att köpa kolonistuga m trädgård*

 • reaper

  Member
  2002-07-03 at 18:07

  Funk Doctor Spock: okejj tack för länken. mycket intressant.
  som jag sa tidigare i tråden så är mjuka växter svåra att ympa och det står bevisligen i länken jag fick av dig. men trots allt intressant läsning.

  angående apelsinerna så ställer jag mig något tveksam till sanningshalten (THC-halten?) :D

  “Cannabis is probably one of the most fickle softwood graft acceptors commercially cultivated. Several attempts must be made before success is realized for this reason.”

  Papai Noel: har åxå haft mina funderingar… du tillhör juh även en av de odlare jag sätter högt förtroende till så jag tror att jag skall införskaffa mig en humle i exprimiellt syfte.

  radix: hmmm iochmed en ympning så får inte sticklingen samma gener som moderträdet/busken. därmed skulle inte en stickling bli klängerväxt.
  Däremot så tål den ett hårdare klimat och kommer att förses med näring även under vintertid om modern är flerårig.
  tveksam till att det går att ympa på gran eller tall då dessa typer av träd har mycket kåda och har nästintill obefintliga närings och vädske baner i de yttersta vedvarven.

  Låter tråden ligga till sig i någon vecka till för flera eventuella svar sedan så startar jag upp ett projekt.

  Om ett projekt blir verklighet, bör jag lägga informationen här eller i bildbanken? (nån moderator som är vaken?)
  tack för alla svar!

 • reaper

  Member
  2002-07-03 at 21:01

  Hahaha. gud, jag snurrade nog till o tänkte på…eh… *läser om* …nånting i stil med…genmanipulation, jao. *harkel*

  Meen… skulle man kunna ympa på en bit …tomat, eller apelsin, på en cannabisbuske kanske?
  En jordgubbe kanske? :D

 • reaper

  Member
  2002-07-17 at 11:00

  Humle har jag också hört,även att humle skall vara släkt med cannabis.

 • atouk

  Member
  2002-07-17 at 11:26

  Jo det går att ympa mellan Humle och Hampa.

  Under många år surrade dessutom ett seglivat rykte som påstod att det var rotsystemet som styrde slutresultatet, vilket visade sig vara fel. Synd, hade ju vart den ultimata stealthodlingen. Legenden sa att om man tar en humle och en hampa, knipsar stammarna ca 1 dm över backen och ympar humleplantan på hamparoten(samma teknik som päron/äpple) så skulle det generera humle med samma THC-halt som Cannabisplantan hade fått oklippt. Men det är bara en legend…

  Att ympa på en majakvist på en humleplanta ska fungera utmärkt, fast, whats the point?

 • reaper

  Member
  2002-07-17 at 11:37

  Att ympa på en majakvist på en humleplanta ska fungera utmärkt, fast, whats the point?

  Jo poängen är den att ympning är roligt. och om det fungerar bra så blir det en finfin geurilla-odling.

  det va tanken. har tagit stickling från humle för ett tag sedan och väntar på att den skall rota sig. kommer med update senare för er som är intresserade.

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 10:22

  Det sägs att Janne Spies som ska ha älskat både jordgubbar och röka lade ner massor med pengar, alltså betalade folk för att få fram jordgubbar med THC i..
  Kul om det är sant.

  Finns det förresten något släktskap mellan hampa och nässlor?

 • gronis

  Member
  2002-07-25 at 13:21

  vet ej men hampa o nässlor liknar ju varandra lite grand ju! E det ingen som har ett laboratorium för genetiska experiment? kunde ju vatt bra

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 15:03

  http://www.lysator.liu.se/runeberg/nordflor/364.html

  “Nässlorna äro sällskapliga örter med små grönaktiga vindblommor, vilkas ståndarmjöl överlämnas åt vinden av ståndarna själva på det sättet, att de hastigt räta ut sig från sitt inböjda knoppläge, fig. 4, varvid knappens ståndarmjöl av farten slungas upp i luften, fig. 5. Blommorna äro enkönade, och U. dioeca är desstom tvåbyggare. Liksom hos de flesta vindblommiga växter är frukten en nöt.

