• Var anonym, skaffa postbox!

  Posted by reaper on 2002-07-31 at 07:26

  Har haft postbox från Ebox-online ett långt tag och jag kan bara rekomendera.
  Du kan se om du fått post direkt på deras sida.
  Nu kan du känna dig trygg när du handlar på nätet!

  http://www.ebox-online.com

  replied 20 years, 8 months ago 2 Members · 9 Replies
 • 9 Replies
 • reaper

  Member
  2002-07-31 at 14:37

  Suveränt, ska beställa en sådan på en gång.

  Hur funkar det då, är det smidigt?

  typ o få det eftersänt? Kostar det bara portot eller?

  PLUR

 • reaper

  Member
  2003-01-05 at 20:36

  Säkare att skaffa en utländs “maildrop” med annat (valfritt namn) med omdiregering till tex någon pålitligt polares address.

  Annat land = åklagaren får lååångnäsa! 😆

 • reaper

  Member
  2003-01-06 at 00:37
  G-Hopper wrote:
  Säkare att skaffa en utländs “maildrop” med annat (valfritt namn) med omdiregering till tex någon pålitligt polares address.

  Annat land = åklagaren får lååångnäsa! 😆

  Kan du berätta mer om maildrop?

 • reaper

  Member
  2003-01-06 at 23:53

  Vad jag ser på Maildrop Sweden’s hemsida så står det inget om att de har skyldighet att lämna ut några uppgifter, enligt avtalet man tecknar.
  http://www.ebox-online.com/html/onlineavtal.html

  Utlänska postboxuthyrare har ofta dyra priser och tullen rotar i paketen.. då är det nog fan bättre med 700 spänn per år hos dom Maildrop Sweden….

 • reaper

  Member
  2003-01-18 at 18:47

  Tsunami m.fl. ,

  Precis som the_ritual korrekt säger, kan åklagare genom husrannsakan begära att samtliga uppgifter om innehavaren av en svensk postbox röjs. Ebox-online, skriver inte det på sin site och Volvo skriver inte heller i sina instruktionsböcker att du inte får köra på fyllan. Det är helt ointressant vad det inte står på deras site, lagen gäller även dem och det vet det med stor säkerhet om. Kanske de vill invagga sina kunder i ngn falsk trygghet? Vad vet jag? Tycker hur som helst att det är dåligt och t.ex. Brevia informerar om detta på sin site.

  Givetvis erbjuder en svensk postbox viss anonymitet men vill man vara riktigt säker, glöm det! Då är det en utländsk maildrop/postbox som gäller. Varför?

  – De flesta utländska maildrops kräver inte någon ID-handling = anonym
  – Du kan själv välja namn, även företgasnman fungerar bra.
  – De flesta maildrops accepterar två namn, alltså bara halva kostnade om ni är två.
  – Svenska myndigheter saknar jurisdiktion + att du är ändå anonym om det mot förmodan skulle läcka uppgifter.

  weed_is_my_need,

  Håller inte med dig riktigt rörande kostnaden, åtminstone inte betr.alla länder. Visst, har du maildrop i Japan, klart det kostar fett med porto men en svensk postbox kostar ungefär runt 2000:- och till det tillkommer högt porto. En utländsk kostar ungefär lika mycket men tex från Baltstaterna är det mycket lägre porto än här i Sverige. Varför tror du så många svenska företag gör utskick från utlandet till Sverige för? Dessutom antar jag att de flesta här som har/vill ha en maildrop bara kommer få ganska begränsat med post, tex frön och annat roligt?

  Tullen ?rotar?/kollar/gör stickprov på ALL post, såväl inrikes (inom EU räknas som inrikes och får inte öppnas utan skäligt misstanke) som post skickats hit utanför EU. Det får man leva med men man kan åtminstone göra det svårare för dem. Jag skulle aldrig använda en svensk postbox för något annat än helt vanlig post.

  En utländsk maildrop ÄR säkrare enligt mig.

  Hur man kan göra:

  1.Hitta en lämplig firma som tillhandahåller tjänsten. Sök på nätet. Tex http://www.arnicon.com är bra men det finns massor med andra också. Kolla även http://www.free-of-tax.com

  2. Bestäm i vilket land du vill ha maildropen. ( Helst inom EU = mindre koll och större volymer för Tull att kolla.)

  3. Bestäm namn till vilket din framtida avsedda post ska skickas ( inte ditt eget förslagsvis) Detta namn meddelar du bara de som du vill ha post från.

  4. Bestäm till vilket namn och adress posten från maildropen ska vidarebefordras till. T.ex. kan du ange det fejkade namnet med din egen c/o adress. Skulle t.ex. Polisen hitta något spännande i posten, har du givetvis ingen aning om vem som skickat det och än mindre vem den personen är som angiven som inneboende!

  5. Betala maildropen. Det kostar som i Sverige, ca 2000/år och porto tillkommer. Betala inte via bank etc då ett spår till dig/någon skapas. CIK = Cash Is King, även här! Skicka kontanter i kuvert med bud, tex UPS, DHL etc. Glöm inte heller att kamouflera pengarna i tex en tidning så ingen posttjuv hittar det.

  6. Berätta inte till någon om din maildrop så kan du vara tämligen trygg såvida du inte heter Laden i efternamn?

 • baltazar91

  Member
  2003-08-10 at 02:25

  Det går att skaffa en helt anonym postbox i Sverige, genom Old Eagle. Det är ett lite tveksamt företag med nazivibbar, men om man kan stå ut med detta är adressen för deras postboxtjänst:

  http://www.oldeagle.com/brevia/

 • reaper

  Member
  2003-08-10 at 09:37

  Men… hur funkar det? Old Eagle bryter ju mot lagen om de inte ger ut de uppgifter som polisen vill ha..?

 • baltazar91

  Member
  2003-08-10 at 14:36

  Som jag har förstått det känner inte Old Eagle till ens personuppgifter heller. Man behöver inte ens gå via dem, utan kan skaffa boxen direkt hos Brevia, men då måste man uppge att man är kund hos dem för att slippa uppge sin identitet.

  Betalning av boxen kan göras på postkontor, varpå man sänder ett fax med kvittot till Brevia. Därefter ringer man till Brevia och får sina uppgifter. :)

 • reaper

  Member
  2003-08-20 at 15:35

  baltazar91,

  Old Eagle KAN funka men det är som du skriver lite nazzevarning på dem och de har varit föremål för åklagare och de är vad jag vet fortfarande intressanta för Frabror Blå. Hög profil på maildropen vill man inte ha.

  Det har även funnits/finns mail drops som sköts av vissa grabbar med stora hojjar. Även här mindre bra profil anser jag.

Log in to reply.