- Discussion
Jag är såld på vitlöksbröd å så här gör jag …
I ugn :
Pressa så många vitlöksklyftor du pallar i en mugg eller ett glas. Lägg i smör och kör i micron tills smöret är smält. Blanda runt med en sked, ha i lite basilika, oregano, pizzakrydda eller vilken örtkrydda som faller just dig i smaken.
Variant I : Smeta ut smöret på ditt favoritbröd och kör in i ugnen på “grill”. Passa hela tiden för det bränner snabbt … ta ut och servera med majonäs eller aioli och gröna oliver.
Variant II : Ta en sjysst baugette eller annat långsmalt bröd, skär skåror på snedden nästan helt igenom och pensla eller bre smöret ovanpå och i skårorna. Kör in i ugnen tills du har lagom färg.
Gör en rejäl sats med vitlökssmör så fixar du vitlöksbröd på 5 minuter när som helst på dygnet.
I brödrost :
Pressa så många vitlöksklyftor du pallar i en mugg eller ett glas. Häll på olivolja och krydda enl. ovan. Pensla formfranska med oljan på båda sidor och rosta i brödrosten. Funkar till allt. Speciellt tillsammans med soppa. Varma Koppen i värsta fall. Oljan kan förvaras i kylen ett tag och då kan du göra vitlöksbröd på två minuter när som helst.
Lyxigt värre ! Och funkar alltid med majonäs.
Log in to reply.