• Truecrypt – Kryptera hårddisken

  Postat av lspooner på 2012-10-13 at 09:33

  Vill slå ett hårt slag för Truecrypt. Tor är bra att ha, visst, men när ordningsmakten beslagtar din datorutrustning är det inte lika kul längre. Se därför till att lägga allt ganjarelaterat i krypterad fil/hårddisk. Det fina med Truecrypt är att all avkrypterad data laddas från minnet istället för från hårddisken, vilket gör det extremt svårt att ta reda på du sysslat med på datorn: Data som används på hårddisken lagras i olika lager vilka går att ta reda på. Borttagning av filer är inte heller borttagning egentligen, utan filerna flaggas bara som överskrivbara.

  Det är inte olagligt att kryptera hårddisken i Sverige, än, och du behöver inte ge ut ditt lösenord. I Storbritanninien finns en fascistlag som tvingar dig att ge ut lösenordet, så där gäller det att dölja att du ens har krypterad data.

  Om du har allt ganjarelaterat i en krypterad fil/hårddisk så kan du utan överdriven paranoja även spara bilder, texter/guider, bokmärken till trevliga sajter som har med den förbjudna växten att göra, osv.

  svarade 9 år, 1 month sedan 3 Medlemmar · 3 Svar
 • 3 Svar
 • glecas

  Member
  2014-02-10 at 06:55

  Upp! Nyss installerat TrueCrypt, och vill råda andra att göra likadant – eller något annat krypteringsprogram för den delen….

  Bara NÅN kryptering i alla fall! 😆

 • someshta

  Member
  2014-02-14 at 16:53

  Ännu bättre är Tails, ett Linuxbaserat operativsystem som bootas från en CD eller ett USB-minne och inte lämnar några spår alls på hårddisken, varken krypterade eller okrypterade. Om man installerar Tails på ett mikro-SD-kort och använder det med en oskyldig USB-adapter så behöver man bara gömma själva mikro-SD-kortet, och de är ju mindre än en vanlig husfluga och går att gömma var som helst.

 • cthullu

  Member
  2014-02-14 at 19:50

  fyller i att med vissa linuxdistros som t.ex. fedora kan du välja total heldiskkryptering redan vid installation…
  samt lösenordsförstärkning och annat gött.