Ett svenskt cannabisforum Forums Swecan Om Swecan Trådar och Inlägg som försvinner

 • Trådar och Inlägg som försvinner

  Posted by reaper on 2003-03-05 at 09:39

  Skulle läsa igenom alla trådar och inlägg som jag skrivit så märkte jag att en del av dom som jag skrivit har försvunnit.
  Skulle bara se om moderatorerna visste nåt om detta??? Eller ni kanske redan gått ut o sagt att ni ska radera bort vissa av någon anledning o jag som bara missat det.?? :? :?

  replied 20 years, 6 months ago 7 Members · 18 Replies
 • 18 Replies
 • reaper

  Member
  2003-03-05 at 11:28

  det är många inlägg o trådar som försvunnit…. någon kanske inte tyckte de var så intressanta

 • trestor

  Member
  2003-03-05 at 13:42

  Om det postas i Universitetet om riktiga nybörjarfrågor tas de i de flesta fall bort (i vissa fall flyttas de till cofeeshopen).

  Om det postas “snack” i universitetet tas posten bort. Universitetet ska vara en kunskapskälla, inte forum för allmän chitchat och småprat.

  Om du inte gjort något av ovanstående så återstår bara att du brutit mot reglerna, då tas posterna bort eller kastas i soptunnan beroende på vad det är för regelbrott.

  Om du inte brytit mot reglerna heller så kan det bero på att vi kände för att jävlas lite ;) Nä, allvarligt.. då är det ett misstag.

 • reaper

  Member
  2003-03-05 at 13:48

  Jag vet redan om dessa regler. Men dom inläggen jag snackar om e inlägg som e skrivna för ett antal månader sen som försvunnit nu. Inga regler som blivit brutna. Om du kommer ihåg t ex tråden som hette “Min Matrix-teori” där många svarade på och t o m flera moderatorer svarade på. Om jag minns rätt så skrevs den oktober-november, o den e borta. Även många andra inlägg e också borta, kan vara ett misstag, men ser inte ut som ett. [/b]

 • weedislife

  Member
  2003-03-05 at 15:37

  Det här börjar nog likna “Storebrors-Swecan” No offense!! Men….. ju mer kockar desto sämre soppa

  Håller iofs med om att det ska vara vettiga saker i “Universitetet” men det petas lite för mycket om vad som ska skrivas och inte… som sagt
  “Ju mer kockar desto sämre soppa “

  Varför slänga i soptunnan ?? och inte flytta till slasken ??

  Tyckte det va mycket bättre när det hette coffeshopen det va mycket mer inlägg och aktivitet på forumet. Nu sitter man här och inläggen rasar ju inte direkt in utan vi står ju och trampar vatten. Och om moderatorerna tycker att det är tjötigt med att samma gamla ämnen som dras upp så är det ju på ett sätt bra fler får chansen och visa sin kunskap och man snappar upp den personens kunskap och ev sätter en personlighet på denna person.

  Ett bra förslag ? Kanske skapa en tråd som inte är så jävla strikt (ursäkta) utan mer valfritt dock ej om andra droger utan som sagt flummsnack bara som inte moderatorerna behöver peta i så mycket utan bara om det är “Riktigt” nödvändigt

 • trestor

  Member
  2003-03-05 at 15:54

  Da_doler: Handlar det om gamla redan existerande inlägg så är det garanterat inte medvetet. Kanske blivit något fel med databasen? Kan också vara så att någon har postat i dem så att de kommit upp till toppen igen, så har någon moderator sett de och trott att de varit nya, och tagit bort dem, men det är inte så troligt.. de flesta kollar datum :)

  WeedIsLife: Visst är det trevligt att småpratas lite bara, det tycker vi också, problem blir det dock när all kunskap om odling mm. drunknar i allt “småprat”. Det höll det på att göra, och därför införs dessa regler under de forum som står under universitetet. Vill man småprata bara går det bra att göra detta i de forum som ligger under coffeshoppen. Vi har gjort en uppdelning av kunskap och skitsnack, inte tagit bort snackdelen helt.

 • weedislife

  Member
  2003-03-05 at 16:47
  Trestor wrote:
  Vi har gjort en uppdelning av kunskap och skitsnack, inte tagit bort snackdelen helt.

  Kan du definiera vad du menar med “Inte tagit bort snackdelen helt” det där är äckligt luddigt och varierar nog från person till person som är moderator just vad man själv tycker i frågan som diskuteras.

  Jag hoppas och tror att ni gemensamt har satt en gräns om vad som egentligen gäller isånafall och att även en moderator kan bli varnad för orättvisst behandlade av “Swecan-Users” ev bli av med sin status.

  Det vore trevligt om några fler moderatorer än just Trestor säger sin mening :?

  För mej personligen tycker jag detta är en ganska viktig sak som tas upp
  eller ? 🙄

 • yriluvan

  Member
  2003-03-05 at 17:33

  Vad jag vet har det försvunnit en del inlägg när det har varit strul med databasen (även en del för mig)

  Jag har även rensat upp lite gamla trådar i musik/film/livsstil
  Mest gamla omröstningar. (dels för att vi behövde rensa upp för att det skulle få plats med nya intressanta inlägg)
  Nån matrix teori har jag inte raderat. (jag minns dock tråden)
  Dom trådar jag har raderat har varit inaktuella eller obesvarade äldre trådar.

