• Posted by okkolokko on 2002-10-24 at 08:27

  Jag råkar ha ca.4g Blue Mystic och ca.4g Ruderalis Indica som precis torkat.
  Så nu tänkte jag kura dem för maximal smak, men jag har lite funderingar:

  1. Måste mina glas burkar stå i mörker?
  2. Är det nödvändigt att ha gräset i kylen i 14 dagar?
  3. Hue förändras gräset om man inte har det?

  mvh

  replied 21 years, 7 months ago 4 Members · 10 Replies
 • 10 Replies
 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-10-24 at 11:39

  1. Mörker är att föredra under alla delar av torkningsprocessen
  2. Nej det har jag aldrig hört talas om.
  3. Ja säg det! ;)

 • Trestor

  Member
  2002-10-24 at 13:42

  Kylen är bra, men inte nödvändig.

 • reaper

  Member
  2002-10-27 at 17:51

  Allt kanske inte e nödvändigt men om du vill få ut det bästa så….Ja du fattar 😉

 • reaper

  Member
  2002-10-27 at 18:18

  Finns det nån “kur-guide” nånstans egentligen? :?

 • carlse

  Member
  2002-10-27 at 19:00

  Syftet med att torkning och kurering är att få en marijuana som inte bara är potent utan också luktar och smakar angenämt.

  Man klipper av skotten / stjälkarna med buds och hänger dom upp och ned på ett mörkt och torrt ställe med god ventilation för att först torkas. Torkningen sker här utifrån och in. Anledningen till att de ska hängas upp och ned är för att den vätska som finns i stammen / stjälkarna ska rinna ned i budsen. Denna vätska innehåller väldigt litet THC och andra cannabinoler men mycket smak- och luktämnen som man vill ta vara på. Hur lång tid det tar att torka beror på luftfuktigheten och hur stora budsen är. När stjälken är så pass torr att den med lätthet kan brytas av så är tokningen klar, vilket normalt tar mellan några dagar till ett par veckor.

  Nästa steg är kureringen, och det gör man i små slutna utrymmen, förslagsvis då i tätslutande burkar eller större helt förslutna plastpåsar. Dessa placeras också på ett mörkt och relativt varmt ställe. Och en gång per dygn så vädrar man s.a.s. ut burken/påsen, detta genom att öppna och ta ut den och låta den vädra en stund innan den åter placeras i burken / påsen. Denna process bör pågå minst några veckor. Syftet med denna process är att sagta torka inifrån och ut. Under denna tid så sker också kemiska processer som förstärker smak och lukt. Under denna process så sker också en långsam oxidering på gott och ont. En del av det THC som förekommer som syra oxideras till dess psykoaktiva alkaliform, och även andra kemiska processer sker inkl. oxidering av andra cannabinoler. Samtidigt så oxideras en del av THC’t till CBN. Den senare processen upphör dock nästan helt i och med att kureringen är klar och Marijuanan slutförvaras. Kureringen bör ske under 3 – 5 veckor.

  Slutförvaringen av marijuana ska ske i zippåsar, plastpåsar eller burkar där all luft pressats ut. Gör inte misstaget att slutförvara i burkar med luft i. Om du inte kan suga ur luften med vacumpump så använd istället zippåsar. Frånvara av luft är viktigt för lång hållbarhet, annars fortsätter oxidering av THC’t till CBN som gör marijuanan allt mindre potent.

 • reaper

  Member
  2002-10-27 at 19:51

  En rätt smidig sak är oxå att låta en tändsticka eller två brinna inuti den påse som ska förslutas, så att syret i den förbrukas.

 • reaper

  Member
  2002-10-28 at 18:30

  du tänker väll inte älda upp det?!! 😯
  (mm ja mm jo jag menar alltså inte när du röker den 🙄 )

 • reaper

  Member
  2002-10-29 at 16:31

  Nej, tändstickan ska brinna i luften, så att luftens syre förbrukas och förvandlas till koldioxid. Koldioxiden är tyngre än luft, och “rinner” ner i påsen (om man är någorlunda försiktig). Resultatet blir en påse men mkt lägre halter syre i än annars.

 • reaper

  Member
  2002-10-29 at 19:25

  jo jo så longt hade jag också kommit men hur har du i gentligen tänkt dig att stänngaigen det hela utan att släppa in nytt syre

  (man mosste ju nässtan slänga ner tänstickan i det hela om man ska undvika det och sen är det ju stor rissk för att påsen smälter och lövverket brinner upp i förtid) :? :(

 • reaper

  Member
  2002-10-29 at 19:28

  eller är det kanshe bara jag som velar :P

Log in to reply.