• Uppehåll

  Posted by reaper on 2003-02-17 at 16:44

  Hej.
  Jag skulle behöva lite tips hur man kan motivera sig till ett
  uppehåll. Har rökt dagligen dom senaste tre åren och
  nu är det alltså dags.
  /B

  replied 21 years, 3 months ago 7 Members · 24 Replies
 • 24 Replies
 • josef_k

  Member
  2003-02-17 at 17:50

  Du måste vilja göra ett uppehåll för att du ska lyckas hålla det. Försök därför komma på varför du ska hålla upp (alltså vad som är viktigast för DIG med uppehållet) och fundera på vad du får för positiva effekter. Det kan vara många saker, både som du känner till och som du inte har upptäckt innan.
  Själv tycker jag att det viktigaste är att man har tillräckligt med vilja för att känna sig motiverad, men det är varierar säkert från person till person.

 • reaper

  Member
  2003-02-17 at 18:25

  Jag tar uppehåll för att inte låta någon drog ta över mig. När jag har uppehåll, så känns det som att jag har kontrollen att sluta om det skulle behövas. Vet inte just nu om de e den enda motivet jag har till uppehåll, men de e väl också att jag personligen tycker för mkt av vad som helst är dåligt. Spelar ju ingen roll vaa de e, allt från droger till TV, men när de blir för mkt så blir det inte bra för en.

 • friggs

  Member
  2003-02-17 at 19:52

  Enklaste sättet är troligtvis att bli kär…
  men det blir man ju inte på kommando…

 • delta-9

  Member
  2003-02-17 at 20:58

  ju mer livet i övrigt är fullt av intressen, projekt, mål och positiva vänner, ju lättare är det att tänka mindre på cannabis. Att göra cannabis till en liten del av ett varierat liv är kanske den bästa strategin för långsiktiga bruk att bli hållbara.
  peace

 • reaper

  Member
  2003-02-17 at 21:12

  Jag har ett “uppehåll” just nu, men det beror på att jag inte har något att röka. Jag har inte rökt lika regelbundet som du, men på många sätt är det ändå något som var en del av min rutin – checka av att-göra-listan och sen röka. Känns lite tomt när man inte kan göra det.

  Ja…orsaker att ta ett uppehåll. När man får slut på röka så känns det lite frustrerande, så det är ingen bra anledning. En bra anledning är att man har mycket att göra, så jag skulle tipsa om att använda uppehållet till att göra alla nödvändiga och onödiga saker i ett väldigt högt tempo. Det känns skönt att känna sig produktiv, oavsett om man städar varenda litet hörn av lägenheten, lagar alla trasiga apparater, pluggar, jobbar väldigt mycket, går igenom alla sina papper, planerar saker…vad som helst. Typ som att underhålla och optimera datorn, man kan inte använda den medan man håller på, men när man är klar känns det skönt att allt är perfekt och fungerar…

  Ha det bra :)

  Cat

 • reaper

  Member
  2003-02-17 at 22:59

  Jag har kompisar som slutat emd cannabis av en eller annan anledning – det vanligaste är att de träffat tjejer o blivit kära.

  Cat:

  Quote:
  Jag har ett “uppehåll” just nu, men det beror på att jag inte har något att röka. Jag har inte rökt lika regelbundet som du, men på många sätt är det ändå något som var en del av min rutin – checka av att-göra-listan och sen röka. Känns lite tomt när man inte kan göra det.

  precis så resonerar jag nu med – Nu tänker jag göra ett uppehåll, så uppskattar man det vardagliga livet mer än bara softa i soffan o längta till sin spliff. Dessutom finns det ju klart viktigare saker att göra än att bara öka på.
  Själv har jag studier att ägna mig åt o har valt att göra det nu ett tag – tycker att det blir lättare att bli motiverad och koncentrera sig pluggandet utan att röka (varje dag iallafall).

 • reaper

  Member
  2003-02-17 at 23:06
  Mefistofe wrote:
  Jag har kompisar som slutat emd cannabis av en eller annan anledning – det vanligaste är att de träffat tjejer o blivit kära.

  Finns tyvärr ingen större kärlek än den som mary jane ger mig…eller den jag har till mary. Jag har fått min tjej att förstå att cannabis inte e den dödsdrogen hon alltid fått höra/lära sig att den e, o jag har sagt till henne ganska mkt att tobak e jävligt farligt. Hon rökte tobak innan, men delvis för allt mitt predikerande så har hon nu varit tobaksfri i ca 4 månader. :D Så de e ju bra.

