Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Samhälle och kultur U| Cannabisaktivisten Tv3 nyheter, kort klipp om att jesus använde cannabis

 • Tv3 nyheter, kort klipp om att jesus använde cannabis

  Posted by reaper on 2003-01-07 at 17:40

  Såg på tv3 nyheter där dom hadde ett inslag att jesus använde cannabis 😆 . Ganska rolig uppföljnig till jesus var en flummare tråden.
  Roligt var det iaf……

  replied 21 years, 4 months ago 4 Members · 5 Replies
 • 5 Replies
 • atouk

  Member
  2003-01-07 at 18:38

  @arjuna wrote:

  Såg på tv3 nyheter där dom hadde ett inslag att jesus använde cannabis 😆 . Ganska rolig uppföljnig till jesus var en flummare tråden.
  Roligt var det iaf……

  Tycker jag också (bl.a. för att det var jag som författade artikeln i nyhetsbrevet) ;) Fast inte bara TV3, Engelska Guardian och BBC samt dagens Expressen har också tagit upp ‘nyheten’.

  Expressens artikel var dock inte särskilt bra, innehållsmässigt. Bl.a. så säger rubriken: ”Jesus botade med hasch”. Que? Jag trodde att det var smörjelseolja med cannabisinnehåll han använde. Vidare skriver de att:

  Forskare har länge känt till att olja som användes för bland annat ge sista smörjelsen under tidiga kristendomen innehöll ett cannabis-extrakt kallat kaneh-bosem

  .

  Nu är det ju så att Kaneh Bosem är hebreiska för cannabis, inte för cannabisextrakt. Artikeln är full av liknade faktafel, får inte proffesionella journalister lära sig källforskning nu för tiden? Fast det kanske är omodernt, och så tar det ju tid och är jobbigt…

  En liten ros får Expressen för att de tog in artikeln och en fet tistel för att de inte kan hålla ordning på elementära fakta.

 • Raja Ram

  Member
  2003-01-07 at 18:43

  Aftonbladets artikel var dock ganska bra.

 • reaper

  Member
  2003-01-07 at 19:13
 • Powerpuffgirl

  Member
  2003-01-07 at 19:34

  Läste jsut Aftonbladets artikel, och kan dessutom delge er följande: I Gamla testamentet, 2:a Moseboken 30:23 befaller Gud Moses att tillverka en helig smörjelseolja. Ingredienserna är bl.a. myrradropp, kanel och kaneh, som i den svenska översättningen blivit översatt till kalmusrot (även i nyöversättningen som kom för 2 år sedan, jag har kollat). Men översättningen är troligen felaktig. Kaneh kan betyda både en sorts vass (kalmusrot) och hampa.
  Så Jesus var inte först i Bibeln med att använda hampa. :D

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 21:19

  Atouk

  * “får inte proffesionella journalister lära sig källforskning nu för tiden?
  – Nu blir jag upprörd! Anklagar du Expressen för att anställa professionella journalister? ;D

  10-4, over…

Log in to reply.