• reaper

  Member
  2002-07-30 at 16:41

  Ett sätt att bli säkrare på IRC, via spoofade Host addresser m.m. vore att flytta #Swecan till LinkNet… men kanske är för bökigt för dem flesta??

  PLUR

 • reaper

  Member
  2002-07-30 at 18:13

  Beskriver det enklaste först, att använda HiProxy med Internet Explorer:

 • Smacky

  Member
  2002-07-30 at 18:28

  Hiproxy är mycket enkelt att installera… jag körde tester innan jag installerade det och då kunde man se mitt användarnamn som jag har på telia (alltså lätt att hitta mig då). Nu när jag kör med HiProxy så hittade man inte min dator (det visas en annan IP adress och det står FAILED där man tidigare såg mitt användarnamn).

  Jag rekommenderar verkligen HiProxy!

  Leta dock rätt på en proxyserver som finns i sverige (finns en lång lista med servrar att välja mellan).

 • reaper

  Member
  2002-07-30 at 19:04

  Men vart har mitt inlägg tagit vägen?!? buuhuu jag som hade skrivit så fint hur man gjorde!! jaja vi tar det igen, denna gången lite kortare dock:

  Leta reda på en bra lista med anonyma proxy server, ni hittar en bra lista på http://www.multiproxy.com (som oxo är ett mkt bra progg för att analysera och använda proxies)

  Starta HiProxy.
  Välj Edit
  och klistra sedan in alla servrar som finns i filen ni tankade från multiproxy.com och spara sen, nu har ni en ordentlig lista med proxy servrar
  .

  Sen är det bara att i HiProxy välja vilken uppkopplingstyp ni har (LAN funkar för alla tror jag). Och sen vilken sorts “service” ni vill använda proxyn till(oftast HTTP). Sen är det bara att dubbelklicka på en server i lista så hamnar den i fältet för servicen som ska gå via proxyn(phu).

  Nåt som kan vara bra är att verifiera hur bra proxy servrarna är, och det gör ni antingen genom att högerklicka på servern, och välja verify, och sen så “enablar” ni den bara proxyn genom att bocka för “Enable Proxy”,
  o sen tryck på Apply/Open IE och går till följande sida:

  http://www.stilllistener.addr.com/checkpoint1/ (gör ALLA testen, och läs resultaten)

  Ser ni eran IP address och/eller Hostname, så är ni inte anonyma, men om dem inte syns då är det lugnt, då är det bara att surfa på.

  Det kommer dock troligtvis att gå trögare, så jag brukar göra så att jag kopplar på proxyn när jag ska surfa på känsliga ställen, annars så är den av.

  Ett liknande program som HiProxy är MultiProxy som sagt, jag tycker ni ska kolla in båda, för multiproxy kan vara bättre på vissa sätt.

  Och som sagt, allt finns att läsa i länkarna jag postade ovan, FAQs, HOW-TO’s m.m.. så Läs läs läs om detta, för det tjänar du på i längden! ;)

  vem vill skaka galler för man råkade surfa fel…

 • dumle

  Member
  2002-07-30 at 19:18

  Jag hade fixat plats åt #Swecan på ett marijuanaIRCnät. Helt vattentätt. Men Vermin skulle tydligen fixa något annat. Detta var för ett halvt år sen.. Har det hänt något?

  Känns lite för riskfyllt att vara på IRC nu, så jag skippar det.

 • reaper

  Member
  2002-07-30 at 19:21

  har man inte tillgång till en icke loggandes BouNCer så skulle jag skippa IRC just nu faktiskt… om inte allt flyttas till en server/nät där man får spoofade hostnames… och som kör SSL m.m. borde väl sitta nån linux freak här som kan fixa detta på sin lina? =)

  Men jag tycker faktiskt att detta med säkerheten ska ha högsta prioritet just nu, tills det är ordnat! det är många här som riskerar långa fängelsestraff som dom skulle torska, och nu speciellt när vi kommer få mer o mer uppmärksamhet, pga flygblad m.m….

  det kan smälla hos nån närsomhelst, och då kan det vara kört…
  en sak jag funderat på, Max Kiffer, han loggar ingenting va? eller har nåt kundregister o dyl.? det vore ju inge bra, om det small till hos honom… då ligger vi alla risigt till.

  PLUR

 • reaper

  Member
  2002-07-30 at 20:41

  😆 Max spara endast adresser till dom som inte löst ut sina beställningar.Tydligen så sätts dessa upp på väggen.Men det är ju inte mer än rätt.Låt folk torska 😈 eftersom dom har förstört postföskotts servicen.Även om det nu är kompisars adress så lär ju dom bli registrerade.Kanske inte gör något idag men kanske en vacker dag så……

 • reaper

  Member
  2002-07-30 at 22:18

  Ett annat tips är att använda en produkt typ ScramDisk, DriveCrypt, BestCrypt… som kan skapa en stor fil på hårddisken och göra en låtsas-partition av den, starkt krypterad. Om man inte “mountar” den och matar in lösenordet är det bara en stor oläslig fil som det inte går att få fram något vettigt ur. När man matar in rätt lösenord så “öppnas” den och är alltså en vanlig partition där du kan spara bilder, texter och andra privata grejer. Mycket trevligt, tycker jag.

  Vidare: Uppdatera virus-skyddet kontinuerligt! Kör DESSUTOM program som spanar efter trojanska hästar, eftersom anti-virus program inte klassar dem som virus och struntar i dem. “The Cleaner”
  ( http://www.moosoft.com ) är hyffsad och har dessutom den fiffiga funktionen att det spanar på viktiga ställen i registryt (tex …CurrentVersion->Run) och varnar om något ändras.

  Ok ett tips till: Dead Man’s Touch eller Dead Man’s Key finns det något som heter. Det utför vissa uppgifter (radera filer, skicka email och annat) om man inte pulat på datorn de senaste x timmarna.

  Finns också program (SecureTrayUtil heter ett) som har en self-destruct hotkey där man kan ange mappar som ska raderas och liknande, om man trycker en viss knapp-kombination.

  Hmm.. what else… program som Disk Cleaner eller Window Washer (fast det suger) som rensar bort spår i datorn.. typ cache-filer, MRU-nycklar i registryt, log-filer och dylikt. Mycket trevligt.

 • Lloyd

  Member
  2002-07-31 at 00:58

  Bara en tanke. Finns det några gratis proxy-server som garanterar anonymitet och inte loggar IP-nummer? Många proxy-listor består helt enkelt av felkonfigurerade servrar, som inte lär tveka att lämna ut logfiler om polis frågar.

 • reaper

  Member
  2002-07-31 at 15:27

  så sant… gjorde en snabb sökning på google:

  http://www.google.com/search?q=%22proxy+servers%22+guarantee+anonymous&hl=sv&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&start=0&sa=N

  Finns nog en del intressant där(för slö för att orka kolla själv nu ;) )…

 • reaper

  Member
  2002-08-15 at 02:58

  Skulle inte nån (läs admin) på swecan kunna sätta upp en länksida under ämnet säkerhet där dom länkar till div praktiska program, ex de som Unus skrev om, sättas upp så att användare kan gå in och ladda ner program?

  Växter är roliga, men inte tilllräckligt roliga för att hamna i fängelse för. :?

 • reaper

  Member
  2002-08-15 at 03:21

  precis, nåt för TULLen kanske ;)

  PLUR

Log in to reply.