Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies The best cannabutter is..?

  • The best cannabutter is..?

    Posted by pinhead on 2010-01-15 at 11:33

    Hallå, go’ vänner!

    Jag tänkte ställa mig och laga lite smaskigheter ikväll, men är osäker på hur jag ska gå till väga med beredningen av cannabutter? Sist jag provade följde jag det här receptet som jag fann på youtube. Av den färdiga produkten gjorde jag sedan en laddning nästan oätliga chokladbollar. Misstänker att smaken blir bättre om man värmer upp smöret i tillagningsprocessen, t.ex. göra brownies eller liknande istället. Men jag kan förstås ha fel.

    Nu är det ju dock så att det finns en uppsjö olika recept på cannabutter, så jag tänkte att vi kunde försöka samla era olika varianter här så att man kan testa sig fram och tillsammans kanske vi slutligen kan finna det bästa receptet! :)

    Så berätta, hur gör just du ditt smör?

    replied 14 years, 3 months ago 3 Members · 8 Replies
  • 8 Replies
  • organisk

    Member
    2010-01-15 at 11:59

    fyller en kastrull med vatten.
    strimmlar nyplockade blad/mini buds etc i en mixer.
    häller i bladen och smöret i vattnet. Brukar ha mycket smör typ ett paket så man kan äta mer än en bit av kakan utan att bli för snurrig.
    värmer i ca 1 timme. varmt men inte kokande. rör om var 5e minut.
    när tilllagningen är färdig silar jag bort allt växtmaterial. ställer i kylen (eller utomhus på vintern) i ett dygn.
    sen när smöret är klart gör jag en riktigt god kladdkaka som jag delar upp och fryser in.

    == MEDECIN för mig ska komma i kladdkakeform :D :D

  • pinhead

    Member
    2010-01-15 at 12:05

    Hur mycket växtdelar använder du?

    Undrar hur mycket man kan använda, innan smöret blir mättat egentligen.

  • wayne

    Member
    2010-01-15 at 12:05

    Jag har bara gjort det två gånger. På trim. Först kokade jag ner en massa färskt (eller jag frös in det färskt) trim i smör och vatten, silade ur trimmet och kokade det en gång till i nytt smör eftersom jag ville se ifall det fanns några aktiva ämnen kvar i trimmet efter +3 timmar kok, vilket det fanns. Fast andra omgången blev svagare såklart.

    Jag vande mig vid smaken som inte är helt dum faktiskt, men mitt smör var så svagt så jag var tvungen att äta en hel del för att bli hög. Jag rörde ner en jävla massa smör i varm mjölk och drog det på tom mage som en shot. Det funkade hur bra som helst. :) Men gott var det inte! Det var dock allt smör som gjorde det så äckligt.

    Jag tror att det bästa är att koka ner en del trim, buds och/eller blad i smör och vatten, ställa in i kylen över natten, hälla bort vattnet (eller använda samma igen, vad vet jag) och dagen efter koka ner mer trim i smöret som redan är “spetsat” så att säga. Så kan du fortsätta göra så tills du har jävligt starkt smör. Nu vet jag inte hur långt man kan pusha det men om du gör såhär så kan du ju koka ner 100 gram buds i tio gram smör liksom. (I teorin, jag vet inte om smör kanske inte tål att hettas upp flera gånger?)
    På så sätt så smakar det ju fortfarande skit (om man nu tycker det) men du behöver ju använda så små mängder smör att smaken bör försvinna.

    Ett annat tips är att göra Ghee av smöret, kanske det hjälper smaken?

  • organisk

    Member
    2010-01-15 at 12:13

    ok, mitt tips är att alltid ha mer smör än nödvändigt. Detta tror jag underlättar att så mycket som möjligt av de positiva ämnena i växten binds till smöret. Det är ju roligare att äta 1-2 större bitar kaka än en liten bit..

    Appråpå hur mycket blad, så mellan tummen och pekfingret skulle jag säga att jag använder 1-2 liter sönder hackade blad till ett paket smör(500g).