 • reaper

  Member
  2003-02-17 at 23:16

  Hoppa i hälsofanatiker-stövlarna. Börja gymma (ofta), ät bara hälsosam mat, fasta kan vara en idé om du pallar, gå och fika med polare. Känn hur du blir klarare i huvudet för varje dag som går, det är en skön känsla. Känn dig nyttig och “hurtig”, det är inte så ofta man får känna sig så :) Försök att vara helnykterist under uppehållet.

  Peace

 • reaper

  Member
  2003-02-18 at 07:54

  Själv tycker jag att det är skönare att röka då man gjort sig “förtjänt” av det. Jag försöker uträtta saker på dagarna och enbart röka på kvällstid då jag inte har något annat att syssla med. Då slipper man dessutom den ångest man kan få över att man inte gör annat än suger på spliffen :)

  Därmed inte sagt att jag inte är ganska duktig på att misslyckas då det ligger en femma purple haze eller annat godis på vardagsrumsbordet då man kliver upp på morgonen ;)

 • reaper

  Member
  2003-02-18 at 13:34

  ååh vll nt ha upphåll

  jag ttr amma båt då ja måt pa för att få tllbax mtt körkort. Har rökt nätan daglgn 5 år, bara tankn på att nt få röka på flra månadr gör mg rktgt ldn. Mn om nån krv å måt man tll motvt varför man ka hålla upp, å lutändan kommr man vara glad, mn ojoj d kommr bl tunga månadrår nu.

 • reaper

  Member
  2003-02-18 at 14:00

  Sattlaman: fy fan…månader/år, det är jobbigt att tänka sig. Jag har inte körkort, för dyrt att skaffa körkort, bil, försäkringar, underhållskostnader, bensin etc. Like bra verkar det som – sånt här strul är ju en annan sak att ta med i beräkningen. :(

  Budda, hur länge hade du tänkt ta uppehåll? Det blir lättare för dig om du bestämmer att det ska vara en vecka/månad, två månader, eller vad du bestämmer. På obestämd tid…av skäl man inte har bestämt själv…inte så kul.

  Cat

 • reaper

  Member
  2003-02-18 at 14:03

  det är en sån här sak som gör det skönt att inte ha körkort… sen var det inte så mycket mer

 • reaper

  Member
  2003-02-18 at 14:06

  Tack alla!!
  Men karaktären är svag. Jobbar bara halvtid så tid är det enda jag har.
  Var och fikade med några polare, kom hem, satte mig och rullade en av ren reflex. Så nu sitter man här stenad igen.

  Har träffat en tjej jag gillar också men sumpat två träffar pga rökat.
  Därav uppehållet.(det tänkta).

  Var på gymmet igår och det kan jag nog inte göra mer denna veckan.
  Har inte tränat på 5 år.

  Ett annat problem är att godisburken är full av det bästa från senaste
  skörden som jag inte vill göra mig av med.

  Har inte bestämt mig hur länge jag ska vara rökfri. Det känns bara som om att det behövs ett tag.
  /B

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 01:18

  Det är inga probbs att ta körkort fall man aldrig torskat för “knark.” Det är endast om man åkt dit för rattfylla eller liknande man måste uppvisa ett nyktert leverne. Så har ni inte torskat dit hos myndigheterna, var försiktiga, för sen blir det jobbigt.

  Skall väl tillägas att jag inte lyckats med mitt uppehåll än, efter oräkneliga ggr. Gör ett nytt försök nu, rökte inte i måndags, och inte idag, en dag i taget. Funderar på att börja gå på NA men det känns lite väl hardcore.

 • drullper

  Member
  2003-02-19 at 02:26
  jens wrote:
  Hoppa i hälsofanatiker-stövlarna. Börja gymma (ofta), ät bara hälsosam mat,

  Que, det där skulle jag inte ens göra för kärlek….. fy fan 😉

  jens wrote:
  fasta kan vara en idé om du pallar, gå och fika med polare.

  Du menar vara för lat för att laga mat och mest slappa med polare, ahhh där har vi mer av min livsstil… 😉

  Nej men mer seriöst. Att sluta handlar om att bestämma sig. Kartlägg även när du normalt sett tänder på på dagarna samt börja fundera på varför du gör det just vid dessa tillfällen. För sök sedan bryt dessa vanor, dvs om du sätter dig i soffan och tänder på det första du gör när du kommer hem så flytta på soffan till något annat ställe och bygg en pyramid av burkar som du tvingas slå ner och ut över golvet när du öppnar ytterdörren. Då bryter du vanemönstret när du plockar upp skiten och där med även skippar den där jointen. Alltså hitta på saker skit i vad det är så du blir tvungen på ett eller annat sätt att bryta rutinen som leder till spliffen/bongen…

  Lycka till….

Page 1 of 2

Log in to reply.