Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Cannabisodling U| Odlingsplatsen – design & konstruktion Tips: Hur man får ner temperaturen i odlingsutrymmet.

 • Tips: Hur man får ner temperaturen i odlingsutrymmet.

  Posted by reaper on 2002-10-25 at 20:11

  Jag har precis som många andra haft problem med att temperaturen i odlingsutrymmet varit på tok för högt. Den främsta orsaken har för mig varit att jag har en micro-setup. Jag har inte velat byta ut odlingsutrymmet mot ett större (eftersom det är mycket stealth), så jag har varit tvungen att komma undan problemet på ett annat sätt. Jag har några tips för hur man kan få ner temperaturen lite grand:

  1) Överlevnadsfiltar reflekterar ljus väldigt bra och är därför populära att använda i odlingsutrymmet. Tyvär så reflekterar även filtarna värme, så måla med vit färg istället. Detta kan sänka din temperatur med flera grader!!!

  2) Använd inte ljuskällor med internballast. Alltså t.ex. LE-lampor går bort, medan lågenergilampor med extern ballast kan fungera bättre.

  3) Inga lysrör i micro-setups. Ofta rekomenderas just lysrör p.g.a. att dom inte avger så mycket värme; t.ex. kan man placera plantorna i kontakt med tuberna vilket egenltigen är helt fantastiskt. Trots detta så tycker jag inte att det fungerade så bra för mig i min micro-setup. Jag har märkt att lysrör sprider värmen i odlingsutrymmet. Har man en micro-setup så är detta inte så bra, det är bättre att använda ljuskällor som tillåter dig att samla värmen högst upp vid taket istället; och ventilera bort den luften med fläktar. OBS! Jag har bara gjort ett test med detta och det är mer än tes än en säkrad metod

  4) Fläktar, fläktar, fläktar. Aktiva insug och utblås är toppen. Insug där nere och utblås där uppe.

  5) En 70w HPS (med extern ballast) avger mindre värme än 70w LE-lampa (eftersom dom har intern ballast). Kan vara bra att tänka på.

  6) Lämna lite utrymme mellan taket och lampan. Det är bättre att lampan värmer upp luft som kan fläktas bort, än taket som (ofta är gjort av trä) och som istället lagrar värmen och på sikt värmer upp odlingsutrymmet precis som ett element.

  7) Stort odlingsutrymme. Då blir man typ av med hela problemet. ;)

  replied 21 years, 6 months ago 1 Member · 5 Replies
 • 5 Replies
 • reaper

  Member
  2002-10-26 at 11:42

  Är man riktigt kaxig med sina lysrör kan man ju behålla kåpan på och borra insugs-/utsugshål i ändarna. Genom att sen placera en liten fläkt med lämplig vent-slang vid nån av ändarna kan man eliminera den lilla värme de producerar ganska effektivt. 8)

 • reaper

  Member
  2002-10-26 at 11:45

  @radix wrote:

  Är man riktigt kaxig med sina lysrör kan man ju behålla kåpan på och borra insugs-/utsugshål i ändarna. Genom att sen placera en liten fläkt med lämplig vent-slang vid nån av ändarna kan man eliminera den lilla värme de producerar ganska effektivt. 8)

  Super bra 8).

 • reaper

  Member
  2002-10-27 at 14:27

  Jag är nog den enda här som har problem med för låg temp.
  Har iofs bara 5 20W LE och lysrör, men ändå.

 • reaper

  Member
  2002-10-27 at 18:01

  Jag fattar inte att folk använder överlevnadsfiltar, när det är mylar man ska använda?

 • reaper

  Member
  2002-10-28 at 10:32

  Jag har också problem med tempraturen ligger runt 31-33 grader, jag har 4 st 1½ flaskor som jag fyller med is var 6 timme..ganska jobbigt! men det funkar får ner tempen med typ 2-3 grader,

Log in to reply.