  • wayne

    Member
    2010-01-15 at 12:14

    Jag tänkte också så när jag gjorde mitt. Men om man inte pallar med smaken så vill man ju ha så potent smör som möjligt. Frågan är ju vid vilken växtmängd fettet blir mättat med THC osv.

  • pinhead

    Member
    2010-01-15 at 22:11

    Nu fick det bli en enkel metod, jag värmde upp ca 80-90 g smör i en kastrull, lade ned åtta g sinsemilla (Jack Herer) och lät det småputtra i fyrtiofem minuter. Sen silade jag det och pressade ut så mycket smör jag kunde ur de överblivna växtdelarna, fick då ut lite drygt femtio g smör.

    Detta blandades i en chokladtårta av “shake-n-bake” typ, in i ugnen i fyrtio minuter på 175°. När denna svalnat bredde jag på chokladglasyr, som även den innehåller smält smör. Till glasyren valde jag dock att använda vanligt smör, jag vill gärna maskera grässmaken så mycket som möjligt. Övervägde att blanda pressad apelsinsaft i tårtan istället för vatten, men avstod p.g.a. lathet.

    Jag beräknar alltså att om man skär tårtan i åtta bitar så får man ut ungefär motsvarande 1 g weed ur varje bit. Detta känns lite väl starkt för min smak, så jag planerar att skära tårtan i tolv bitar imorgon.

    Det luktar förstås en del när man gör cannabutter, men av själva kakan tror jag det kommer att smaka bra, jag hoppas i alla fall att den kommer smaka bättre än chokladbollarna jag försökte mig på sist. Ser fram emot ett första smakprov imorgonkväll! :munchies:

    Återkommer med rapport!

  • wayne

    Member
    2010-01-15 at 22:49

    I Cooking with Cannabis står det att man ska låta det koka läääänge. (24 timmar om jag inte minns fel, jag ska försöka kolla upp det lite noggrannare).

    Tänk på att äta lite mer än du brukar röka… Jag överdoserade kraftigt en gång, men det enda som hände var att jag blev så sjukt jävla trött. Jag har aldrig ätit sömntabletter men det kändes som jag hade gjort det då. Var så otroligt jobbigt att hålla sig vaken. (Jag lyckades inte särskilt bra för det var bara när jag rörde på mig som jag inte somnade. Och även då var jag påväg kändes det som.)

    Jag tror dock fortfarande att metoden jag föreslog med lite men jävligt potent smör ger bättre smak. Eftersom du då bara kanske använder ett gram cannabutter och 149 gram vanligt smör till baket. Men det ska bli kul att höra hur det gick!

    (Ät på tom mage och vänta i alla fall en timme innan du äter något mer (varför inte en till chokladbit :) ))

  • pinhead

    Member
    2010-01-16 at 19:09

    Nja, enligt Cooking with Cannabis ska man när man gör cannabutter på detta vis låta det sjuda i några minuter. Sen är det klart. Men jag gjorde som på en youtube-film istället och där sa de fyrtiofem minuter. Efter att nu ha testat kakan kan jag med stor sannolikhet säga att fyrtiofem minuter var lagom!

    Jag åt en sextondels bit klockan halv ett. Vid halvtvå kände jag mig besviken och trodde kakan blivit misslyckad. Vid klockan två började de vanliga effekterna göra sig märkbara, och sen fortsatte ruset bara öka i intensitet nästa två och en halv timme. Idag seglade jag högre än jag någonsing gjort förut, jag var så hög att jag på riktigt en tid trodde att jag skulle bli knasig. Men nu har det börjat lugna ner sig, långt ifrån nykter dock.

    Nästa gång blir det hälften så mycket gräs som den här gången. Som det är nu är det små bitar som gäller, men det gör inte så mycket med tanke på hur det smakar. Definitivt bättre än chokladbollar, men inte så gott att man skulle kunna äta kakan bara för smakens skull.

    Vad kan jag säga, i fortsättningen gör jag mitt cannabutter på det här viset! Enkelt, snabbt och mycket bra resultat! :D

Log in to reply.