• växthus på taket ?

  Posted by reaper on 2002-06-27 at 21:49

  Jag funderar lite på att bygga hus, och är i färd med att fantisera kring arkitekturen.. :)

  Växthus på taket, kan det vara nåt?

  Tänker mig två våningar på huset, med en möjlighet att gå ut på taket, en yta där man kan ha bord och stolar och grillplats etc, så man kan sitta och sola och softa.
  Och så ett litet växthus, bara typ 12 kvm, det är ganska mycket yta. Där kan jag odla tomater och andra exotiska växter! Tom mina små köttätande växter som jag så gärna vill odla men inte kan nu pga de kräver så mycket luftfuktighet etc.

  Det jag undrar är vad ni tror om att ha växthus på taket, vad jag bör tänka på och om det överhuvudtaget är en bra idé?

  replied 21 years, 11 months ago 2 Members · 2 Replies
 • 2 Replies
 • reaper

  Member
  2002-06-28 at 01:15

  Ha en väldigt vettig åskledare nånstans i närheten av växthuset… hade varit lite trist att vakna av en knall och känna en tydlig doft av vilt brinnande marijuana… 😉

  Tusan… det är kanske ingen dum idé..!

  Jag tänkte eventuellt köpa mig en kolonistuga… och det taket ska jag nog fantamig fylla… med lite fin sån där odlingsväv runtom plantorna så att de döljs från grannars snokande ögon, men ändå får alltdet trevliga ljuset på sig… sen kunde man ju ha en liten bubblare inomhus.. odla jordgubbar och Chronic t.ex… och så trädgården utanför växelverkar man (“ny-“)potatis och opiumvallmo.. :P

  *drooling*

 • Si

  Member
  2002-07-01 at 14:56

  Piffirull, är sån där frostvakt dyr?

  Och mörkläggningsväven? Är inte den väldigt krånglig att sätta upp för att få det ljustätt?

  Så, jag undrar, var kan man få tag i sån där växthusplast,dvs relativt billigt? Jag kollade lantbruksnet.se och där har de listat en massa växthusplastförsäljning, har du någon personlig erfarenhet av dessa? Bara tänkte om du är insatt i vilka som är bäst.

  Hm, men meddela mig gärna svaren på dessa frågor, =)

  Hej hopp

Log in to reply.