• Creator
  Discussion
 • #59263

  linnaeus420
  Participant

  Att odla cannabis utomhus i Sverige görs enklast med så kallade (Autos) auto blommande Cannabis just för de har en förmåga att börja blomma oavsätt hur ljustimmarna ser ut. Vanlig Cannabis har knappt eller i huvud taget hunnit börjat blomma när frosten kommer på hösten.
  För att lyckas med att odla vanlig mer potent Cannabis så måste man använda sig utav en teknik som kallas för (Light dep). Förkortning för Light deporvation på engelska.

  Light dep går ut på att du själv manipulerar ljustimmarna för plantan genom att täcka över med helt ljustät plast eller pressening varje morgon och eftermiddag så att man lurar växten till att börja blomma, precis som i inomhusodling där ljustimmarna oftast är 12/12 i blomrummet så gör man på liknade sätt i Light dep, genom att förkorta dagarna så efterliknar man hösten på de breddgrader i världen där Cannabis Indica och Cannabis Sativa frodas naturligt.
  Denna teknik kräver lite mer arbete och andra odlingsförhållanden. Först och främst så måste man ha en helt säker och insynsskyddad plats att odla på.
  Bästa platsen för Light dep är på ens egen tomt eller mark. För att använda denna teknik så måste man driva up sina plantor inomhus. Gro frön eller ta sticklingar mellan januari, april för att sen plantera ut när temperaturen håller sig kring 15 grader, brukar vara runt mitten av maj i södra Sverige. Sätt växterna i blom i juni eller senast i början på juli och skörda cirka 55 till 75 dagar efter beroende på vilken strain och hur sommarn har varit.
  Bästa alternativet är om man har tillgång till ett växthus annars så kan man bygga upp en anordning med pvc rör som man böjer över växterna. Ett annat alternativ är om man har sina växter i krukor på en balkong så kan man flytta plantan in och ut från sitt ett mörk rum i hemmet.
  Det bästa med den här tekniken är att man får solens oslagbara ljus helt gratis. Och att den producerar massvis med kilon av den finaste mest potenta cannabisen som finns i världen åt en.

  Autos är det som lämpar sig bäst till våra kalla breddrader just för att de har korsats med Cannabis ruideralis som sägs komma från Sibirien. Faktum är att auto blommande Cannabis har även förekommit långt tillbaka på många andra platser runt om i världen. Auto blommande cannabis härstammar från hampan som har lärt sig efter många generationer att anpassa sig till det nordliga klimatet med midnattssol och korta somrar och med tiden utvecklat en förmåga att blomma klart snabbt oavsätt hur ljustimmarna ser ut.
  Det som är synd med Autos är att på grund av deras gener så har det låg THC jämfört med vanlig Cannabis (Indica) (Sativa). Men som tur är finns det folk som i flera år nu att korsat auto blommande Cannabis med Elit Kloner för att framställa Cannabis med högre THC, doft, smak och karaktär.
  Vill även tilläga att auto blommande Cannabis har ofta hög CBD i sina gener, så för er som är i behov av medicinsk Cannabis eller för personer som föredrar en lite mildare typ av Cannabis med mindre pyhcho aktiv effekt så kan autos vara utmärkt för just dig.
  När man odlar Autos så är det jätte viktigt att man inte snålar eller köper frön från en oseriös fröbank. Idag så finns det hundratals olika fröbankar att välja mellan på marknaden så ibland kan det vara svårt att veta vilka som går att lita på. Mitt råd är att köpa sina frön från en fröbank som funnits i många år eller som har ett gått ryckte.

Log in to reply.