• Vågar vi testa?

  Posted by reaper on 2003-01-12 at 19:46

  Hallå alla… Ja e bara 14 år snart 15 i april och ja o en kompis funderar på att testa men vi e inte riktigt säkra på om vi vågar. va kan hända.men vi e jävligt sugna!!! 😈 Den UNGE

  replied 20 years, 8 months ago 12 Members · 32 Replies
 • 32 Replies
 • reaper

  Member
  2003-01-12 at 20:16

  Ja undrar va ni tycker ska vi prova eller inte. o få tag på de e inga problem känner några typer…

 • mooch

  Member
  2003-01-12 at 21:27

  Precis som jag skulle sagt om alkohol och nikotin så kan jag ju bara rekommendera er att vänta. För cannabis finns dock ett ytterligare skäl, åker ni fast så blir det inte roligt för er. Polis, skola och socialen blir direkt inkopplade och efter det så är det nog inte speciellt roligt.
  Sedan är man (även om det varierar från person till person) varken fysiskt eller psykiskt fullt utvecklad i 15-års åldern. De skadeverkningar som faktiskt kan förekomma slår hårdare. Nu vet jag att man i regel helst inte lyssnar på de äldre i er ålder, man har ju varit ung själv en gång 😉 Men som sagt, eftersom ni frågar så kan jag bara rekommendera er att vänta tills ni fyllt 18. Även om det inte blir lagligt för det så har ni lite mer i bagaget och OM ni nu av någon anledning skulle åka fast så är det väl inte automatiskt Hassela eller annan vård som gäller. Det är tyvärr ganska vanligt med yngre som åker fast för sitt “lilla experiment”, åker in på behandling och kommer ut som råbarkade narkomaner.

  Nu till det viktigaste:
  OM ni nu trots min rekommendation bestämmer er för att ändå prova så tänk på följande.

  1. Handla inte något av någon som ni inte vet att ni kan lita på. Det är ganska vanligt att man blir blåst och man vet inte vad för skit det är man får ner i lungorna. Köper man en färdigrullad joint så finns även risken för att någon blandat i rökheroin.

  2. Rök inte för mycket! En joint är lättare att dosera än tex. pipa, ruset tenderar inte heller att bli lika kraftigt. Börja med ett bloss kanske som mest två, vänta ca 15min, händer inget så kan ni prova ett eller två bloss igen, vänta 15min. Risken är ganska stor att man INTE känner något alls första gången, det finns ingen anledning att hålla på att överdosera utan skjut upp försöket ett par dagar och gör om samma sak (om ni nu inte kommit på bättre tankar).

  3. En lugn och trygg miljö är A och O. En soft miljö där man känner sig trygg är viktigt om första rusen skall bli bekväma. Att oroa sig för att åka fast kan leda till obehaglig noja. Okontrollerade skrattattacker kan dessutom enkelt övslöja en på en allmän plats. Se till att ha lite sötsaker till hands, börjar ruset kännas jobbigt kan socker hjälpa, något att dricka är också att rekommendera (EJ ALKOHOL). Eventuella obehag går över, det är som regel psyket som spelar en ett spratt och man oroar sig i onödan. Cannabis förstärker de psykiska effekterna, sådant som är obehagligt känns ännu obehagligare, sådant som känns roligt blir ännu roligare osv. Fördelen är att man som regel kan styra känslan så att tänka positivt är alltid det bästa.

  4. Prata inte om det med någon! Vill ni vara säkra på att inte åka fast, håll det för er själva. Det är inte på något vis tufft att röka braj och det finns därför heller inte någon anledning att låta andra få veta något. Tänk dock på att om något händer så att hjälp behöver tillkallas, SÄG SOM DET ÄR! För att få rätt vård så kan man inte ljuga.

