• Posted by reaper on 2003-01-23 at 13:03

  Satte strainen pot of gold under en 400W HPS SON-T-AGRO, och börjar få lite värmeproblem. Har adopterat de små liven av en polare som drog upp dom till dom 3 första bladen under 40 W LE. Bladen börjar visa gula nyanser vilket jag tror beror på värmeproblemet från HPS:en. Vet inte exakta temperaturen, men gissar på runt 28-32 grader. Nu till mina frågor.
  1. Kan man vegga dom under LE utan att det blir enorm skillnad jämfört med HPS:en?

  2. Från grodd till stadiet de är nu, drogs de som sagt upp mha 40W LE. Detta tog ett par veckor eftersom de inte riktigt fick 24/0. Nu har de stått under HPS i 3 dygn. Kommer de bli stressad om jag byter till LE?

  3. Påverkar det mycket att de inte fick riktigt “skolboksmässig” :) uppväxt de första veckorna, den har ju trots allt inte kommit långt i utvecklingen.

  replied 21 years, 5 months ago 2 Members · 2 Replies
 • 2 Replies
 • Trestor

  Member
  2003-01-23 at 15:45

  Att de blir gula är inte så farligt så länge det inte handlar om jättemycket. Oftast är det inte värmen i sig som är problemet utan värmestrålningen från lampan, prova flytta den lite längre från plantorna bara. Annars hjälper det väldigt mycket att fläkta lite :)

  Men visst funkar det bra att vegga med LE, bättre än med HPS faktiskt, om du har tillräckligt. Det är ingen idé att försöka med mindre än 100w LE. Dvs minst 6st 20w LE, men det är i minsta laget. Jag skulle inte ens bry mig med mindre än 8st 20w. Annars är lysrör ett mycket bra alternativ, 4st 36w cool white rör gör susen!

 • aghori-baba

  Member
  2003-01-23 at 19:48

  Jag veggade mina två hydro-plantor med 5*20w… tog en månad till efter en månad hade jag två plantor på 31 resp 40 cm.

  Jag tänkte att en jämförelse från verkliga livet skulle passa :) Det räcker med andra ord med 5st, men givetvis har Trestor rätt i att fler är bättre.

  Avslutar med en visdomsramsa :D

  Mer vill ha mer
  och fan vill ha fler
  men aldrig blir helvetet fullt…. (Tolka det hur ni vill 😉 )

Log in to reply.