• Tvångstankar?

  Posted by reaper on 2002-12-25 at 08:10

  2-3 bloss är inte mycket. Men du kan ju testa att bara ta ett bloss nästa gång.

  När du röker ska du vara i en miljö du trivs i, där det inte finns något obehagligt då blir det bäst.

  replied 20 years, 5 months ago 7 Members · 22 Replies
 • 22 Replies
 • brain

  Member
  2002-12-25 at 11:47

  Sådana nojjor är vanliga i början. När man rökt ett tag försvinner dessa allt mer, eller så lär man sig bara hantera dem. Men precis som du säger så vore det kanske en bra idé om du hade någon med dig med lite erfarenhet som kan lugna ner dig lite. Sådana nojjor kan vara rätt jobbiga. Testa oxå att röka ett lite mer indica-baserat gräs i fortsättningen. Röker du en för stark sativa kan det lätt bli såhär (Många tycker att t.ex. C99 är en strain som lätt ger en nojjor).

 • reaper

  Member
  2002-12-25 at 11:48

  Se till att ha lite läsk och godis till hands. Mår då dåligt så ska du alltid få i dej lite socker :)

  Hoppas det blir bättre nästa gång!

 • brain

  Member
  2002-12-25 at 12:03
  Mephist0 wrote:
  Men sativa som du säger är inte det “uppåt” gräs? Jag tycker man blir rätt trött av mitt också…

  Sativa är uppåt, och kan dessutom vara nojjigt. Men med allra största säkerhet är det en hybrid du rökt, och därför kan du samtidigt känna dig trött o seg. Det är många faktorer som spelar in. Vilken strain, set & setting, erfarenhet osv osv.

 • reaper

  Member
  2002-12-25 at 16:43

  Jag har faktiskt lagt märke till i min umgängeskrets att en del är nästan
  övernaturligt känsliga för cannabispåverkan. 😮

  En tjej t.ex. ska absolut inte ha mer än två bloss på en normalstor gräsjoint (vilka man ju annars kan avverka några stycken under en afton..), annars blir hon helt disassocierad, förvirrad, överdrivet filosofiskt betänksam i existentiella frågor, lättskrämd.

  Jag är inte säker på att hon blir rädd iofs 🙄 ,
  men hennes nervsystem verkar tycka att det är ganska spännande iaf. 😯

  Undrar vad det kan bero på. 🙄

  Stress? :?

 • reaper

  Member
  2003-01-03 at 01:59

  då ska du prova att röka när du e skitfull, då rockar det loss fullständigt.
  Ähh gör inte det för då mår man inte så bra, ska berätta:
  Jag var efter en fest skitfull å sög i mig lite röka, blev så jävla dålig och stod å hängde vid en lyktstolpe tills jag såg 2par polisben. å jag sa:
  Ta mig med snäääla, ta med mig..
  dom körde iväg mig till nått tillnyktringsrum där jag fick smörgås efter jag spytt klart. 200 spänn blev notan.
  tack till polisen.

 • hst

  Member
  2003-01-03 at 21:28
  Mephist0 wrote:
  och jag blev helt borta, bara mummlade massa osammanhängande ord.. (vi spelade ett frågespel) och jag sa samma svar hela tiden och svarade på andras frågor osv..

  Att spela frågesportspel under påverkan verkar ju aningens masochistiskt dock ;)

 • reaper

  Member
  2003-01-13 at 11:00

  Vad har det här med tvångstankar att göra?

 • reaper

  Member
  2003-01-13 at 14:21

  Radix skrev nåt om “tjejer ska inte röka mer än 1-2 bloss” :?: :?:
  Va yrar du om? Kanske nån du då känner, men absolut inte alla!!
  Vaddå rädd, lättskrämd osv… Jag har aldrig upplevt liknande.
  Enbart njutning![/b]

 • aghori-baba

  Member
  2003-01-13 at 14:34

  Pootgirl; Jag tror inte att Radix syftade på ALLA tjejer… fast jag kan hålla med om att det kan misstolkas, men om man läser vidare förstår man att han menar “EN tjej tex.” inte tjejer.

  Mephisto; Du får helt enkelt komma förbi nån dag så ska vi nog röka lite vett i dig oxå 😆 Har dock lite dåligt med ekonomin den här månaden = tom stashlåda 😥 Men när lönen kommit så….

 • aghori-baba

  Member
  2003-01-13 at 19:45

  Jag tror att det är rätt vanligt när man röker och umgås med folk som inte röker…. framförallt om man inte är van att röka. Det har förmodligen att göra med att känna sig trygg. Man vet att man befinner sig på en “annan nivå” än de andra.

 • reaper

  Member
  2003-01-14 at 17:04
  Mephist0 wrote:
  Psirus wrote:
  Vad har det här med tvångstankar att göra?

  Sorry, jag verkar ha missat det inlägget, jo jag upplever tvångstankar också att allt folk säger till mig skulle jag få för mig att göra.. Sen vet jag inte om jag hade gjort det, men var väldigt rädd för att nån skulle säga nått och då skulle jag vara tvungen att göra det.. Sjukt låter det.. hehe…

  Varför känner du att du måste göra dom sakerna?