  5. Allt är farligt om det missbrukas. Även om man upptäcker att man kan hantera cannabis, trivs med ruset osv. så får man inte sitt bruk gå ut över annat. Att strunta i innebandyträning, skola eller liknande bara för att man hellre sitter hemma och röker en fet är inte bra. Även om man bryter mot lagen så har man ett ansvar gentemot sig själv och sin omgivning. Att röka för ofta förtar även de roligaste effekterna så det bästa är att göra det sällan och framförallt inte göra det till en vana. Cannabis är inte märkbart fykiskt beroendeframkallande så att inbilla sig att man skulle vara beroende är inget annat än just inbillning (jag jämför faktiskt med de som när jag gick på högstadiet hävdade att de var beroende av cigaretter efter ett par cigg och sedan bara var tvungna att ha en varje rast, till slut leder det till ett beroende).

  Det finns mer information här på Swecan att ta del av och jag tycker att ni ska plöja igenom allt som går att hitta. Jag rekommenderar er än en gång att skjuta upp det. Jag anser att förmågan att säga ifrån och inte falla för grupptryck är en av de viktigaste egenskaperna man kan ha om man ska experimentera med droger, just den förmågan är det få som utvecklat i er ålder.

 • karl-hungus

  Member
  2003-01-12 at 21:48

  word!

 • gin

  Member
  2003-01-12 at 21:50

  Mooch: Underbart inlägg…Hoppas de tar till sig. Jag tycker alla nyfikna borde cruisa swecan ett tag och lyssna på visdomsord innan de hoppar i i något som kan fördärva deras liv (som t.ex exemplet med rökheroin)

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 09:19

  Om ca 1 timme,kommer jag röka för första gången i hela mitt liv,jag är däremot 16,fyller 17 i år…Sitter hemma o snart kommer en kompis med rökat,hon har bara rökt en gång tidigare,vi har något marocanskt 2,5g iaf.
  Så det blir väll till att improvisera med meckandet,hehe.
  Jag är typ fett nervös,men jag har velat detta i snart ett år..
  Så nu är det dags,wish me luck.

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 09:36

  Good luck! 😉

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 10:49

  Tack Mooch för ditt långa svar…ja vet ej…fortfarande sugen!! men måste man blanda me tobak om man röker i pipa?

 • gronis

  Member
  2003-01-15 at 16:13

  beror på om du röker hasch eller gräs…röker du gräs e det bara o mecka i pipan som det är o röka…du kan nog göra det med hasch också men tror det glöder sämre!

 • brain

  Member
  2003-01-15 at 17:57

  Mooch: Underbart inlägg!!

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 19:09

  Härligt skrivet av Mooch!

  iaf, jag kan bara rekommendera att blanda ut det med något, om ni inte vill få lungspasmer.
  Värm och Smula sönder haschet blanda med tobak och rök
  Gräset kan rökas rent men om ni inte har rökt innan så blanda ut det med tobak också.

 • reaper

  Member
  2003-01-16 at 15:28

  Jora…det gick bra..jag o min tjejkompis blev rätt så bänga…
  Nåt jag klart kommer göra om.. 😆

 • reaper

  Member
  2003-01-17 at 11:05

  jag har hört att de ska gå och röka banan! Går de?

 • reaper

  Member
  2003-01-17 at 11:14

  Går gör det säkert, men det lär ju inte smaka bra + att det inte händer nåt.
  Det du hört är säkert ett yttryck man brukar säga. Lixom kalla jointen eller sluggan för en banan. Att man där röker en banan.

 • reaper

  Member
  2003-01-17 at 13:39

  @Pootgirl wrote:

  Går gör det säkert, men det lär ju inte smaka bra + att det inte händer nåt.
  Det du hört är säkert ett yttryck man brukar säga. Lixom kalla jointen eller sluggan för en banan. Att man där röker en banan.

  Det är en gammal myt som går i stil med att man ska torka insidan av bananer, sedan koka kletet och röka det för att bli hög av typ bananversionen av LSD :D. Även jordnötter har jag hört (eller läst om på internet) att man ska kunna röka, och det gäller ju att ta det hela med en rejäl nypa salt.

  Banan har jag för övrigt aldrig hört som slang för joint.

 • gin

  Member
  2003-01-17 at 14:37

  Jag har läst tidigare på Swecan är det är jävla farligt att röka sådana grejjer. Nutmeg var visst dödligt farligt

Page 1 of 3