• varför representeras inte swecan??

  Posted by reaper on 2002-09-23 at 14:22

  Jag e så trött på idioter som sitter i tv och snackar om cannabis när de inte vet något. Argumenten jag tagit del av på denna sida tycks inte komma fram i debatten så varför har inte swecan en pressansvarig som kan framföra de rätta argumenten till media :?:

  replied 21 years, 6 months ago 6 Members · 17 Replies
 • 17 Replies
 • fr

  Member
  2002-09-23 at 14:26

  Diskuteras cannabis alls i tv? Vilket program?

 • reaper

  Member
  2002-09-23 at 14:59

  senast va det nått program på fyran. Det varade typ en halvtimme och inget vettigt kom fram…

 • reaper

  Member
  2002-09-23 at 14:59

  Det undrar jag också. Ser aldrig något om cannabis i TV…

 • baltazar91

  Member
  2002-09-23 at 16:14

  Problemet är ju att det många av oss håller på med är kriminellt. Det är svårt att hitta någon här som är villig att bli uthängd i medlia och riskera besök av polisen.
  Det gör det svårt att ha någon härifrån som ställer upp i TV-diskussioner och liknande. Folk härifrån skulle i och för sig kunna ställa upp på sådant som privatpersoner, utan att tala om att de har något med Swecan att göra, men då blir det genast svårare att komma med i de få debatter som dyker upp då och då.

 • gin

  Member
  2002-09-23 at 17:09

  Baltazar: har swecan blivit erbjuden mediaplats någongång då?

 • professorn

  Member
  2002-09-23 at 17:22

  Swecan har bl a fått erbjudande att delta i en svt-dokumentär om cannabis. Det vart inget. Problemet är som baltazar91 säger, det är ingen som vill ställa upp pga hur det funkar här i sverige.
  Ett annat problem är att en inbjudan leder till långa diskussioner om vad swecan står för och vad “swecan-representanten” bör/får/ska säga. Inte heller det funkar, så nästa gång får vi vara mer framåt.
  Någon som kan tänka sig att sätta sig i tv och prata positivt om cannabis?

  Swecan är en “samlingsplats för cannabisentusiaster” och har inga åsikter i detaljfrågor. Om man pratar med media så kan man presentera sig som “medlem i swecan”, men inte göra anspråk för att representera swecan eller någon slags kollektiv åsikt.

  greengiant

  420247

 • gin

  Member
  2002-09-23 at 17:25

  Kan inte folk som bor i exil ställa upp i media ?

 • reaper

  Member
  2002-09-23 at 20:58

  För att nå vårt slutgiltiga mål-en avkriminalisering av cannabis tror jag dock att det är viktigt att ta debatten. Självklart förstår jag att det är känsligt att ställa sig i rampljuset och deklarera legaliserings ståndpunkter, men om swecan skulle ha ett slags program (ståndpunkter) som röstas fram här på sidan skulle det nog bli lättare. Jag menar e man osynlig är det svårt att göra sin röst hörd!

 • reaper

  Member
  2002-09-24 at 16:57

  Ville bara kolla om någon är villig att lägga in lite seriös info i en “drogtråd” på http://www.pcgamer.se/forum
  tråden ligger under: vanligt snack/cannabis och gamers
  vi är några stycken som setat i två dar och debbaterat en legalisering. Nu börjar debatten bli lite löjlig och nya krafter behövs =)

 • reaper

  Member
  2002-09-25 at 14:51

  Synd att den var låst då. Har läst första sidan, de andra dataspels”nördarna” verkar ganska anti… Bra att du står för dina åsikter och vågar börja starta en diskussion,någon annan stans en “drog” sidorna,, även om det bara är på nätet, alltid en början…
  *kram*=)

 • reaper

  Member
  2002-09-26 at 00:01

  Akta er för hassela’s krypskyttar… ungefär så är klimatet idag.
  I sverige får man sitt liv förstört av “knarkar” stämpeln.

 • reaper

  Member
  2002-10-02 at 11:14

  Organisation
  Swedish Cannabis Organisation, Swecan, bildades runt 1998. Organisationen är ideéll – politiskt, fackligt och religiöst oberoende. Medlemskap är öppet för alla med någon form av intresse för cannabis. Swecan saknar formell organisation och utvecklas av personliga initiativ.

  Med lite erfarenhet av Finlands CannabisFörening kan jag bara säga att ni behöver en styrelse. Några väldigt väl pålästa typer som kan fixa det som behöver fixas och hålla i trådarna där det behövs. Swecan måste börja göra oväsen av sig. Skicka uttalanden och ställningstaganden i Swecans namn åt riksdagsledamöter, media och andra makthavare i samhället. Skicka med fakta att backa upp allt med.

  Ordna marscher för legalisering av cannabis. Den 4.5. är en lämplig dag. Visst, det kommer att bli en massa uppståndelse och haloo, men är det inte just det som är meningen? Visst, nån kommer att få besök av polisen. Men inte kan dom väl göra husrannsakan pga att man har uttryckt en avvikande åsikt?

  FCF har varit aktiv i 11 år, och har börjat få respekt av experter inom social o hälsovårdsbranschen eftersom föreningen håller sig till fakta och är saklig. Till skillnad från Fri från narkotika rf o.dyl. skräckpropaganda- moralprediknings-organisationer som på senare år blivit rätt så sågade i dom flesta TV-debatter jag sett. Dom verkar nuförtiden föredra att debattera med folk som håller med dom.

  Här e lite bilder från marscherna i Helsingfors:

  http://www.sky.org/albumi/marssi2001/

  http://www.sky.org/albumi/marssi2002/

  Här några videor från motsvarande i Åbo:

  http://www.visiolink.fi/~pantteri/videos/hamppu_hires.mpeg
  19 mega och 1 min

  http://www.visiolink.fi/~pantteri/videos/hamppumarssi.mpg
  190 mega 0 ca: 14 min
  (Motdemonstrationen i denhär är ganska rolig… en tant med megafon ropar nåt om att 10-åringar kommer att knarka ihjäl sig om cannabis släpps fritt.)

  Detdär hade aldrig blivit av om det inte varit för en handfull människor som gett sig F***N på att cannabis ska bli lagligt. Kanske nån av er oxo tycker att cannabis ska vara lagligt…

 • reaper

  Member
  2002-10-02 at 14:07

  JeppisBoy, jag håller helt med jeppis.. vi måste starta nåtmer seriöst, skapa swecan som riktig förening, få föreningspengar, ha föreningskassa osv… nu gör vi fan ingenting mer än att snacka samma saker om och om igen i detta forumet.

  jag kan själv tänka mig att vara med i styrelsen om jag behövs! kan vi inte ha ett möte om detta på swecan-chatten nåndag? ställa upp kanalen modererad och köra ett initialmöte?

 • reaper

  Member
  2002-10-02 at 17:16

  JAg vill gärna representera SweCan….måste bara läsa på något mer…. ett antal rapporter och liknande! Ses i framtiden, on the streets!

 • reaper

  Member
  2002-10-02 at 18:44

  Mycket bra inlägg Jeppisboy. Verkligen något att ta upp för diskussion.

Page 1 of 2

Log in to reply.