• Vafan.

  Postat av zwork på 2013-04-15 at 12:52

  Asså jag har lite svårt för o ställa en diagnos , odlar i jord dom har blommat typ 3 veckor nu och allt verkar frid och fröjd började ge näring för ett tag sedan men dom fick bränna så jag flusha dom 5/4 och bara gett vatten men gav liiiite liiite roots och lite Golden-Label Soil A och B för några dagarsedan o dom verka må bra men idag har flera blad fått symtom för typ kalcium eller nåt annat vete fan va det kan va för fel. Kollade ph och det låg först på 7.2 visst de e lite högt men efter jag vattna med ca 3 liter i 7.5l krukor gick det ner till 6.8 visst fattar att det är första värdet jag ska gå på men frågan då , vad kan va fel utom då högt ph men då borde hela plantan må dåligt? Wha vete fan va jag skrivit nu o hinner inte kontrollläsa de nu ;) Här är några bilder. Ha det gott!


  Aaa vet bilderna är lite stora , sorry! :

  svarade 9 år, 11 months sedan 2 Medlemmar · 3 Svar
 • 3 Svar
 • general-knas

  Member
  2013-04-15 at 19:14

  Var ett tag sen jag odlade just den här typen av planta nu men symtomen ger mig ph-flux vibbar och det är väl precis vad du beskriver också..

  Brukar vara bättre att ligga LITE lågt/högt än att svänga kraftigt.

  Har för mig att jag hade problemet med en bra jord som strävade mot fel ph, eller iaf så var det min slutsats…

 • zwork

  Member
  2013-04-16 at 08:36

  Ok tack har du nåt tips för att fixa det ?

 • zwork

  Member
  2013-04-16 at 10:08

  Funderar att plantera om till andra krukor fyrkantiga höga och med golden-label’s speciall mix jord förstår att det kanske inte är det bästa men då kanske jag slipper instabilt ph eller vad tror ni?