 • friggs

  Member
  2003-01-15 at 00:44

  2 bongshots kan mycket väl vara för mycket, och 2-3 djupa bloss på en joint likaså. Olika personer är olika känsliga. Gå inte efter andras erfarenheter utan prova dig fram. Ta ett (1) vanligt halsbloss och blås ut som vanligt och vänta i tio minuter. Hur känns det efter det? För lite? För lagom? För mycket? Om det var för lite, ta ett bloss till och vänta… fortsätt så tills du hittar lagom nivå. Var ett bloss däremot för mycket? Dra inte lika djupt nästa gång, du kan till och med prova att bara ta munbloss och blåsa ut röken genom näsan. För extremt känsliga personer kan det faktist räcka! 😯

 • reaper

  Member
  2003-01-16 at 17:05

  Jag tror de flesta som använt cannabis någon gång blivit nojjiga eller känt andra obehag. Jag har en t ex en väninna som inte klarar av cannabis. Hon blir paranoid, stressad och rastlös även om hon bara rökt lite grann, även om vi har suttit i en jävligt lugn miljö utan några ev. saker att stressa upp sig på. Hon fixar inte cannabisruset helt enkelt.

  Vad man ska tänka på om man mår dåligt är att det faktiskt bara är en drog och att man kommer må bättre relativt snart. Sjunka ner lite extra långt i soffan och ta några djupa andetag. Hämta något sött att dricka. Jag har “rökt in” en del människor när jag var yngre och vissa blev lite oroliga de första gångerna, men om man bara softar och tar det lugnt så brukar alla må bättre och resten av upplevelse flyta på jävligt najs.

  Det kan ju också vara så att man rökt för mycket av ett väldigt starkt gräs/hasch, styrkorna varierar ju något enormt. Jag kommer ihåg en gång för länge sen när jag rökte nån kolsvart afghan ur en vattenbhong och blev så stenad att tankarna bara loopade i skallen och jag fick för mig massa konstigt. Men om man behåller lugnet och funderar på något annat så går det nästan över med en gång. Cannabisruset kanske tar ett tag att uppskatta för vissa.

 • si

  Member
  2003-01-25 at 20:57

  Mephisto, jag känner igen nästan allt det du beskriver.

  Mest av allt det där med att jag inte har någon koll på vad folk säger, till vem de pratar, osv. Jag missuppfattar nästan alltid vad folk säger, och ju mer jag missuppfattar desto osäkrare blir jag och desto MER missuppfattar jag. Är jag helt lugn så brukar jag kunna fatta det mesta.
  Men jag får ju för mig en massa saker också, precis som du beskriver. Det är ju paranoia kan man säga, är man orolig för något, kommer att tänka på något negativt då är det väldigt lätt att leva sig in i det när man är cannabispåverkad = man får för sig att det verkligen händer, det är att nojja.

  Cannabisen är som en slags inlevelseökare, fyfan vad det är sant, inlevelseökare. Så då får man helt enkelt se till att tänka på BRA saker, vara med människor man TRIVS med, LUGN omgivning osv osv, om man inte är väldigt stark förstås. Men jag är väldigt känslig och orolig till min personlighet så för min del är det inte så lätt att hitta dom platserna/stunderna/människorna.

  Jag rökte första gången när jag var 16, sen rökte jag inte mer på några månader, och sedan for jag till Colombia, och där rökte jag från någon gång i månaden till varje dag en vecka i sträck max typ. Under den tiden så lärde jag mig att hantera det hela väldigt bra, men det viktiga i detta sammanhang är att jag då var med människor som jag LITADE på och kände mig väldigt trygg med.
  Efter det har jag knappt umgåtts med människor jag känner mig trygg med. Och det har ju sina orsaker – jag är en smula osocial, har lite svårt med människorelationer och är inte så bra på det till följd av en uppväxt nästan utan vänner, jag var för mig själv väldigt mycket – men jag jobbar på det där.. ;) . Så följden av detta är att jag ofta blir orolig och osäker när jag är med människor (eftersom det är så få som jag är lugn med och känner mig självsäker inför).

  Så när jag har rökt då har jag kännt precis det du beskriver, och då framförallt när jag har blivit osäker och orolig. Sen vad det är som gör varje människa osäker och orolig, det är ju olika saker, det viktiga i sammanhanget är at cannabisens roll i det hela är inlevelseökningen. Man kan bli totalt absorberad av tankarna/känslorna.

  Som radix skrev:

  Quote:
  En tjej t.ex. ska absolut inte ha mer än två bloss på en normalstor gräsjoint (vilka man ju annars kan avverka några stycken under en afton..), annars blir hon helt disassocierad, förvirrad, överdrivet filosofiskt betänksam i existentiella frågor, lättskrämd.

  Det där är jag.
  Och jag röker ofta mer än jag klarar av, det är sånt sug i att det ska kännas skönare då, jag har jäkligt dålig framförhållning… 🙄

  Nåja, jag tycker det är intressant att höra om folks reaktioner och upplevelser i relation till deras personlighet, bakgrund och världsuppfattning, jag försöker liksom göra mig en bild av hur cannabisen fungerar. Det är därför jag också skriver så långt om mina reaktioner och upplevelser etc.. 😳 :D

  Vore kul om det fortsatte här – skulle gärna vilja veta mer om dig Mephist0 för att se vad våra liknande reaktioner kan ha för samband med personligheten mm.
  Det kanske är långsökt eller helt fel, men det är ett spår iaf, måste se vart det leder 😉 :D [/b]

 • reaper

  Member
  2003-01-26 at 02:03

  Mest av allt det där med att jag inte har någon koll på vad folk säger, till vem de pratar, osv.

  känner igen det

  Fred!

Page 1 of 2