Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Cannabisodling U| Inomhusodling Jord Tortyr, 10 dagar mörker & 10C – EXPERIMENTET ÖVER

 • Tortyr, 10 dagar mörker & 10C – EXPERIMENTET ÖVER

  Posted by reaper on 2002-10-12 at 00:20

  Idag har jag gömt undan mina blommor.

  Enda möjligheten jag har är att ställa dem på vinden. Tyvärr är där bara ca 10 grader varmt på nätterna och dessutom finns inget el-uttag så de får inget ljus eller värme. De ska stå där från idag till tisdag nästa vecka, alltså ca 10-11 dagar. Jag kommer att gå dit och vattna dem när det behövs.

  Mina plantor är 1 st Top-44 och 1 st Durban Poison(Hade 5, men 3 var hanar :/ ). De är cirka 3 veckor in i blom och har fått massor med stora fina buds. I vanliga fall lever de med en 400W HPS och 2 st 21W LE. Deras normala omgivningstemperatur är ca 25 grader.

  Jag förmodar att de kommer att må väldigt dåligt av den grymma behandligen och det är väl ganska troligt att de dör. Men jag vill inte riskera att bli upptäckt så de får klara sig så gott det går. Ska faktiskt bli spännande att se om de går att rädda dem efteråt.

  Jag rapporterar igen om ca 10 dagar och berättar hur mitt lilla experiment har gått. Detta är min allra första odling så tipsa gärna om hur jag kan öka deras chanser att överleva denna tortyr.

  replied 21 years, 5 months ago 5 Members · 16 Replies
 • 16 Replies
 • reaper

  Member
  2002-10-12 at 05:29

  Har du ingen polare du kan ställda dem hos?

 • token

  Member
  2002-10-12 at 09:39

  Ajajaj-aj.
  Du borde verkligen ragga upp en polare du kan gömma dem hos.
  Annars tror jag de dör.

  //Pi

 • reaper

  Member
  2002-10-12 at 12:32

  Tror det är rätt lugnt. 10 grader är inga problem, har själv testat, dock inte mörkt så länge som 10 dagar, var nog bort åt 5 dagar. Kanske beror på strain och så (mina var C99)

 • carlse

  Member
  2002-10-12 at 16:36

  Kombinationen av mörker och kyla ger signaler till plantorna att “nu är det slut”. Kylan klarar den bättre än det konstanta mörkret, och dessutom kan en enda ynka 20W LE-lampa ge några extra graders värme, så det bör du nog absolut ordna.

 • trestor

  Member
  2002-10-12 at 16:49

  Hmm.. stearinljus eller ficklampa? ;) Nej men borde du inte kunna på något sätt dra upp en skarvsladd upp? Ställa upp ett dieselaggregat eller vad som helst.. ?

  Hoppar de överlever iaf! Rapportera när du tar ner dem.

 • reaper

  Member
  2002-10-13 at 23:20

  Heh.. det blir inga större problem med temperaturen, det tror jag inte iaf.. mina egna får dras med 9 grader många nätter t.ex., och de (SkunkNo1) tycks trivas finfint ändå..! :)

  Men mörkret… det kommer de inte gilla, gissar jag. Ställ åtminstone upp en näve stearinljus eller nåt varje morgon, så att de håller dygnsrytmen iaf… då får de ju dessutom ett litet koldioxidtillskott, och lite värme… 😉

 • reaper

  Member
  2002-10-13 at 23:59

  dom kommer klara sig fint… dom går ner på sparlåga och det kommer inte hända så mycket dom närmaste 10 dagarna.. dom kommer se lite “trötta” när gästerna har åkt men hämtar sig på några dygn, glöm inte och lägga till dom mörka dagarn till blommingen.. greenhouse t.ex rekommenderar att man har lamporna helt släkta under sista veckan iaf. med dom i “the white serie”!

 • reaper

  Member
  2002-10-14 at 05:38

  @RTC wrote:

  greenhouse t.ex rekommenderar att man har lamporna helt släkta under sista veckan iaf. med dom i “the white serie”!

  Vad vill man uppnå med det? 😯

 • raja-ram

  Member
  2002-10-14 at 07:01

  Jag körde en vecka släckt innan jag skulle skörda min senaste odling. Meningen med det är att plantorna ska tro att vintern har kommit och då ska budsen svälla lite extra. Kan dock inte svara på om det gjorde någon skillnad, eftersom jag inte vet hur plantorna skulle ha sett ut om dom fått ljus.