  En egendomlighet för nässelsläktet äro brännhåren, som bekläda örtståndets alla delar. Ett brännhår, fig. 3, består av en giftkörtel och ett därifrån utgående ihåligt borst, som liknar ett fint glasrör med spröd, kiselhaltig vägg och i spetsen, som är krökt, slutar med en liten kula. Då brännhåret vidröres, knäckes det strax nedanför kulan, emedan rörets vägg där är tunnast, och till följd av spetsens krökning blir brottytan sned, så att det avbrutna håret bildar ett stickredskap av samma snett avskurna form, som vissa ormars gifttänder eller den fina spetsen på en injektionsspruta. Därigenom kan det förorsaka ett fint sår och även ingjuta i såret giftkörtelns vätska, ettämne, som liknar giftet (myrsyran) hor myror och getingar.

  Genom sina brännhår äro nässlorna väl skyddade mot de större, växtätande djuren, och särskilt brännässlan frodas lika ostörd som tistlar och törnen i tta grupper i både människans och husdjurens närhet. Den förkväver andra örter, och om ett bestånd av densamma avmejas, ser man den kala marken på den fläck, där den stått. Arten är allmän över hela norden.

  Av denna oansenliga växt har människan dock en dubbel nytta: de späda skotten skördas om våren till nässelkål, som av mången såttes högst bland våra vildväxande grönsaker, och stjälken ger starka bastfibrer, varav kan förfärdigas ett fint tyg, nättelduk (d. v. s. nässelduk), i äldre dagar mera än nu, emedan denna tillverkning är tidsödande och mindre lönande. Till nässelväxterna hör även en östasiatisk växt, varav fås de ofantligt starka och på samma gång silkesmjuka fibrer, som under namn av ramié anvädas till underkläder.”

  Tänk så kul det vore om man kunde framympa en nässla som istället för det myrsyreliknande nässelgiftet kunde ha nåt anandaminrelaterat… :mrgreen:

  De hade visst flera likheter.. dvs goda cellstrukturer för att göra kläder (tänk ett par schyssta stringkalsoner av nässla tex), någorlunda användbar i matlagning, snabbväxande, livnär sig på uingefär samma jordtyper.. :? …men jag hittar ingenstans man kan söka i genfamiljer o så… nån som hittat nåt kanske?

 • reaper

  Member
  2002-07-27 at 12:49

  brännässlan är flerårig.
  tillhör famlijen nässelväxter, cannabis tillhör hampaväxter.
  nässlan har andvänts vid behandling mot gikt och reumatism genom piskning.
  nässlan har även andvänds som behandling för mentalsjuka 😯
  mycket offtopic, men visst liknar dom varandra, men dom tillhör inte samma familj men ligger på samma gren i linne’s gamla skrifter.
  dock tämligen smärtsamt att ympa på……
  iofs fördelaktigt i geurillaodlingar :D

 • reaper

  Member
  2002-10-11 at 16:57

  Hmm börjar med att mysa.. tariffen som skriver i “min” tråd skänker mig glädje.

  Som du skriver så är ympningen tämligen meningslös i de fall som näms, men som jag har sagt tidigare så är poängen just att det är roligt.

  ni må kalla mig tråkigt å sväng men jag är av den natur som gillar att exprimentera å fiffla.

  Kan för övrigt berätta att jag tog ett antal sticklingar från en humle för att bedriva expirement på under den tidiga våren. samtliga dog, vilket för mig vinkar om att jag måste ta rotmassa för att få den att rota sig.

  kommer att skaffa mig en flerårig humle från mina föräldrar till en börgan att sätta på uteplatsen eventuellt kommer det en uppdatering med foton på hur hela kalaset blir emd lite ympning.

  trevlig helg gott folk!

 • reaper

  Member
  2002-10-11 at 19:17

  Verkligen intressant, uppdatera gärna hur det går!

Page 1 of 2

Log in to reply.