• Utrymme & lukt

  Posted by reaper on 2002-12-05 at 17:17

  OK, har funderat lite smått på att dra igång en (första) odling, men jag har några funderingar..

  1. Mitt utrymme, en del av min garderob, är bara 60x60x60 cm.. Funkar det, eller kommer plantorna att växa sig mycket längre än så?

  2. Hur mycket luktar en odling egentligen? Jag tänker visserligen bygga en liten “dörr”, så att utrymmet blir som en liten fyrkantig låda, men i fläktarnas utsug kommer ju lukten att åka med.. Finns det någon risk att kläderna som hänger typ en halvmeter därifrån börjar lukta misstänkt sen? ;)

  Jag hade f.ö tänkt beställa några Northern Light-frön..

  replied 20 years, 9 months ago 2 Members · 2 Replies
 • 2 Replies
 • reaper

  Member
  2002-12-10 at 18:20

  Utrymmet är ganska litet på höjden, men det går helt klart!
  Du kan ju alltid sätta ett nät eller binda ner plantorna.

  Min odling luktar ganska kraftig (orange bud och thai) men lukten har inte satt sig någonstans , även om jag har ett drapperi en liten bit ifrån utblåsfläkten så luktar det inte.

  Kör igång ett par rökelser lite då och då så döljs det ganska bra eller så köper du helt enkelt en slags luftrenare om lukten stör.

  Måste du ha kläder i gardroben ??

  lycka till!

 • aghori-baba

  Member
  2002-12-10 at 18:31

  Har erfarenheter av garderob i klädkammare…. inga problem, även om det kan lukta ut i lägenheten under blommning. Däremot kan värmen bli ett problem, du vill ju ha ganska rejält med ljus i din låda…. själv har jag haft 5 st LE i en garderob med måtten 46*35*210 och tempen där låg på 28grader…. antar att tempen höjs ju mindre låda man har….