• Tyst hydro någon som vet

  Posted by reaper on 2002-11-21 at 12:17

  F*n det brummar jämt jag kör med bubbel hinkar 😥
  Har tidgare kört i jord och kanske gör det nästa gång för jag är så tröt på oljudet att jag funtar nästan på att sluta röka.
  Men om det är nogon som har förslag på hydro som inte låter så mycket så bygger eller köper jag en sån. Visst så vet jag att man kan köra med självvattnande krukor men det värkar för lätt.
  Jag har funderat på ebb och flod. Kan det vara lösningen för mig isåfall undrar jag var man får tag på en vettig bottenventil.

  replied 21 years ago 3 Members · 3 Replies
 • 3 Replies
 • reaper

  Member
  2002-11-21 at 13:49

  @gadjet wrote:

  …Visst så vet jag att man kan köra med självvattnande krukor men det värkar för lätt…

  Skulle du kunna utveckla det dära?

 • slan

  Member
  2002-11-21 at 15:12

  Bygg en vanlig blizenbubblare (SOGbubblare) och följ råden som jag ger i denna tråden:
  https://swecan.org/~swecan/forum/viewtopic.php?t=2896

  Bordsfläktarna på 30dB(A) överröstar lätt både pumparna och bubblarna numera. (man anser att 35 dB(A) är den absolut lägsta ljudnivån som kan uppfattas som störande om man försöker sova.)

  Att använda porösa luftslangar istället för hårda syrestenar är det överlägset bästa sättet att tysta en bubblare anser jag.

  Ebb/Flow, aero med spridare och rainforrests är alla lösningar som bygger på att man kör starka vattenpumar i intervaller på 2-10 ggr / h. Tycker man om sömnproblem och frågvisa grannar så ska man absolut köra detta. En annan nackdel med aero är att plantorna dör på 30-120 min om pumpen skulle sluta fungera eller vid ett strömavbrott. Uttorkning av rötterna är omedelbar och det går inte att återliva uttorkade rötter.
  Om det slutar bubbla i en bubblare vid ex. strömavbrott så har du iaf 1-2 dygn på dig innan rötterna börjar dö p.g.a syrebrist.

  /Slan

 • biltema

  Member
  2002-11-29 at 21:14

  Bygg ett sånt system som jag kör med. Jag sover i samma rum som min garderob och den är helt tyst och ljustät. man får lägga ner lite jobb för att få garderoben schysst, men det är det värt.
  mitt hydro system som jag kör nu och som fungerar utmärkt, är uppbyggt på samma princip som bubblarna. så om du har en bubblare så är det enkelt att konvertera. Jag slutade med bubblare av exakt samma orsak. Mitt mål var att det skulle bli helt tyst. Istället för luft pump så använder jag en cirkulerings pump för akvarier. med den pumpen så leder jag smala slangar till varje kruka som vattnar med tidsintervall. Fungerar skitbra. låter ingenting.
  Nu kan jag bara höra fläkten om jag lägger örat mot garderobsdörren. annars ingenting.