• Thaibasilika och kryddsalvia

    Posted by reaper on 2003-05-06 at 06:25

    tja…det är det jag håller på att odla i ett litet växthus som jag gjort.
    Gått tre dagar du och basilikan har redan tittat upp:D

    salvian lär ju ta lite längre tid.

    det intressanta är dock att på paketet stod det att det skulle ta 10-15 dagar för basilikan att titta upp, mitt västhus är bra;)

    replied 20 years, 11 months ago 3 Members · 5 Replies
  • 5 Replies
  • e2npau

    Member
    2003-05-06 at 08:50

    […]

  • mry

    Member
    2003-05-06 at 11:49

    Jag odlar både Holy Basil och thai chili i hydro och jord.

  • reaper

    Member
    2003-05-06 at 21:28

    Så Thaibasilika är helig, coolt…

    dom har iaf kommit upp ca en cm nu, ja e så lycklig:D

    mina vänner har nu tröttnat på mitt tjat…tyvärr…

    väntar med spänning på salvian, otålig;)

    hur ofta ska man vattna egentligen?

  • reaper

    Member
    2003-05-11 at 22:30

    hur ska egentligen dessa små växter se ut efter den tid som gått sen ja senast skrev…nästan en vecka då alltså…

    just nu är dom ungefär 3-4 cm men har bara växt rätt upp med ett bladpar(basilikan)

    med salvian har en del gjort samma sak medan endel inte har kommit långt alls…

    har en spot light stående på dom större delen av dygnet…är det kanske dumt? dom växer ju mot ljuset…

    help me…

  • mry

    Member
    2003-05-12 at 09:31

    Holy Basil används framförallt i en riktig arbetarrätt. Bai Krapao heter plantan på Thailändska och rätten kallas helt enkelt för Krapao.

    Hacka en vitlök, stek i olja i Wok. Tillsätt strimlat kött eller kyckling. Krydda med socker, fisksås (eller salt), lite Oysersauce och hackade thaichilis.
    När köttet fått färg helt igenom slänger du in de färska basilikabladen. Rör om och stek i ett par minuter.
    Servera med ris och gärna ett stekt ägg.

Log in to reply.