Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Viktigt med kalkning???

 • Viktigt med kalkning???

  Posted by reaper on 2002-09-27 at 10:54

  För ca 10 dagar sedan planterade jag mina Thai-sativor i vanlig blomjord som jag köpte på affären. På säcken stod det: pH 5,5 – 6,4. De sålde inte kalk där så jag sket i det.

  Är pH värdet alldelles för lågt? Kommer jag att få problem och hur kan jag åtgärda dessa? Har läst att aska kan höja pH värdet men hur bör man dosera? Vill inte ha för högt pH heller…

  Verkligen tacksam för svar.

  replied 21 years, 7 months ago 2 Members · 2 Replies
 • 2 Replies
 • trestor

  Member
  2002-09-27 at 11:48

  Det funkar bra med vanlig blomjord utan att höja ph, men om du ska göda sedan måste du kalka då gödningen sänker ph en del. Med kalkning behöver du aldrig vara rädd att komma för högt, du kan tillsätta hur mycket kalk som helst, du kommer aldrig över 7 i ph. Med aska däremot måste du vara försiktig, det är en MYCKET stark bas så det rekommenderar jag inte att använda såvida du inte drastiskt måste höja ph på en kort tid, kör med kalk istället eller de för ändamålet avsedda medel som finns :)

 • reaper

  Member
  2002-09-27 at 15:09

  vad jag vet så ligger svenskt kranvatten runt pH 8 vilket är avsevärt högre än de 6,5 – 6,9 som plantan föredrar. jag betvivlar att gödslingen sänker pH:t så pass att du riskerar att bibehålla värdet mellan 5,5 – 6,4. dessutom brukar man vänta med gödslingen ett par veckor så under den tiden höjs ju pH:t. denna höjning gäller dock inte till samma grad om du har ställt ut vattnet under natten eller längre tid eftersom koldioxid mättas i vattnet och drar ner pH:t.

  Det borde inte vara ngr större problem, inte på sikt iaf, med pH 5,5 – 6,4 i jorden. jag rekommenderar ett inföskaffande av en ph-mätare av ngt slag samt pH-ner lösning.

Log in to reply.