  Jag kan tänka mig att din tråd inte har blivit raderad med berått mod 8) utan den följde med alla andra inlägg när databasen har strulat.
  Men jag är ingen admin, så jag vet inte säkert.
  :crazy:

 • yriluvan

  Member
  2003-03-05 at 17:36
  WeedIsLife wrote:
  Tyckte det va mycket bättre när det hette coffeshopen

  Men coffeshopen finns ju fortfarande eller? 🙄

 • reaper

  Member
  2003-03-05 at 22:56

  Jo mkt möjligt att min tråd/mina trådar försvann pga de du sa YriLuvan.
  Men jag kom o tänka på en sak, efter jag läste ditt inlägg så var jag o kollade på hur många medlemmar som varit medlemmar ett tag nu o inte skrivit ett enda inlägg. O till min förvåning så var det en hel del. Om man raderat vissa trådar/inlägg pga för litet utrymme så kan man väl radera dessa medlemmar, de borde väl ge en del plats, eller?
  För alla andra sidor där man kan skapa konton på har ju ett sånt policy, att om du t ex inte loggar in i ditt konto på X månader så raderas du från databasen. För helt ärligt så har vi ju hur många som helst som har knoton men inte skrivit ett enda inlägg alls. Eller folk som bara skrivit ett inlägg o varit medlemmar sen en lång tid tillbaka.
  Men men de e bara ett förslag.

 • gin

  Member
  2003-03-05 at 23:12

  VIlket krig det har blivit på sistonde. Verkar vara massa trådar över folk som klagar på att inlägg försvunnit.
  Ta det inte så seriöst, jag har märkt hur tiotals inlägg jag skrivit försvunnit men jag kan förstå att de tas bort. Ibland kan det vara aldeless för mycket skitsnack på forumet

 • reaper

  Member
  2003-03-05 at 23:18

  Det var inget klagomål, o jag ber om ursäkt om någon annan av alla som läst denna tråd har fått uppfattning att jag klagade över nåt.
  De enda jag ville var att få reda på varför ett par av mina/allas inlägg försvunnit. Inga klagomål alls.
  O varför ska man tycka negativt om allt man ser eller läser. Bara av att säga nåt som i stil med VIlket krig det har blivit på sistonde. kan man skapa krig eller konflikter av olika slag.

 • dod

  Member
  2003-03-06 at 21:55

  En del trådar har tyvärr blivit raderade när det varit problem med databasen. Har själv varit inne för att radera t.ex dubbelinlägg när det har blivit problem och har då märkt att hela tråden blivit raderad. Tråkigt men inte mycket att göra åt i efterhand.
  Sen har vi också rensat ut gamla,inaktuella och obesvarade inlägg bl.a. i Slasken. Det här jobbet är inte färdigt ännu så räkna med att flera trådar kommer att raderas.
  Orsaken är att forumet börjar bli lite trögt och få en del problem.
  Detta kommer att tas upp till diskussion i ett möte inom en snar framtid.
  Även frågan om inaktiva medlemmar kommer då att tas upp.
  Att medlemmar inte har skrivit något tycker jag inte är skäl nog att ta bort dem då jag misstänker att det finns ett ganska stort antal som bara är inne och läser men däremot så kan det vara aktuellt när det gäller folk som inte varit inloggade på x antal månader.

 • reaper

  Member
  2003-03-11 at 01:34

  Varför denna hets helt plötsligt? Jag får känslan att folk är livrädda för att skriva något under universitetet, jag menar det är inte så kul att vara grön, komma in och ställa en fråga lite oskyldigt och få till svar:
  “du är varnad, det blir man inte 2 ggr”

  Jag kör iaf. på som jag har gjort hittills, men drar ner på skitsnacket om det är under universitetet och bara håller mig till ämnet.

 • reaper

  Member
  2003-03-11 at 10:29
  Quote:
  Varför denna hets helt plötsligt? Jag får känslan att folk är livrädda för att skriva något under universitetet, jag menar det är inte så kul att vara grön, komma in och ställa en fråga lite oskyldigt och få till svar:
  “du är varnad, det blir man inte 2 ggr”

  Jag blev förbannad efter att snubben startat tre trådar i Universitetet samma timme om riktigt gamla frågor. De hårda ord han fick var tänkt som en knäpp på näsan, och han fick faktiskt hänvisningar till reglerna ifråga.
  Jag hade dessutom, innan jag beslutat åtgärd, brytt mig om att läsa samtliga snubbens inlägg för att se på vilken nivå han befann sig, för att känna av personlighet, personlig mognad mm.
  Helt jekla inkonsekvent och diktatorisk är jag faktiskt inte. Moderator är jag däremot, och ska därför upprätthålla SweCans regler så att det inte urartar till ett lunarstorm.

  Quote:
  Jag kör iaf. på som jag har gjort hittills, men drar ner på skitsnacket om det är under universitetet och bara håller mig till ämnet.

  Finemang. 😉
  Om bara alla gjorde som du gör. 🙄

 • hr-sanders

  Member
  2003-03-11 at 12:05

  Det var ett trevligt besked, nu törs kanske jag också skriva i universitetet så småningom.
  Det är ett hästjobb ni admins och moderatorer gör, keep it up :) !

  / Hr Sanders.

Page 1 of 2