-
Variant på lantbröd
Ja nu är nog det här kanske inte direkt ett Munchie recept i den bemärkelsen. Men lite nygräddat lantbröd + en kopp té på höstkvällen njutandes med lite maryjane i kombination är då rakt ingen dum idé.
Här kommer iaf receptet som är en liten variant av klassiskt lantbröd.
Ger 2 limpor
8 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
50 g jäst
5 dl havedryck (oatley)
2 tsk salt
½ dl sirap
1 msk smör
3 msk skalade hampafrönSmula ner jästen i en degbunke.
Smält smöret, häll i havredrycken och värm till fingervarmt.
Häll vätskan över jästen och rör tills jästen har löst upp sig. Tillsätt salt, sirap och rör om.
Till sätt nu rågsikten + hampfrönasamt 4 dl av vetemjölet och knåda degen. Låt den sedan jäsa i en timme. Arbeta därefter degen kraftigt med resten av vetemjölet först i bunken och sedan på bakbordet. Låt därefter degen vila ca 20 minuter.
Dela degen i två delar och forma dem till runda limpor. Låt dem jäsa på en bakplåtsklädd eller smord plåt i 30-40 minuter.
Gör några snitt i limporna med vass kniv eller liknande och grädda dem därefter i 200 grader i 30-35 minuter. Låt bröden kallna på galler utan bakduk.Enjoy!