• thc-halt i fågelfrön

  Posted by trestor on 2003-03-12 at 13:29

  Jag delade ämnet så det här hamnade som egen tråd. Det hörde inte hemma under en gammal tråd som handlade om att ta hem frön från utlandet! Läs gärna reglerna om postning :)

  För att besvara åtminståne en fråga: Du kan inte se på en planta om den är thc-rik eller inte. Industrihampa ser ut precis som potent hampa. Skillnaden är möjligen den att man ofta använder indica eller indica-korsningar vid odling i drogsyfte (men även rena sativa såklart) medan industrihampa är uteslutande ren sativa eller nästintill ren sativa.

  replied 20 years, 6 months ago 2 Members · 2 Replies
 • 2 Replies
 • carlse

  Member
  2003-03-12 at 13:42
  legaliseraNu wrote:
  Jag undrar om någon vet varifrån hampa-fågelfröna kommer?

  Jag “har hört” att det är Kina.

  I så fall borde det inte vara låg thc-halt i växterna? (Jag “har hört” (åter igen..) att de inte använder så mycket låg-thc-hampa där…)

  Ett annat alternativ är Schweiz, som ju odlar hampa för fröframställning, och som ju ser ner på låg-thc-hampa…de kallar den för “bastard hemp” (enl. artikel i High Times i varje fall) och tycker att man behöver mindre (eller inga) insektsbekämpningsmedel om man använder thc-rik hampa.

  Och, även om jag inte dragit upp några från fågelfrön själv så har jag sett flera stycken som är från fågelfrön (köpta i sverige) och de såg minsan inte ut som industri/fiber-hampa!

  Någon som vet mer?

  Enligt Hammenhögs / Weibulls som jag tidigare har varit i kontakt med, så kommer fröna från en större europeisk importör. Nästan alla frön importeras frön Kina, men en viss import sker även från Kanada. Det är sativa med låg THC-halt, dock inte lika låg som s.k. industrihampa som avlats fram för att innehålla extra låg THC-halt, utan det är vltväxande hampa som odlas över stora arealer som nyttoväxt.

 • super-mario

  Member
  2003-03-13 at 12:24

  Om man nu hade tänkt sig att röka löven, vilket jag verkligen inte rekommenderar, så måste det väl ändå vara viktigare än någonsin att se till att man odlar en så THC-stinn strain som möjligt? 😯