 • reaper

  Member
  2002-10-14 at 16:53

  Lite apropå vill jag bara tipsa om att ifall man får besök och verkligen inte har någonstans att förvara sina växter, då kan man ta kloner av dom och förvara klonerna kallt. Då klarar dom sig väldigt väldigt länge. Kanske kan vara bra att veta ifall man inte har någon som kan vattna ens mamma och man skall bort under semestern, men vill ha kvar generna till senare. :)

 • reaper

  Member
  2002-10-15 at 11:51

  Lägesrapport:
  Nu efter 3 dagar och 4 nätter ser de ut att må finfint. De har inte vuxit något på höjden som de brukar men de visar heller inga tecken på att må dåligt. De har klarat sig mycket bättre än jag trodde. :)

  Jag vattnade dem lite nu, kanske lite väl mycket. Tänkte inte på att de inte behöver så mycket vatten nu. Ska gå och se om det rann igenom nått vatten, isf ska jag gå upp på vinden igen och tömma faten.

  Temperaturen var 8 grader där uppe nu mitt på dagen. Jag hoppas inte det blir kallare utomhus nu för då är det risk att den blir minusgrader på vinden på nätterna. :(

  Tack för alla svar! Skönt att höra att några av er tror att det inte är nån större fara med mina plantor. Det ger mig hopp! :D

  daij

 • trestor

  Member
  2002-10-15 at 21:23

  Låter bra! Hoppas de klarar sig igenom resten lika bra.. men akta dig för frosten.. blir det minusgrader så finns det mycket stor risk att de stryker med allihopa :/

 • reaper

  Member
  2002-10-21 at 12:35

  Inatt ska jag plocka ner mina blommor från vinden. Jag tittade till dem igår och då såg de ut att må fint.

  Jag funderar på om jag ska fortsätta ha dem i mörker en dag även när jag plockat ner dem, så att de inte blir helt chockade över att det plötsligt är 30 grader varmt och ljust. Kanske är det bättre att de först står en dag i ca 20 grader C innan jag sätter på lampan? Är detta en dålig ide? Är det bättre att ge dem både ljuset och värmen så fort som möjligt? Några ideer eller förslag?

  daij

 • trestor

  Member
  2002-10-21 at 16:50

  Kör de under lampa direkt, men du kan ju hålla lite större avstånd på lampan än vanligt. Tror inte de blir så farligt chockade.. men är du orolig så kan du väl låta de stå vid fönstret en dag först.

 • reaper

  Member
  2002-10-22 at 00:27

  Nu är det äntligen slut med tortyren och plantorna står under HPS’en igen.
  De ser ut att må ganska bra.

  De har stått kallt och mörkt i ganska exakt 10 dygn. Temperaturen har varit ungefär 8 grader C. Jag har vattnat de 2 plantorna en gång ett par dagar in i tortyrperioden, sen har de fått klara sig själva.

  Många av de små bladen nära stammen långt ner på en av plantorna(Top-44) har blivit ledsna. De har vikt ner sina kanter och blivit lite hårda och stela. Kanske uttorkning. På samma planta har bladen vid topparna gulnat längst in närmast stammen. Kanske nån näringsbist? Jag är helt övertygad om att plantan kommer att klara sig och snart mår den nog fint igen.

  Den andra plantan(en skunk #1, inte Durban poison som jag råkade skriva tidigare) ser ut nästan precis som innan den utsattes för den grymma behandlingen. Ett par löv längst ner har gulnat, men det är inget ovanligt, och den lutade lite. Det är allt. :)

  Blommorna har vuxit. De vita fina spröten har blivit både längre och fler. Alltså har plantornas tillväxt inte avstannat helt. Fast på längden har plantorna nästan inte vuxit alls.

  Jag har nu ställt tillbaka dem i sin garderob och vattnat dem med näring.
  Jag hoppas de återhämtar sig helt och börjar göra fina blommor snart igen. :)

  Hela experimentet gick mycket bättre än jag trodde. Vet ju inte hur det påverkar blomning och skörd och så, men plantorna ser ut att ha klarat sig finfint! :D

  daij

Page 1 of 2

Log in to reply.